Jan Fojtíček

Reportáž

Staré Sedliště odpovědělo Sulislavi zdoláním Lomu, sestoupit nahodlá


Sulislav dokázala o víkendu překvapivě porazit Černošín a dostat se před Staré Sedliště, jenomže to jí v neděli odpovědělo porážkou Lomu, takže Sulisalvi zase odskočilo. Přesto rozhodne o sestupujícím až poslední letošní kolo, v němž narazí Sedliště na Záchlumí a Sulislav na Lom. Šanci na udržení mají oba. Teď ale zpet ke střetu Sedliště a Lomu. Hosté dorazili ve dvanácti lidech, brzy museli pro interní záležitosti porstřídat v sestavě a následně se jim zranil jeden z hráčů, takže dohrávali jen v deseti lidech. Sedliště bylo naopak v plné sestavě a dařilo se mu jak hreně, tak střelecky. Využilo doskočení v první půli a nakoenc hravě zvítězilo v poměru 5:1. Boj o udržení rozhodně nevzdalo.


Reportáž

Sedliště udrželo s Kostelcem krok pouze v první půli


V první ze dvou částí zápasu se na kosteleckém hřišti odehrál velmi zajímavý a vyrovnaný poločas, který nakonec skončil spravedlivě remízou 1:1. Mírný out-sider ze Starého Sedliště ale nezastihl ideálně začátek půle druhé a brzy inkasoval. A do dvacáté minuty se sesypal úplně. Kostelec mohl tak druhou půli odehrát už v naprosté pohodě a utkání v klidu dovedl po gólových hodech ve druhé půli k výhře 7:2 za tři body. Ještě nedávno se potápějící tým se tak drápe neustále vzhůru a už je blízko nejlepší šestici tabulky, do níž bezesporu patří. To Sedliště je teď pro Sulilsav první na ráně s kým si třináctý celek může vyměnit Černého Petra v podobě sestupové příčky.


Reportáž

Sedliště porazilo Studánku a uniká sestupovým končinám, rozhodla první čtvrthodina


V edenadvacátém kole se poblíž sestupového pásma tedy děly věci. Je vidět, že si žádný tým nechce vylosovat toho pomyslného Černého Petra a zaujmout tak tu druhou sestupovou pozici. Tato motivace nakopla ke skvělému výkonu také Staré Sedliště, které na úspěch Sulislavi zareagovalo porážkou favorizované Studánky, které dokázalo dostatečně odskočit už v první půli a ve druhé už pak své vedení uhájilo. Klíčová byla zejména první pantáctiminutovka, ve které se domácí trefili třikrát, a tím rozhodli. Velká pochvala jistě patří také Martinu Pažountokvy, který se o výhru zasloužil perfektním hattrickem. Ze tří nejohroženějších týmů je na tom tak Sedliště momentálně úplně nejlépe od sestupu ho dělí tři body.


Reportáž

Sedliště v přestřelce podlehlo Sulislavi


Tabulkově poměrně vyrovnaný duel dvou trápících se týmů ze spodní části tabulky nakonec rozhodně nebyl žádným nudným zápasem, ba naopak padlo hned osm gólů a diváci sledovali zajímavý ofenzivní fotbal. Favoritem v něm byl jednoznačně hostující tým, který, ačkoli se mu momentálně příliš nedaří a má problém se skládáním sestavy, měl proti Sulislavi držet taktovku. Ale to se nestalo a přesně podle tipu lomského Karase nakonec zvítězila v řádné přestřelce Sulislva, které k výhře za tři body pomohla i vlastní branka obránce Rožumberga. 


Reportáž

Sedliště začalo dobře, ale Stráž utkání velmi rychle dostala zpět do svých rukou


Stráž přijížděla do Sedliště, jako jasný favorit, ale Sedliště ji dokázalo zaskočit a dostat se do vedení. Tím se však v podstatě samo odsoudilo do role druhého týmu. Stráž inkasování pořádně probralo, během chvilky se dokázala ujmout vedení, které až do konce půle udržela a své body pak ještě zpečetila třemi zásahy ve druhé půli. Po zaváhání Lomu tak na druhém místě ještě více odskakuje a má velmi dobře nakročeno k přímému souboji o postup do vyšší soutěže.


Reportáž

Damnov roznesl Sedliště a domů veze tři body


Damnov si neprožil zrovna nejlepší úvd jara, nejdříve propadl v boji s Erpužicemi a poté následovaly dva souboje s těžkými soupeři, v nichž uhrál Damnov dva body. Přesto je však velmi silný a rozhodně se předem nevzdává, což potvrdil také v Sedlišti, kde se nenchal jedinou brnakou soupeře rozhodit a chytrou a zodpovědnou hrou si dokráčel až ke třem bodům za výhru 6:1. To Sedliště si před těžkým utkáním se Stráží sebevědomí jistě nezvedlo, zápas bude muset asi rychle hodit za hlavu a jít dál. 


Reportáž

Sedliště dokázalo zareagovat jen na první inkasování, pak už nestíhalo


Do utkání v Kšicích už nastoupilo Sedliště oproti minulému kolu bez výraznějšho posílení staršími hráči, ale stále né ve stoprocentní základní sestavě. A i v té by to nejspíš měli Starosedelští na kšickém hřišti velmi těžké. Tkto se ale dokázali ve hře udržet jen do konce první půle, ve druhé už bylo vše rozhodnuto a Kšice si došly pro zasloužený a poměrně klidný triumf. Zvítězily tak nakoenc 5:1 a třemi body si tak udržely svou pátou příčku.