Přestřelka v Klatovech, problémy v Aritmě a Rokycany bez trenéra. 24. kolo Divize A přehledně

0

Čtyřiadvacáté kolo Divize A přineslo několik zajímavých výsledků, a celkově předznamenalo velmi dramatický závěr letošní sezóny. V tabulce máme hned několik překvapivých adeptů na sestup do nižších soutěží, a vzhledem k vyrovnanosti můžeme jen a pouze fabulovat nad tím, které týmy tuto soutěž opustí.

Pojďte si uplynulé kolo připomenout spolu s námi.

Aritmu čeká závěrečné drama


Pražská Artima zaznamenala druhou porážku v řadě, a za poslední čtyři utkání nasbírala pouhopouhý bod. Tato kombinace tým odsunula na desátou pozici, a celek je tak doslova kousek od sestupových pozic.
Do utkání s Doubravkou ale vstoupili velmi dobře, do dvacáté minuty získali domácí dvoubrankový náskok zásluhou Červeného a Trenkwitze, a už to vypadalo, že budou domácí bez menších problémů kontrolovat průběh zápasu. Úvodní radost překazil dvěma brankami Roubal, z nichž jedna padla po pokutovém kopu. Zkázu domácích pak dokonal Martin Bedrna, který smolně zaznamenal vlastní branku.

"Do utkání jsme vstoupili dobře, dvoubrankové vedení je zkrátka dobrým startem. Pak ale přišla chyba, po které soupeř snížil, a o několik minut později proměněná penalta. Aby toho nebylo málo, zaznamenali jsme vlastní branku, která Doubravku poslala do vedení. Ta pak začala urputně bránit a od nás to byl platonický tlak, který neskončil vyrovnáním, natož obratem. Závěr sezóny tak bude dost složitý." Doplnil k utkání Ladislav Prošek

Report z utkání naleznete zde.


Boj o záchranu se vším všudy! Klatovy připravily Katovicím peklo v pekle!


Jinak ani nelze popsat utkání o udržení mezi Klatovy a Katovicemi. Čtrnácté Klatovy se pátých Katovic ani v nejmenším nezalekli, a zcela jednoznačně prokázali, že do Divize tento tým prostě a jednoduše patří.
Vzhledem k výsledku nutno říct, že do utkání, paradoxně, vstoupili lépe hosté- již ve třetí minutě se prosadil Tomáš Janoch. Pro Katovice to ale byla jediná radost. O vyrovnání se postaral v 15. minutě Antonín Presl, který ale ve svém řádění pokračoval i nadále. Dvacátá šestá minuta, a stejný střelec, který už domácí vyslal do vedení. V takto nastavené krasojízdě pokračoval Michal Marek a dvoubrankový náskok byl na světě. Do poločasové přestávky se ještě stihl prosadit Jakub Brabec, a hattrick v samotném závěru dovršil Antonín Presl. Domácí Klatovy tak po první části zcela rozebraly soupeře.
Druhá půle byla o poznání vyrovnanější, ale nic to nezměnilo na vysoké výhře domácích Klatov, které deklasovaly Katovice vysoko 7:3.

"Na klatovském hřišti jsme propadli totálně v prvním poločase, inkasovaných pět branek se jen tak nevidí. Přitom jsme začali dobře. Dostali jsme se do vedení a ještě jsme šli sami na bránu. Potom nastal totální průchoďák v obraně. Do druhého poločasu jsme vystřídali, trochu přeskupili řady a dohráli zápas se ctí. Měli jsme plno šancí a najednou to šlo. Výsledek je příšerný, ale musíme jej přijmout a soustředit se na domácí zápas proti Tochovicím." Doplnil katovický Přemysl Šroub.

Report z utkání naleznete zde.


„Výkvět fotbalové demence.“ V šatně Rokycan se blýská na průšvih


Rokycany odvolaly hlavního trenéra, a jeho pravomoci tak převzali dosavadní asistenti. Situace v tomto týmu není rozhodně radostná. Jedná se o dalšího adepta na sestup, který se dlouhodobě trápí v zakončení. Poslední utkání ukázalo, že mají problém i s udržením dobře rozjetého utkání.
Rokycany do utkání vstoupily o poznání lépe- v sedmadvacáté minutě vyslal domácí do vedení Lukáš Karlíček, a s domácími to vypadalo opravdu nadějně. Byli aktivnější na držení míče, a celkově to vypadalo, že se tým po změně na trenérském postu zvedl.  Problém ale nastal ve druhé části utkání, kdy Domažlice nasázely hned čtyři branky, a rozhodly tak utkání ve svůj prospěch.

"Možná na tu Divizi opravdu nemáme fotbalově, a podřízli jsme si tímto utkáním větev do krajského přeboru. Tohle byl náš vrchol fotbalové demence, včetně třetího gólu, který jde jednoznačně na můj vrub. Mít v boji o záchranu náskok dvou branek, a vypadnout stylem, že si necháme dát góly hned čtyři, to jsem snad za celou kariéru nezažil. S tímhle přístupem si to prostě nezasloužíme hrát. S následným losem už opravdu můžeme jen věřit na zázraky, level frustrace už se ani nedá popsat." Komentoval Dan Houdek.

Report z utkání naleznete zde.


Poločas bez branek, ale nakonec vysoká výhra pro Plzeň


Jakkoli by se po první půli dalo říct, že nás čeká, co do počtu branek, slabé utkání, nebyla by to pravda. Domácí Tochovice na svém hřišti uvítaly plzeňský Petřín, a i přesto že první poločas byl vyrovnaný a bez branek, přinesl zápas mnoho radostných momentů.
Právě v druhé půli Plzeň dovedli k bodům Demeter, Šimáně, Zajíček a Tříska- toť čtyři plzeňští střelci.  Domácím připravil jedinou radost po proměněné penaltě Sirotek, který tak jen kosmeticky poupravil na konečných 1:4 z pohledu domácích.

"Zápas byl v úvodu docela vyrovnaný a bylo to o tom prvním gólu, a bohužel jsme ho dostali my. Do toho se nám zranil stoper, a obrana se úplně rozpadla. Dojíždíme teď na šířku kádru, máme hodně hráčů mimo hru. Soupeř hrál ale dobře, jejich křídla jsou nadstandardní." Dodal k výsledku tochovický Erik Šlechta.

Report z utkání naleznete zde.


Hegemon Divize porazil Komárov. Nastartovala ho až penalta


Lídr soutěže hrál s aktuálně devátým celkem tabulky dlouhou dobu vyrovnaný duel. Domácí „nakopla“ až proměněná penalta Slavíka v 63. minutě. Komárov měl sice velkou snahu na srovnání výsledku, ale po druhé obdržené brance bylo jasné, že body v tomto případě zůstanou doma.
Lom tak svého soupeře nakonec zlomil poměrem 2:0.

"Narazili jsme na rozhodně fotbalově nejlepší tým Divize, který zcela zaslouženě vede tabulku s náskokem několika bodů. Nás teď, bohužel, trápí poměrně značné množství absencí, takže jsme na utkání jeli s poměrně pragmatickým cílem- uhrát co nejlepší možný výsledek, ale zároveň nepřijít o další hráče. Soupeř nás celý zápas tlačil, my ze šancí neměli prakticky nic. V druhé půli jsme měli takové náznaky brejku, ale když přišla první branka, bylo jasné, že tady odjedeme bez bodů." Komentoval Luděk Kaufman.

Report z utkání naleznete zde.


Hořovice zaskočil Krumlov, týmy dělily body


Ošemetné souboje vrcholu tabulky proti středu znovu předvedly to, proč umí být pro týmy poměrně nepříjemnou záležitostí, která nemusí mít jasného favorita. Čtvrté Hořovice byly přivítány na hřišti sedmého Krumlova. Utkání to bylo po všech směrech vyrovnané, a týmy naprosto právem dělily body.
První půle byla poměrně opatrná jen s několika málo šancemi, v půli druhé se přitvrdilo, a to hlavně na domácí straně. Faktem ale i nadále bylo, že nejvíce práce se v tomto utkání udělalo hlavně obrannou hrou. Na domácí straně se několikrát přitvrdilo až za hranu pravidel- domácí Matuška si v 58. minutě vykoledoval žlutou kartu. To se do konce utkání podařilo i hostujícímu Václavu Königsmarkovi a v úplném závěru domácímu Zdeňku Kunovi. Ani toto zvýšené nasazení z obou stran ale nepřineslo branku, a tak se týmy rozešly remízou.

Report z utkání naleznete zde.


Kraček tahounem Horní Břízy. Ta ale padla se Soběslaví


Ani dvě branky Kračeka nestačily na Soběslav, která zvládla za úvodní poločas nasázet soupeři čtyři branky. S takto rozdanými kartami se domácí Bříze hrálo velmi těžko.
Utkání bylo pro domácí utrpením hned ze samotného úvodu. První minuta a první kapitulace domácího brankáře po využité příležitosti Filipa Vaňka, který tak hosty vyslal do vedení. Hra se poté na nějakou dobu uklidnila a skoro to vypadalo, že by situace Horní Břízy nemusela být natolik zlá.
To se ale změnilo po půl hodině utkání, kdy si Soběslav připravila tři branky v rozmezí osmi minut. Jednatřicátá minuta a Daniel Vaněk, který nejprve zvýšil na 0:2, aby o tři minuty později mohl zaznamenat další trefu- to už měli hosté náskok tří branek. Domácí katastrofu první půle zakončil ve 39. minutě Aleš Kutner. Hostující Soběslav tak dokázala absolutně rozebrat hru svého soupeře.
Horní Bříza na soupeře dál tlačila, přidala dokonce dvě branky, které tak byly sympatickým pokusem o návrat do utkání, který ale, bohužel pro domácí nevyšel.

"Do utkání jsme bohužel nevstoupili dobře a soupeř se již v 1. minutě dostal ke zablokované střele a vstřelil první branku utkání. Přesto si myslím, že jsme se Soběslavi ve hře vyrovnali. Poté přišla pro nás nešťastná desetiminutovka, kdy nám vstřelili další tři branky. Stav 4:0 o poločase by položil asi každý tým. Jsem na kluky neskutečně hrdý, že ukázali morál a utkání nejenže nezabalili, ale naopak ho dokázali udělat ještě dramatickým. Povedl se nám vstup do druhého poločasu, rychle jsme snížili na 1:4 a následně 2:4. Poté jsme nastřelili tyč a ještě jednou hostující brankář chytal v další šanci míč na brankové čáře. Ještě jednou díky všem klukům, že ukázali charakter a jsem moc rád, že i soupeř ze Soběslavi nás musel začít brát v průběhu utkání vážně." Prohlásil Stanislav Rous.

Report z utkání naleznete zde.


Příbram ukončila vítěznou vlnu Mariánek! Souboj skončil bez branek
Mariánské Lázně se v posledních utkáních těšily velmi dobré formě. Řada do vítězství dotažených utkání ale přerušil duel s Příbramí. Po všech stranách vyrovnaný souboj skončil dělbou bodů, a Mariánské lázně tak stále bojují o udržení.
Utkání to ale bylo po všech stranách vyrovnané, a tak si oba soupeři, zcela spravedlivě, rozdělili body.

Report z utkání naleznete zde.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou