Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

15.05.2016 15:00

21.kolo, Plzeňský | Tachov | Okresní přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Sedliště porazilo Studánku a uniká sestupovým končinám, rozhodla první čtvrthodina


0

V edenadvacátém kole se poblíž sestupového pásma tedy děly věci. Je vidět, že si žádný tým nechce vylosovat toho pomyslného Černého Petra a zaujmout tak tu druhou sestupovou pozici. Tato motivace nakopla ke skvělému výkonu také Staré Sedliště, které na úspěch Sulislavi zareagovalo porážkou favorizované Studánky, které dokázalo dostatečně odskočit už v první půli a ve druhé už pak své vedení uhájilo. Klíčová byla zejména první pantáctiminutovka, ve které se domácí trefili třikrát, a tím rozhodli. Velká pochvala jistě patří také Martinu Pažountokvy, který se o výhru zasloužil perfektním hattrickem. Ze tří nejohroženějších týmů je na tom tak Sedliště momentálně úplně nejlépe od sestupu ho dělí tři body.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Studánka nezvládla první patnáctiminutovku

Dynamo svého nedělního soupeře očiveidně výrazně podcenilo a svou laxností mu dovolilo hrát si podle potřeby, a tak mělo Sedliště nečekaně výrazně navrch a naštěstí pro něj, toho tké dokázalo řádně využít. Už v sedmé minutě otevřel skóre Petr Fojtíček, který si zaběhl do ulice mezi obránci a rychlou a přesnou střelou rozvlnil síť. Podobným způsobem se pak vzápětí prosadi také Martin Pažountka a v patnácté minutě se trefilo Sedliště potřetí, když se Martin Pažountka tentokrát postavil k přímému kopu, který poslal rovnou na branku, kde by jej brakář nejspíš měl, ale zradily ho povětrnostní podmínky, které míč v poslední chvíli dostaly trochu z jeho traektorie a zanesly ho kousek od něj, kam už ale nedosáhl. Až to Studánku konečně trochu probralo a hra se začala vyrovnávat. Už ve dvacáté minutě navíc dokázalo Dynamo vyrovnat, když dostal pas za obranu Daniel Klinka, který však namísto popobhnutí směrem k brankáři rovnou vypálil a trefil šibenici domácí svatyně. I nadále se pak sice pokračovalo v celkem vyrovnaném tempu, ale ve zbytku půle už se nikdo neprosadil, a tak se do šaten odcházelo za stavu 3:1.

Rozhodl nacvičený signál a skvělý Litomerický

Ve druhé půli se téměř okamžitě podařilo snížit Daliboru Lončíkovi, který se individuální akci protlačil až do vápna, kde svou akci úspěně zakončil. Vypadalo to, že Studánka je zpět a má vše pod kontrolou, ale v šedesáté minutě ji minimálně trochu zaskočila odpověď Sedliště, které se prosadil odíky nacvičenému signálu, když rohový kop rozehrálo podél brankové čáry, odkud ho hráč okamžitě nakopl před branku, kam se seběhla většina domácích hráčů pro menší teč. A dočkali se, míč spadl přímo na nohu Martinu Pažountkovi, který tak zkompletoval svůj hattrick. Asi o deset minut déle se však Studánka dočkala třetí branky, když z nějakých dvaceti metrů vymetl šibenici hráč dvacátého kola, Jakub Klesa. Čím více se pak blížil konec, tím více měla Studánka navrch. V poslední desetiminutovce navíc došly Sedlišti síly a Studánka měla minimálně tři obrovské šance. Jednou se netrefil do prázdné branky Klinka a v dalších dvou případech pak  Litomerický vychytal tváří v tvář Martina Rudu i Jaroslava Černého. Takže nakoenc domácí své body zuby, nehty uhájili a zvítězili v poměru 4:3.



Ohlasy k zápasu


TJ Staré Sedliště
Martin Pažountka: My jsme věděli, že už nezbývá moc příležitostí, jak nasbírat body, a tak jsme chtěli určitě zvítězit, protože situace okolo sestupového pásma začíná být hodně vyhrocená a neradi bychom na to doplatili. Naštěstí se nám podařilo výborně vystihnout úvod utkání, v němž jsme vstřelili tři branky a dostali jsme se do vedení 3:0. Soupeř pak sice ještě snížil, ale utkání bylo pro nás skvěle rozehrané. V kabině jsme si řekli, že to musíme udržet, a že je hlavně důležité neinkasovat příliš brzy. To se sice nepovedlo, protože soupeř velmi rychle snížil na 2:3, ale pak nám vyšel jeden nacvičený signál a dostali jsme se do vedení 4:2. Soupeř nás pak hodně tlačil, nám docházely síly a Studánka ještě jednou snížila, ale nakonec už jsme zápas, zejména díky skvělému brankáři, zvládli dovést do vítězného konce. Celý tým si zaslouží pochvalu, body mohou být hodně důležité.

TJ Dynamo Studánka
Alexandr Hepfel: My jsme absolutně nezvládli začátek utkání, soupeře jsme podcenili, byli jsme nesoustředění a laxní, takže jsme po čtvrthodině hry prohrávali 0:3. Pka se hra vyrovnala a podařilo se nám snížit. Ve druhé půli už jsme byli lepším týmem, ale trochu smolně jsme inkasovali a nedokázali jsme s tím už nic udělat, i když jsme ještě pár tutovek měli, hlavně v závěru, protože Sedliště už prostě dodýchalo a nemohlo. Myslím si, že kdyby mělo utkání ještě o deset minut déle, tak jsme ho i vyhráli. Ale zápas má prostě jen devadesát minut. Zkrátka rozhodl ten katastrofální nástup do utkání, hůře už jsme k tomu přistoupit nemohli.



Sestavy


TJ Staré Sedliště
F. Litomerický [-] - M. Patočka [-] , P. Kotva [-] , D. Zavacký [-] - P. Hrubý [-] , M. Pažountka [-] , M. Vokurka [-] , V. Pešek [-] , V. Fatura [-] - J. Petráška [-] , P. Fojtíček [-]

TJ Dynamo Studánka
T. Moravec [-] - O. Janovec [-] , D. Lončík [-] , L. Novák [-] - J. Hubálek [-] , J. Klesa [-] , M. Bureš [-] , R. Šlehofer [-] - R. Černý [-] , M. Ruda [-] , D. Klinka [-]

Místo: St.Sedliště. Rozhodčí: Rut Jaroslav - ROŽUMBERG Ota (N), LIPCHAVSKÝ Jaromír (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.