Jaroslav Kerouš: Fotbal mě pořád baví, je to o chuti.

0

Velmi zajímavý člověk, kterého si na hřišti nespletete, začínal s atletikou a karate. V současnosti hraje fotbal za pacovskou rezervu a ve víkendovém zápase Pacova B s Ústrašínem pomohl brankou k remíze 2:2. Jeho "vyčerpávající" odpovědi na různé otázky stojí za to přečíst.

Jaroslave, jaké byly Tvé fotbalové začátky?

Fotbal jsem začal hrát shodou náhod. Velmi mě ovlivnilo ME v Anglii, kde Češi získali stříbrné medaile. Jako 13-letý kluk jsem zápasy sledoval a s kamarády jsme hráli fotbal na ulici a vžívali se do role hráčů české reprezentace. Kamarádi hráli za Pacov, a tak jsem začal hrát s nima. Předtím jsem se věnoval atletice a karate.

 

Hrál jste i jinde než v Pacově?

Ano, 2 roky jsem hrál v Černovicích a vzpomínám na toto období velmi rád. V Černovicích byla skvělá parta kluků.

 

Dá se ve Vašem případě skloubit práce a fotbal? (tréninky a zápasy)

Jelikož pracuji jako poradce v oblasti financí, můžu si svůj den do jisté míry naplánovat, jak chci já. Páteční trénink a víkendový zápas stíhám vždy. (POZN. redakce: V Pacově trénují 3 x týdně - úterý, čtvrtek, pátek).

 

Máte i jinou funkci v týmu než hráč?

Kromě toho, že hraju fotbal, jsem jednatelem klubu.

 

Jaké jsou Vaše úkoly na postu středního záložníka?

Jsem spíše defenzivní záložník. Ve středu zálohy si však vyhovujeme, takže dochází k prolínání. Když se posunu více dopředu, druhý střední záložník zůstane za mnou. Ofenziva mi není cizí, začínal jsem jako útočník.

 

Co říct k zápasu s Ústrašínem, s bodem jste spokojený?

Rozhodně to byla ztráta 2 bodů. Neproměňování šancí nás stálo výsledek. Byli jsme zklamaní.

 

Na konci prvního poločasu jste vstřelil branku na 2:1 pro Pacov. Jak se Vám to povedlo?

Dostal jsem dobrou průnikovou přihrávku za obranu od spoluhráče. Míč jsem zpracoval do vzduchu, brankář rychle vyběhl, čehož jsem si všiml a přehlavičkoval jsem ho.

 

Které mužstvo v Poutník lize je Vám svým herním pojetím sympatické, a které naopak není?

líbí se mi hra Obrataně, i když se jí momentálně nedaří. Maraton Pelhřimov jde také dobrou cestou, kdy omladil tým, zároveň však v mužstvu hraje několik zkušených hráčů. Špatně se mi hraje proti týmům, kteří se soustředí hlavně na bránění a "nesnaží se hrát fotbal".

 

Spolupracujete s nějakými týmy v okolí Pacova?

Ano, spolupracujeme s Obrataní, Černovicemi, Hořepníkem, Lukavcem, Velkou Chyškou a dalšími oddíly v našem okolí. Spolupráce spočívá v tom, že se těmto týmům snažíme pomoci ve zkvalitnění kádru A-mužů. Oni nám naopak pomáhají v přípravkových, žákovský či mládežnických kategoriích. V těchto obcích je spousta šikovných mladých kluků.

 

Jaké jsou ambice pacovké rezervy v Poutník lize?

Jsme druzí o 6 bodů za Maratonem a máme zápas k dobru. Chceme bojovat o postup, priorita to však není.

 

Jak dlouho plánujete ještě hrát fotbal?

Fotbal mě pořád baví, je to o chuti. Budu hrát dokud budu mít týmu co nabídnout a dokud mě fotbal bude bavit. Unikátem je pacovská legenda Pavel Hrobský, který hraje fotbal velmi dlouho.

 

Jak se Vám líbí naše stránky www.fotbaulunas.cz?

Ze stránek jsem nadšený. Projekt má velkou cenu a je skvělé, že vznikl.

 

Co říct závěrem?

Musím zmínit jednu věc, a to že bych chtěl zvláště poděkovat mé rodině, která mě vždy podporovala, přátelům a spoluhráčům, bez kterých by chuť do fotbalu a života nebyla taková jaká je.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou