Tomáš Hrach: Na jaře podáváme mnohem lepší výkony

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 25. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal útočník TJ Sokol Losiná, Tomáš Hrach. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj Tome, gratuluji k vítězství! Po roce jsi opět ovládl naši anketu. V utkání proti Strážovu se ti podařilo vstřelit čtyři branky. Jak hodnotíš váš výkon?
Ahoj, díky za gratulaci, je to ale spíše zásluha kluků, kteří dali do hlasování opravdu všechno (směje se). Proti Strážovu jsme v prvním poločase jasně dominovali, hráli pěkný útočný fotbal a soupeře jsme k ničemu nepustili. Druhý poločas byl už slabší, ale i tak se nám podařilo vstřelit další 3 branky a udržet čisté konto.
Trenér R. Spörl v pozápasovém vyjádření prohlásil, že jsi mohl dát klidně šest, sedm gólů. Nemá na tebe moc vysoké nároky?
Má pravdu, spálil jsem asi 3 úplně jasný tutovky během 5 minut, kdy jsem šel sám na brankáře. Ale že to tam nepadá si občas zažije každý útočník. Naštěstí jsem smůlu prolomil penaltou a doufám, že už mám do konce sezóny vybráno se spalováním šancí.
Zůstaňme ještě chvíli u víkendového duelu. Proti Strážovu se blýskl i brankář Martin Albl, jenž fantasticky zlikvidoval dvě penalty. Sám mi v rozhovoru neprozradil žádný speciální recept na chytání pokutových kopů. Připravujete se na to nějak na tréninku? Přece jenom na jaře už zneškodnil tři.
Je to tak, Martin nás obrovsky podržel a na jaře chytá v životní formě. Penalty na tréninku trénujeme poctivě, ale opět nebudu prozrazovat žádný náš recept jak na chytání, tak proměňování (směje se).
Máš na kontě 16 branek, znovu jsi nejlepším střelcem týmu. Jak jsi ty osobně spokojen se svými letošními výkony?
S podzimem spokojený nejsem vůbec kvůli zdravotním problémům. Na konci loňské sezóny jsem si po brutálním faulu od brankové konstrukce poranil koleno a celé léto jsem netrénoval, pak jsem si ve třetím kole poranil vazy v kotníku a až do konce podzimu jsem musel hrát s tejpama. Nic moc, když mi to trenér Ruda lepil tak, že jsem s kotníkem nemohl vůbec hýbat. Na jaře podáváme mnohem lepší výkony, vrátil se obránce Huby ze studijního pobytu v Americe, máme nového stopera Aubiho ze Žákavy, nového útočníka Egiho a dokonce naši dva ultras (Vašek Prepsl, Michal Sedlák) restartovali po deseti letech svoje kariéry a opět rozdávají fotbalovou radost (směje se). Věřím, že zbytek sezóny odehrajeme na výbornou a skončíme v první polovině tabulky. Moje góly jsou jen odměna za výkony celého týmu.
Zmínil jsi Erika Egera. Jak se ti s ním hraje? Probíhá před zápasem hecování, kdo dá více gólů?
S Erikem se mi hraje výborně, dlouho jsme spolu hráli v Černicích, je to rozdílový hráč a když nastoupí, dá gól. Jen škoda, že kvůli práci ve Viktorce nemá na naše zápasy moc čas. Určitě se hecujeme, ale nikdy jich nedal víc než já (směje se).
Teď na chvilku odbočme. Pomalu se blíží fotbalové Euro v Německu. Pro české fanoušky je to navíc kousek. Máš v plánu jet na některý zápas českého týmu? Popřípadě jak tipuješ umístění Čechů v silné skupině s Portugalskem, Tureckem a Gruzií?
Bohužel jsem na zápasy českého týmu nesehnal vstupenky, ale určitě se budu poctivě dívat v televizi. Přál bych si postup z druhého místa za Portugalskem, a pak věřím, že se nám podaří vyřadit aspoň jednoho soupeře a projít do čtvrtfinále. Kdyby se nám podařilo postoupit i do semifinále, bylo by to fantastické a celému českému fotbalu bych to přál.
Je na mistrovství Evropy nějaký konkrétní hráč, na jehož hru se těšíš?
Těším se na nejlepšího střelce ligy Pavla Šulce. Doufám, že bude nastupovat v základní sestavě a podaří se mu vstřelit aspoň 1 gól.
Zpátky do B. třídy. Další z důležitých soubojů sehrajete o víkendu na hřišti Svéradic. Na podzim jste je porazili těsně 3:2. Na vítězství ses mimo jiné podílel dvěma góly. Čekáš vyrovnaný zápas i v sobotu?
Před rokem jsme ve Svéradicích dostali 8 gólů a odjížděli s velkým ponížením, kdy se nám místní diváci posmívali, takže jim máme hodně co vracet! Nečeká nás nic lehkého, ale věřím, že navážeme na výborný výkon z předchozího kola a zvítězíme s již třetím čistým kontem v řadě.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.