Marek Poštulka - Jako legenda se necítím, chci hrát ještě dvě sezóny, protože se mi jako mladému nechce končit

Vyzpovídali jsme Marka Poštulku, který má v okresním přeboru odehráno nejvíce zápasu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Po dlouhé době spolu vedeme rozhovor. Co se u vás za tu dobu změnilo?
No za tu dlouho dobu, co jsem neměl rozhovor, se toho nezměnilo moc. Jen mi přibývají kila a ubývají vlasy, jinak všechno při starém.
Jakartovicím se letos vůbec nedaří. Kde hledat příčiny tohoto neutěšeného stavu? A jak vidíte budoucnost klubu?
Tady bych chtěl říct, že mě to strašné mrzí a štve (použil více expresivnější výraz), tady tyhle výsledky. Když loni skončilo pár hráčů, tak jsem věděl, že to bude těžké, ale že to bude až taková katastrofa, to jsem si nemyslel ani v těch nejčernějších myšlenkách. Pořád jsem věřil, že nějaké body sbírat budeme, ale že budeme mít jeden tomu bych nevěřil. Mrzí mě to kvůli lidem z Jakartovic, ale za to si můžeme hlavně sami, tréninky byli nulové a přístup byl hrozný. Navíc jsme nedokázali nahradit kluky, co odešli. Ta kvalita byla znát, takže teď to jen nějak dohrát a uvidíme, co bude příští rok. Jen doufám, že fotbal bude V Jakakartkách pokračovat. Byla by škoda, kdyby to tady muselo skončit.
Jak vy sám vidíte svou budoucnost ve fotbale? Budete nadále pokračovat v Jakartovicích nebo máte jiné plány?
Já určitě fotbal chci hrát dál. Nikdy jsem neměl žádné vážně zraněni, nic mě nebolí, tak končit ještě nechci. Sice přítelkyni se to moc nelíbí. ale fotbal mám rád, tak se mi tak mladému končit ještě nechce. A zda zůstanu v Jakartkách, záleží jen na trenérovi, jestli mě bude chtít nebo ne. Nikam neutíkám, a hlavně mě nikdo nechce. (smích)
V sobotu jste po delší době vsítil branku, podle vyjádření výstavní. Jakým způsobem branka padla?
No za stavu 4:0 už bylo asi jedno, kdo ten přímak kopne, a hlavně tam nebyl náš kanonýr Marcel Pluschke. Tak jsme si to vzal, měl jsem tam pár kamarádů, tak jsem se chtěl ukázat. No a ono to dopadlo, že jsem dal konečně nějaký hezký gól, tak doufám že mě trener nechá kopat ty přímaky pravidelně. Jinak ten gól byl z 20 ne z 30 metrů (smích), a zapadl do šibenice, teda ať to vypadá jako výstavní gól
Přímý kop? Odkdy zahráváte tyto situace? Nebo to byl jev spíše náhodný?
Byla to spíš náhoda jak jsem řekl výše. Chtěl jsem se ukázat kamarádům a nebyl tam Marcel. jinak bych se k tomu určitě nedostal.
V okrese už jste odehrál velkou porci zápasu, takže vás můžeme klidně označit okresní legendou. Kolik přesně zápasu jste odehrál a kolik toho ještě v okrese chcete odehrát?
Tak jako legendou se určitě necítím. V okrese jsou úplně jiné legendy než já, paní fotbalisti. Ale zase vím, že ten okres už hraju snad 18 sezón, takže asi mám těch startu nejvíc, co se týče okresu, a to mě těší, že jsem v něčem extra. (smích) Možná někdo z Litultovic by mohl mít taky tak hodně jako já, to je takový mančaft, který to taky hraje x roku. A jak dlouho bych chtěl hrát, a kolik ještě startu přidat, no viděl bych to alespoň ještě na dvě sezónky.
Už nějakou dobu máte přítelkyni. Plánujete se časem usadit, a třeba „založit“ rodinu?
S přítelkyní už jsem rekordně dlouho dobu, a myslím, že je na čase dát světu nového Zidana. (smích)
Jak vám přítelkyně toleruje fotbal a vaši největší vášeň rybářství?
Na fotbal jezdí každý zápas, když může, takže je to moje největší fanynka, ale musím říct, že už mě prosí, ať toho nechám. Prej se na mě nedá dívat a ještě do toho ty debakly. Na ryby jezdí se mnou ráda, jen je chytat nechce. To ale doladíme.
Jak jste se k rybářství dostal, jak moc jste mu propadl, co vás na něm láká, a jaký byl největší úlovek v poslední době?
K rybaření jsem se dostal jako malý kluk okolo 6 roku. Bratranec mě brával a to mě bavilo. V 11 jsem už jezdil i přes noc s kamošema, takže jsem zažil spoustu krásných dnů u vody. Na rybách trávím 80% volného času. A jaká je moje největší ryba? Zatím na ni čekám, ale můj nejcennější úlovek, co mám, je moje galánka Verča. Díky za rozhovor a doufám, že příště to bude aspoň do modrého deníku nebo do sportu. (smích)

Autor: Tomáš Holata

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.