Jakub Pivnička: Přestali jsme dělat zbytečný chyby a nyní je to vidět na našich výsledcích

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 9. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal levý obránce FK Horažďovice, Jakub Pivnička. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj Kubo, gratuluji k vítězství v naší anketě. Hlasování jsi vyhrál s velkým náskokem, čekal jsi to?
Ahoj a děkuji moc. Vůbec jsem nevěděl, že se dostanu do sestavy kola, a určitě jsem nepřemýšlel, že bych mohl vyhrát. Kluci z kabiny na tom mají jistě veliký podíl, protože jim nic takového nemůže utéct. (směje se)
V posledním zápase jste porazili Strážov 3-0, ale utkání jste rozhodli až v druhém poločase, kdy vstřelil hattrick střídající Ondra Šabek. Jak hodnotíš váš výkon zpětně?
Zápas se Strážovem jsme mohli rozhodnout už v prvním poločase, ale naše gólové šance buď skončily zákrokem dobře chytajícího brankáře nebo nepřesným zakončením. Do druhého poločasu vlétl na hřiště kanonýr Ondra Šabek a všechno, co mohl, tak zvládl na výbornou, což nakonec vedlo k zaslouženému hattricku.
Navíc jste v duelu udrželi čisté konto a společně se Švihovem jste do této chvíle obdrželi nejméně branek v soutěži. Pracovali jste před sezónou na zlepšení defenzivy?
Z pohledu obránce je to skvělý, neobdržet ani jednu branku za zápas. Všichni jsme spokojení a na zlepšení defenzivy jsme ani tak nepracovali, spíš jsme přestali dělat zbytečný chyby a nyní je to vidět na našich výsledcích.
Nastupuješ na levém beku. Proti jakému soupeři se ti zatím v letošní sezóně hrálo nejhůře? Který tým má dle tvého názoru nejnebezpečnější útok?
Popravdě asi nemám nikoho, proti komu by se mi hrálo špatně. Pár útočníků, jako je například Tomáš Hrach z Losiný, úplně nemusím, protože je vidět, že už něco za svoji kariéru nahrál. A není úplně zábava ho bránit, ale že by měl někdo v B. třídě nebezpečnější útok, než je ten náš v Horažďovicích, to si nemyslím. (směje se)
Zajímá mě, jak ty sám vidíš své spoluhráče z obrany? V čem tkví jejich kvality a co patří mezi jejich fotbalové přednosti?
Tak zprava v obraně hraje nejčastěji Štěpán Urban. A ten s jeho dlouhýma nohama dosáhne doopravdy všude, takže bych proti němu určitě hrát nechtěl, stačí mi to občas při fotbálku na tréninku. (směje se) Stopera hraje Martin Šašek, ten je tam z nás v obraně nejstarší a nejvíc zkušený, tím pádem si nás tam spíš koriguje. Martin má skvělou levou nohu a rozdává s ní přesný balóny.
Jsi velkým fanouškem Chelsea. Co říkáš na její dosavadní výkony a průběžné jedenácté místo v Premier League?
Zatím ta Chelsea v Premier League moc neboduje, hodně bojuje se zakončením. V týmu se vystřídalo opravdu mnoho hráčů. Přišli mladší a odešli starší a zkušenější, což zatím úplně nevypadá nejlépe, ale až si spolu na hřišti sednou, tak to bude teprve jízda.
O víkendu navíc Blues čeká atraktivní derby s Arsenalem. Budeš zápas sledovat, popřípadě jaký tipuješ výsledek?
Už by to chtělo nějaký body pro Chelsea, ale nejsem si jist, že by zrovna proti Arsenalu vyhráli, přál bych jim to, protože by je to nakoplo k lepším výsledkům. Ale stejně si myslím, že Arsenal dá rychlej gól a pak si to už pohlídá. A na zápas se určitě kouknu.
Zpátky do B. třídy. V 10. kole hostíte ofenzivní Mochtín (35 vstřelených branek), který v minulém roce působil o soutěž výše. Co od utkání očekáváš?
Proti Mochtínu to určitě nebude lehké, nesmíme nic podcenit. Musíme hrát všichni na 100% a věřím, že body zůstanou u nás doma v Horažďovicích.
Závěrem by mě zajímalo, co rád děláš ve volném čase, pokud zrovna nekopeš do balónu?
Popravdě na nic jinýho není ani moc čas, občas si něco doma zahraju na počítači. Když mám čas a hrajou Katovice doma, tak vyrazíme s dědou tam. Ale že bych dělal něco jiného, než hrál fotbal, to u mě nehrozí. (směje se)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.