Josef Kolerus: Přišlo k nám hodně mladých kluků z dorostu a nějakou dobu potrvá, než si to sedne

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 7. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal obránce SK Klatovy 1898 B, Josef Kolerus. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v naší anketě! Dlouho v hlasování vedl Jan Brtník z Bolešin, ale na poslední chvíli jsi ho dokázal přeskočit. Kdo si myslíš, že na tom má z kabiny největší zásluhu?
Nevím, jak kluci z kabiny, ale hlasování rozhodně zvrátila v můj prospěch aktivita mé přítelkyně a její rodiny, kteří tím doslova žili.
V posledním zápase jste porazili Svéradice 4-1. Jak bys utkání hodnotil s odstupem času?
Celý zápas kluci makali na 100% a hráli zodpovědně odzadu. V první půli nás chycením pokutového kopu podržela naše gólmanská legenda Honza Herman, což bylo klíčové pro další vývoj zápasu. Po vstřelení druhého gólu byly Svéradice nuceny otevřít hru, to vyústilo v přidání dalších dvou branek.
Klatovy vstoupily do nové sezóny špatně, ale v posledních týdnech to vypadá, že výkony jdou nahoru. Změnilo se u vás v týmu něco?
Tým opustila řada klíčových hráčů, zároveň přišlo hodně mladých kluků z dorostu. Není divu, že to ještě nějakou dobu potrvá, než si to sedne.
V létě se rovněž rozhodlo o tom, že novým kapitánem bude Lukáš Urs. Jak mu nová role zatím jde?
Lukáš je spojovací článek mezi "starejma" a "mladejma". Je to dříč a jde příkladem pro ostatní hráče.
Hraješ na pozici levého beka. Je nějaké mužstvo v soutěži nebo konkrétní útočník, proti kterému se ti vždy hraje obtížně?
Nejvíc si vybavím Pavla Javorského z Měcholup. Je to útočník, který hraje chytře a ví, jak do kterého souboje jít.
O Klatovech se často mluví v souvislosti s tím, že chtějí hrát kombinační fotbal a mají technicky nadané hráče. Koho ze spoluhráčů bys osobně vybral jako nejšikovnějšího "hračičku"?
Asi jako nejšikovnější hráče bych označil Lukáše Kamenského.
Na chvíli se přesuneme do minulosti. Vzpomeneš si ještě na svoje fotbalové začátky?
Fotbal jsem začínal v TJ Sokol Pocinovice, ve vesnici vzdálené jen 4 km od mého bydliště. Znám tam spoustu kluků a sleduji, jak si vedou v 2. třídě domažlického okresu.
V dalším kole zavítáte na půdu Chanovic, které v minulém kole předvedly skvělý comeback na hřišti Mochtína. Co od utkání očekáváš?
Od té doby, co nastupuji za klatovské béčko, si nepamatuji, že bychom v Chanovicích vyhráli. Minulý ročník Chanovice trápily i jinak suverénní Dobřany. Rozhodně nás čeká nelehký zápas.
Závěrem by mě zajímalo, co rád děláš ve volném čase, pokud zrovna nekopeš do balónu?
Ve volném čase rád cestuji a poznávám nová místa. Také se chodím dívat na fotbal. (směje se)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.