Jaroslav Kubaň: Podobný výprask jako s Měcholupy jsem asi nezažil, ale furt je lepší prohrát jednou 0:11 než jedenáckrát 0:1

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 12. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal útočník TJ Pfeifer Chanovice, Jaroslav Kubaň. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Předně gratuluji k vítězství! Po půl roce jste opět vyhrál naši anketu, když jste v posledním dni hlasování nečekaně přeskočil horažďovického Aleše Rojta. Kdo si myslíte, že na tom má ze spoluhráčů největší podíl?
Díky moc! Já sám to nechápu, vůbec jsem to tentokrát nesledoval a nevěřil jsem, že bych to mohl opět vyhrát. Obzvlášť, když tam byl kluk z Horažďovic a ty to taky drtí pořádně, ale ty z Chanovic asi ještě víc (blázni).
V minulém kole jste doma porazili Hrádek, ale vítězství se rozhodně nerodilo lehce. I váš trenér po zápase prohlásil, že by si soupeř za svůj výkon bod zasloužil. Souhlasíte s jeho tvrzením?
Ano, určitě. V prvním poločase mohl Hrádek vést klidně 3-0, to se však nestalo a my jsme po přestávce využili své šance a měli jsme víc štěstí než soupeř.
Vy jste proměnil penaltu a v závěru jste ještě přihrál na vítězný gól F. Machovskýmu. Ten do týmu přišel o letní přestávce. Jak se vám s ním zatím hraje? Probíhá před zápasem nějaké hecování, kdo vstřelí více gólů?
Já to nehecuju, ale Fanda říkal, že chce být nejlepší střelec týmu, takže mu to přeju a jsem s tím úplně v klidu, hlavně když se bude vyhrávat. Fanda je strašně rychlej, já jsem spíš víc technickej, tím pádem se skvěle doplňujeme. Akorát jsme toho zatím spolu moc neodehráli, protože buď jsem byl nemocný já, nebo on. Doufám, že na jaře už budeme všichni zdraví a vrátí se i Venca Zoubek do středu zálohy. To by bylo super.
Na druhou stranu příchod dalšího kanonýra rovněž znamená, že už tým netáhnete svými góly jenom vy. Cítíte i z tohoto důvodu menší tlak a hraje se vám ve výsledku lépe?
Tlak necítím, ani jsem to tak neměl předtím, než přišel. Fotbal mám rád a chci se jím hlavně bavit. Tak jen doufám, že Fanda tu nějaký ten rok odehraje s námi, přece jenom vystřídal už 3 kluby po příchodu do Plzeňského kraje. Doufám, že u nás zakotví a bude se mu tu líbit, protože ta jeho rychlost je neskutečná.
Před dvěma týdny jste v Měcholupech utržili těžký debakl 0-11. Zažil jste v B. třídě už podobný výprask? Co bylo dle vás hlavní příčinou tak vysoké prohry, která určitě mnoho lidí včetně mě překvapila?
Co k tomu říct. Úplně jsme se nesešli v plný sestavě a hráli jsme totální tužku. Ale já třeba říkal, že je lepší prohrát jednou 0:11 než 11x 0:1. (směje se) Jinak podobný výprask jsem asi nezažil.
Máme za sebou 12 odehraných kol a Chanovice se utkaly se třemi (Švihov, Mochtín, Spálené Poříčí) ze čtyř "nováčků" soutěže. Navíc se vám proti těmto týmům vedlo a žádný ze zápasů jste neprohráli. Které mužstvo na vás prozatím působilo nejfotbalověji?
Nejvíc se mi líbil výkon Spáleného Poříčí. Sympatickej tým, hráli velice dobře, my jsme sice nakonec vyhráli 3:1, ale myslím, že jsme měli kliku jako teď s Hrádkem. Často vyhráváme proti fotbalovejším mužstvům a pak ztratíme s týmem, nad kterým bychom měli vyhrát.
Zeptal jsem se kapitána Milana Šlehubra a stejný dotaz musím položit i vám. Jak si chválíte spolupráci s novým trenérem a dříve spoluhráčem J. Polenou?
Jo, super. Jsem spokojenej, i když Pepa by byl nejradši na hřišti, ale bohužel zdraví máme jen jedno, tak alespoň se ujal kormidla jako trenér, za to jsem rád.
Nyní Chanovice čeká poslední zápas podzimu, v kterém hostíte Starý Plzenec. Váš tip na výsledek?
No doufám, že to nebude o štěstí a vyhrajeme úplně v klidu třeba 4:1. Potom dokopná na klid do rána a v 6 zkouknout Procházku v UFC a jít domů. (směje se)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.