Jirka Šmíd chce do divize! Bude to se Sencem nebo s Holýšovem?

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v podzimní částí sezóny a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal holýšovský útočník, Jiří Šmíd. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Anketu o hráče podzimu jsi opanoval a hlasy tě vynesly i do TOP11 celé ČR. Sečetli ti to kluci z Holýšova, i když jsi přípravu začal jinde?
V první řadě bych chtěl poděkovat všem, co hlasy posílali, díky nim jsem se dostal i do té Top 11. A u kluků v Holýšově mám dluh v kase, tak snad nebude s úroky, protože to už nějakou chvilku je, tak abych se doplatil (směje se). Dokonce mi to bylo připomínáno, když jsme se potkali na tréninku nebo na zápase.
Příprava na Sencu se vydařila a na jaře tě budeme moci vídat ve žlutomodrém dresu?
Musím říct, že příprava mi dala hodně a jsem vděčný za tuto možnost. Nad tím, kde budu hrát, ještě visí otazník, ale moc času na rozhodování už nemám. Láká mi možnost si zas zahrát divizi, na druhou stranu v Holýšově, pokud se povede druhá půlka sezóny, tak je určitě šance se porvat v horní části tabulky o postup do divize. Tak by bylo super to dotáhnout do zdárného konce a takový menší bonus, pokud by se mi dařilo, by byl vyhrát střelce soutěže.
Pokud by ses rozhodl nakonec pro Senco, tak by přebor zřejmě přišel o dva nejlepší střelce soutěže. Kroc se pravděpodobně z Radnic do Rokycan na jaro přesune. Je tedy i toto, včetně asi pravděpodobné jistoty větší herní vytíženosti v Holýšově, další důvod, proč být na jaře v Holýšově? Kopačka krále střelců?
Určitě by se po našem odchodu našli další kanonýři, kteří by nás nahradili. Ano herní vytíženost je pro mně taky velice důležitá a je to jeden z faktorů, na které přihlížím a ten střelec by byl opravdu jen taková třešnička na dortu, pokud by se povedla druhá část sezóny. Samozřejmě, přeci jen je to kolektivní sport a ne individuální, takže je potřeba koukat na celý tým a ne na jednotlivce.
Do víkendu se tedy rozhodne, nebo začneš v Holýšově a do konce přestupního období na Sencu sdělí, zda tě s ohledem na výkony ostatních potřebují?
V momentální situaci jsme domluveni, že do čtvrtka padne rozhodnutí. Ale těchto termínů už bylo určeno několik, že bych nevylučoval ani jednu z možností. V případě setrvání v Holýšově jsme ale domluveni na možné spolupráci do budoucna. S ohledem na výkony ostatních si úplně nemyslím, že by až následně přišlo laso, jelikož na Sencu je velice kvalitní tým.
V Holýšově proběhly také drobné změny kádru a zmínil jsi boj o přední příčky, na které moc neztrácíte. Hovoří se o tom třeba i v kabině, vážnějším tónem, nebo je to jen zatím stále úsměvné téma?
Já si vzpomínám, když jsem měl přijít do Holýšova a zmínil jsem postup do divize, mírně s nadsázkou, tak jsem dostal odpověď: "Víš jak jsme skončili minulý rok?!" I tak jsem tam šel s cílem umístit se co nejlépe a pokud by to bylo až na postup, tak by si nikdo nestěžoval. Myslím si, že málokdo čekal před sezónou, že budeme hrát takhle vysoko, ale sešla se super parta a když si to po pár kolech sedlo a stoupalo se v tabulce, tak to začalo být vážnější téma.
Tvým osobním cílem je tedy divize. Je ale meta třeba ještě výš, i s ohledem na nutnost fotbalu obětovat více času? Nebo je divize strop?
V momentální situaci ano. S časem je to náročnější, není už možné obětovat fotbalu tolika času z důvodu práce. Dalším cílem je určitě vyhnout se zraněním. Takže v momentální situaci je takový cíl divize a postupem času... kdo ví.
Kolik gólů plánuješ dát na jaře, ať už v přeboru nebo divizi?
Zas tak moc jsem si to neplánoval, ale čím více tím lépe. Ideální stav by byl mít alespoň gól na zápas. Záleží také jak budou štědří spoluhráči s asistencemi, bez nich by to totiž nešlo a co dovolí defenzíva soupeře.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.