Ondřej Hubka: Kluci v kabině už jsou v pokročilejším věku, a tak se od nich můžu fotbalově neustále učit

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 24. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal krajní obránce TJ Sokol Losiná, Ondřej Hubka. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj Ondro, gratuluji k vítězství! Po měsíční pauze vyhrál opět hráč Losiné. Čekal jsi to?
Moc děkuju. Upřímně, nominaci od trenéra jsem nečekal, ale výsledek trošku ano. V kabině je za výhru nějaká pokuta, a tak kluci hned vtipkovali, že pro mě budou hlasovat, co to půjde. (směje se)
V minulém utkání jste porazili Štěnovice vysoko 8-2. Jak bys zápas hodnotil zpětně?
Sezóna se blíží ke konci a my vědeli, že potřebujeme 3 body. Do 30. minuty jsme měli spoustu nepřesností na polovině soupeře. Kluci začínali být nervózní a atmosféra na hřišti nebyla příjemná. Sice jsme Štenovice tlačili, ale vyložené šance jsme si nevytvořili. Na velkém vápně jsem potom nahrál trenérovi, který si jedním dotykem posunul míč dovnitř a sympatickým obstřelem otevřel skóre zápasu. Po pár minutách jsme přidali další gól a do kabiny jsme odcházeli uklidnění. Druhý poločas už jsme nehráli nervózně, ale soupeř za stavu 4:0 dokázal snížit dvěma góly a mně hlavou proběhla myšlenka, že bychom ještě mohli body ztratit. Osvítil mě fotbalový bůh, udělal jsem pár výjezdů dopředu a nahrál klukům ještě dvakrát. Vysoká výhra je nakonec velmi příjemná, ale utkání snadné nebylo.
Ty sám jsi sice gól nevstřelil, ale připsal sis hned tři asistence, což je na obránce výborný výkon. Cítíš se více jako ofenzivní bek?
Trenér očekává od všech konstruktivitu. Když to tam klukům vepředu nepadá, tak se to snažím vzít na sebe a pomoct týmu. Řídím se však pravidlem - dopředu můžeš, dozadu musíš. Takže ofenzivní jsem, pokud to soupeř a průběh utkání dovolí.
Jak si zatím vůbec chválíš angažmá v Losiné?
Je to tu skvělé. Především naši ultras v čele s mou přítelkyní nás ženou kupředu. Kluci v kabině už jsou v pokročilejším věku, a tak se od nich můžu fotbalově neustále učit.
Na chvíli zpět do minulosti. Pamatuješ ještě na své fotbalové začátky?
Fotbal jsem začal hrát asi v 5 letech s mým bráchou. Rodiče chtěli, abychom měli nějaký pohyb. Já jsem byl tehdy spíše neohrabaný a moc mi to nešlo. Teď už je to trochu lepší. (směje se)
Za které týmy jsi nastupoval v průběhu své kariéry?
Začínal jsem v týmu Slovan Spoje Plzeň, odkud si mě vytáhl Petřín asi v 10 letech. Pod hlavičkou FC Rokycany jsme až do U19 hráli ligu dorostu. Poté jsem fotbal přerušil kvůli studiu, ale pár let zpátky jsem se vrátil do okresního přeboru do týmu TJ Seč, ze kterého jsem po skautingu přestoupil do Losiné.
Kdybys měl vybrat nějakou svou fotbalovou přednost, co by to bylo?
Důraz v osobních soubojích a poctivost směrem dozadu.
V dalším zápase přivítáte Strážov, který má pouze o jeden bod více. Co od utkání očekáváš?
Očekávám kvalitní souboj a vyrovnané utkání. My však chceme 3 body! Hrajeme doma a všichni víme, že nic jiného než výhra nepřipadá v úvahu.
Závěrem by mě zajímalo, co rád děláš ve volném čase, když zrovna nekopeš do balónu?
Věnuji se studiu, ale nejraději trávím aktivně čas s přítelkyní. Občas si zahraju WoWko nebo koukám na seriály.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.