David Kolář: Nezáleží, kdo z týmu má na ruce kapitánskou pásku

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 6. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal obránce a kapitán SK Bolešiny, David Kolář. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v naší anketě! Po delší době vyhrál opět hráč Bolešin. Čekal jste to?
Vůbec jsem to nečekal. Myslím, že v B. třídě je spousta lepších hráčů, než jsem já. Chtěl bych říct, že výhra v téhle anketě je zásluha celého týmu. Určitě mě to moc potěšilo, ale už mi kluci psali, že to budu mít za sud, a rázem je ta radost menší. (směje se)
V minulém kole jste prohrávali už 1-3 na hřišti Spáleného Poříčí. V druhém poločase jste ale dvěma brankami zápas dokázali vyrovnat. Jak se na utkání díváte zpětně?
Jeli jsme na hřiště Spáleného Pořičí s tím, že chceme určitě vyhrát, ale jelikož jsme o soupeři nic nevěděli, vůbec jsme netušili, do čeho jdeme. Soupeř nám hned v první půlce ukázal svoji kvalitu. Nevím, jestli si domácí mysleli, že do druhé půlky nastoupíme jen utkání dohrát, ale asi nás malinko podcenili. Do druhého poločasu jsme šli s velkou bojovností a hlavně se střídajícím hráčem Dominikem Vraným, který se nebojí vystřelit. Povedlo se nám vstřelit dvě branky a zápas jsme nakonec dohráli za stavu 3:3. Musím ovšem říct, že jsme měli i obrovské štěstí, protože nám soupeř poctivě obstřeloval branku.
Vy sám jste k cennému bodu přispěl výborným defenzivním výkonem, za který jste si mimo jiné vysloužil i chválu z řad soupeře. Stojí za vaší formou poctivá letní příprava?
V Bolešinech jsme to nikdy s přípravami moc nepřeháněli, tak tím to asi nebude. (směje se) Soupeř mě na brankové čáře trefil dvakrát do hlavy, tak bych to spíš nazval velkým štěstím a tím, že se snažím žádný souboj nevypustit a do všeho jdu po hlavě, což se tentokrát vyplatilo.
Bolešiny se minulou sezónu zachránily v soutěži na poslední chvíli. Na začátku nového ročníku jste dvakrát prohráli, ale nyní jste již ze čtvrtého zápasu po sobě odešli neporaženi. Myslíte si, že se situace v týmu konečně stabilizovala?
Myslím, že stabilizovala, oproti minulému ročníku se nám výrazně pozměnila sestava. Muselo si to všechno sednout, chodí nám vypomáhat kluci z béčka a musím je všechny pochválit, ale to celý tým. Tuhle sezónu uhrajeme jedině bojovností a srdcem.
V předcházející sezóně byl kapitánem Radek Farný. Nyní oblékáte kapitánskou pásku vy. Je to trvalá změna, nebo máte nějakou domluvu, že se budete střídat?
Ani nevím, jak k tomu došlo. Jestli Radek být kapitán nechce, nebo jen vedoucí mužstva udělal chybu. (směje se) Jsem toho názoru, že nezáleží, kdo z týmu má pásku na ruce.
O Bolešinách se často mluví i díky polohokejovému obsazení mužstva. Máte i vy zkušenosti s hokejem?
Moje zkušenost s hokejem je čistě rybníková. (směje se) Ale spousta spoluhráčů buď aktivně hraje nebo hrála.
Na chvíli zpět do minulosti. Vzpomenete si ještě na svoje fotbalové začátky?
S fotbalem jsem začínal v Bolešinech. Myslím, že mi mohlo být kolem pěti let. Přes minižáky a žáky jsem se dostal až do mužů, kde už to snad nějak doklepu, i když mě poslední dobou čím dál víc něco bolí, takže se ten fotbalový důchod asi blíží.
Jelikož jste zkušený obránce, tak se nabízí otázka. Je v soutěži nějaký tým či konkrétní útočník, proti kterému se vám vždy hraje obtížně?
Myslím, že všichni rychlíci z I.B třídy, jelikož já sám nejsem rychlostní typ. (směje se)
V dalším kole vás čeká domácí zápas se Strážovem. Co od utkání očekávate?
Proti Strážovu očekávám velký boj. Už minulou sezónu jsme skončili v tabulce hned za sebou, takže čekám vyrovnanou bitvu. Ale konečně po třech zápasech hrajeme před naším publikem, kde jsme silní. Pro vítězství uděláme všechno a věřím, že body zůstanou doma.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.