Vladislav Fiala: Ve Spáleném Poříčí máme opravdu vynikající zázemí

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 17. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal střední záložník TJ Sokol Spálené Poříčí, Vladislav Fiala. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Předně gratuluji k vítězství v naší anketě! V sestavě kola jste se objevil už několikrát, zároveň jste obsadil druhé místo v sestavě podzimu. Tentokrát už to vyšlo a od fanoušků jste obdržel nejvíce hlasů. Jak vůbec vnímáte váš první jarní zápas s Chanovicemi, ve kterém jste vyhráli těsně 2:1?
První zápas po zimní přestávce je vždycky takový speciální a jsem moc rád, že jsme ho výsledkově zvládli. Celé utkání bylo hodně vyrovnané, my jsme si ale vytvořili více šancí a myslím si, že nakonec jsme zaslouženě, i když trochu šťastně vyhráli.
Po utkání se mluvilo o sporném momentu v úplném závěru, kdy se po souboji brankáře Chanovic s vaším hráčem hosté dožadovali odpískání faulu. Sudí nedovolený zákrok ovšem neodpískal a vy jste z následné dorážky zvýšil na 2:1. Zajímá mě, jak vy osobně jste zmíněnou situaci viděl?
Rozhodující moment utkání vzbudil hodně vášní. Já jsem zvyklý hrát, dokud nepískne rozhodčí, takže v ten moment jsem se jen soustředil na to, abych trefil odkrytou branku. Až poté jsem začal vnímat, že situace byla pro některé rozporuplná. Někteří volali po faulu, někteří tuto diskuzi vůbec nepřipouštěli. Tohle je ale fotbal, i my jsme se několikrát cítili ukřivdění, tentokrát jsme byli na té druhé straně…
Máme za sebou 1. kolo po dlouhé zimní přípravě. Jak byste ji hodnotil? Podařilo se splnit všechny cíle?
Zimní příprava se nám v letošním roce příliš nevydařila a s jejím průběhem nemůžeme být spokojeni. Naší největší bolestí je příliš úzký kádr, k tomu nás po celou zimu trápila velká marodka a s tréninkovou docházkou to také nebyla žádná sláva. Zimní soustředění v Sušici se nám sice vydařilo, ale pak už zimní příprava žádná další pozitiva nepřinesla.
„Příkladný je také jeho přístup k tréninku a klubovému dění jako celku", to o vás řekl vedoucí mužstva Luděk Tupý. Zajímá mě, jestli jste třeba už uvažoval, že byste se v budoucnu věnonal trénování, popřípadě nějaké jiné pozici v klubu?
Již třetím rokem trénuji naše žáky a zároveň jsem členem výboru našeho fotbalového oddílu. Rád jsem v centru dění a snažím se aktivně zapojovat do chodu celého klubu.
Spálené Poříčí se v současné chvíli nachází na skvělé čtvrté pozici. Jedná se o vaší premiérovou sezonu v B. třídě. Čekal jste, že si s týmem povedete až tak dobře?
Momentální umístění v tabulce je pro nás opravdu moc fajn, i když já osobně jsem před startem soutěže pokukoval ještě po vyšších příčkách. Musím ale sportovně uznat, že družstva na prvních třech příčkách jsou fotbalově trošku někde jinde. O to více mě ale těší, že jsme dokázali v Horažďovicích vybojovat remízu a ve Švihově dokonce, po našem nejlepším představení za poslední roky, zvítězit. Do konce soutěže je ale ještě daleko a tabulka za námi je hodně vyrovnaná, takže musíme pokračovat v pravidelném sbírání bodů. Na 1.B třídu máme kvalitní tým, takže věřím, že v první polovině tabulky i letošní sezónu zakončíme.
K nadstardardním výkonům rovněž přispívá skvěle vybudované zázemí, které vám spousta mužstev může závidět. Pokud se nemýlím, doma jste zatím prohráli pouze s Měcholupy. Považujete pravidelně perfektně připravené hřiště za rozdílový faktor?
Ve Spáleném Poříčí máme opravdu vynikající zázemí, za které by se nemusely stydět ani týmy třeba z krajského přeboru, možná někde i divize. Už tak vynikající areál se nám v letošním roce podařilo rozšířit ještě o zbrusu novou klubovnu a zázemí pro fanoušky v zimních měsících. Naše domácí zápasy jsou hojně navštěvované a jsme za to moc rádi. Travnatá plocha taktéž snese velmi přísné měřítko, jelikož tým našich „trávníkářů“ si dává opravdu záležet. Je ale důležité zmínit, že za tím, jak funguje chod celého našeho oddílu, není nic jiného než stovky brigádnických hodin většiny členů fotbalového oddílu a jejich příznivců. Nemáme ani žádného správce areálu, vše si zajišťujeme sami. V tomhle je náš oddíl naprosto unikátní, všude jinde stačí přijít a nazout kopačky, u nás to tak jednoduché není. Na jednu stranu je to někdy hrozně náročné, ale na druhou stranu ten dobrý pocit po společně odvedené práci je doopravdy k nezaplacení…
Prošel jste již několika plzeňskými celky. Máte slova chvály na všechny, nebo je nějaké angažmá, které se úplně nevyvedlo dle vašich představ?
Za svůj fotbalový život jsem toho prošel opravdu hodně. Byly to zastávky v Rokycanech, Příkosicích, Lhotě, Přešticích a Petříně Plzeň. Vždy mě to ale po nějaké době táhlo zpátky domů. Musím říci, že všude, kde jsem působil, to mělo něco do sebe, ale nejvíc vzpomínám na mé poslední působení na Petříně Plzeň, kde jsem si to opravdu (už asi i vzhledem k věku) užíval nejvíce. Vynikající parta, velká fotbalová kvalita, dosažené úspěchy a zároveň kopec legrace...co víc si přát.
V dalším kole zavítáte na půdu dvanáctého Strážova. Na podzim jste soupeře doma porazili 4:2. Jaký očekáváte průběh utkání nyní?
Domácí zápas se Strážovem příliš fotbalové krásy nepřinesl, ale nakonec se nám ho podařilo zvládnout. Pokud by to v neděli probíhalo podobně, tak bychom se určitě nezlobili. Myslím si, že máme správně poskládaný tým. Dravé, rychlé, dynamické mladíky doplňuje zkušenost, rozvaha a nadhled starších. Dohromady to docela dobře funguje, tak snad to bude fungovat i v neděli ve Strážově.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.