Jestli přijde doba, kdy budu spokojený se čtvrtým místem v 1.B třídě, tak raději skončím s aktivním fotbalem, říká s úsměvem hráč roku Tomáš Linhart

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče uplynulé sezony a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal záložník TJ Svatobor Hrádek, Tomáš Linhart. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj Tome, předně gratuluji k vítězství! Za svoje výkony v minulé sezoně sis vysloužil ocenění pro hráče roku. Čekal jsi to?
Ahoj Honzo, děkuji za gratulaci. Upřímně moje výkony v minulé sezoně nebyly zas tak oslnivé, abych byl zvolen hráčem roku, ale jak vidíš, rozhodly hlasy, a to celkem jednoznačně! Všem, co si na mě vzpomněli, chci poděkovat.
Hrádek odehrál dvě naprosto odlišné půlky sezony. Zatímco na podzim jste se trápili, na jaře jste hráli výborně. Co se v druhé části ročníku změnilo?
Podzimní část sezony byla protrápená z několika důvodů. Jedním z nich byla dlouhodobá zranění pěti hráčů základní sestavy. To bohužel v této soutěži lze jen těžko nahradit. Druhým byl předčasný konec trenéra Jiřího Brabce. Jaro nám až na pár výjimek vyšlo jak herně, tak výsledkově. Reálná hrozba sestupu nám paradoxně pomohla k ještě lepším výkonům.
Spoluhráč J. Skála mi v rozhovoru prozradil, že jsi byl jediným v týmu, kdo neměl z konečného 4. místa radost. Je to pravda?
Ano, to je pravda. Jestli přijde doba, kdy budu spokojený se čtvrtým místem v 1.B třídě, tak raději skončím s aktivním fotbalem. (směje se)
Novým kapitánem je od jara Jirka Brabec. Jak se mu podle tebe zatím v nové roli vede?
Pro Jirku je to role staronová, zvládá ji skvěle. Takový Láďa Krejčí ve Spartě, skvělá defenziva a když se vydá směrem dopředu, větsinou to končí gólem. Pro Hrádek naprosto klíčový hráč.
Nyní máme polovinu července a téměř všechny kluby už se pomalu zapojují do letní přípravy. Můžeš čtenářům prozradit, jaký je plán vaší přípravy?
Od 8. července nabíráme individuálně kondici podle plánu hlavního trenéra Václava Holečka. První společný trénink nás čeká v pátek 26.7. Poté bude následovat menší teambuilding v “Ha Noi“.
Co nějaké pohyby v kádru? Očekáváte příchody nových tváří?
Do nové sezony půjdeme s třemi posilami. Z Blatné přišel David Juhaňák, z Junioru Strakonice Jiří Máška a z nedaleké Sušice na půlroční hostování Pavel Kaltenbrunner. Tímto bych jim chtěl popřát hodně zdaru.
Naopak jistou změnou bude ta v brance. V posledním kole minulého ročníku se s kariérou rozloučil váš brankář V. Ryba. Nyní se o post jedničky budou prát dvě mladé naděje – Filip Čonka a Jonáš Fremund. Zdá se, že o budoucnost se tedy rozhodně strachovat nemusíte.
“Kapr“ bohužel pro nás ukončil fotbalovou misi v Hrádku zrovna v té době, kdy chytil životní formu a dokonce i odkop od brány za polovinu hřiště mu nečinil sebemenší problém. (směje se) Mladým puškám Jonášovi a Filipovi věřím. V jarní sezoně svou kvalitu ukázali. Když budou dál poctivě makat, nemám o jejich budoucnost strach. Zdokonalovat by se dále měli pod taktovkou Vaška Ryby.
Jarními výsledky jste ukázali, že dokážete držet krok s těmi nejlepšími celky v soutěži. Tvůj osobní názor na případný postup v nové sezoně?
Jak již zmiňoval spoluhráč Honza Skála, budeme černý kůň soutěže. S Hrádkem se musí počítat. Pro mě osobně se cíl nemění – tím je postup do 1.A třídy.

Autor: Jan Keňo

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.