Týmy po podzimu: Sokol Křemže

0

S drobným zpožděním vydáváme další zimní článek. Na řadu tentokrát přišla Křemže. Uvnitř článku se dozvíte, jak se Křemži dařilo v podzimní části sezony a také tam naleznete vyčerpávající komentář trenéra.

Statistiky:

 

Pořadí v tabulce: 8. místo (10 bodů) 

Bilance: 3 - 1 - 6

Skóre: 10:19

Nejvyšší výhra: 2-0 proti Nové Vsi - Brlohu B (5. kolo, 18. září 2016)

Nejvyšší prohra: 4-0 ve Zlaté Koruně (2. kolo, 27. srpna 2016)

Střelci týmu: Tomáš Matějka, Patrik Rienessl 2x, Radovan Kaprál, Petr Snížek, Petr Kouba, Georgij Filip, Tomáš Bohatý 3x

Nejlepší střelec: Tomáš Bohatý (3)

 

Křemže nezačala sezonu příliš dobře a možná to bylo způsobeno i losem, který pro ni nebyl moc příznivý. První utkání měla čelit Černé v Pošumaví, která soutěž odhlásila. Druhé kolo čekal Sokol těžký zápas ve Zlaté Koruně, který nakonec skončil čtyřbrankovou prohrou, což byla i zároveň nejvyšší porážka křemežského celku v podzimní části.

 

Další kolo přijel pod Kleť další aspirant na titul, a to tým FK Dolní Dvořiště.  Po bezbrankovém prvním poločasu se dvakrát trefil Jakub Řepa a Dolní Dvořiště si díky jeho zásahům odvezlo tříbodové vítězství.

 

Ani čtvrté kolo Křemže nedokázala vstřelit branku. Sokol podlehl nejtěsnějším rozdílem nováčkovi ze Světlíku, když jedinou branku utkání vstřelil v 75. minutě Dušan Mendel.

 

Páté kolo mělo na programu derby pod Kletí. Domácí Křemže vstřelila dvě branky, nejprve se trefil Tomáš Matějka a pět minut před koncem zvýšil Patrik Rienessl na 2:0, a připsala si první podzimní vítězství.

 

Těžké utkání čekalo Sokol v šestém kole. Do Křemže přijela Horní Planá, která podle výsledku byla jasným favoritem. Domácí prohrávali v 71. minutě už 0:2, ale o pět minut později vstřelil Radovan Kaprál kontaktní gól a v 90. minutě vyrovnal Petr Snížek z penalty na 2:2. Tato remíza byla pro Křemži hodně cenná.

 

To, že remíza s Horní Planou nebyla náhoda, dokázala Křemže o týden později v Kájově, kde překvapivě zvítězila po brankách Petra Kouby a Patrika Rienessla 2:1, za domácí snižoval Lubomír Mašek.

 

V osmém kole přijelo Přídolí a odvezlo si prohru 0:1. Jedinou branku utkání vstřelil v 69. minutě křemežský matador Georgij Filip. 

 

Patnáctého října zajížděla Křemže do Frymburku B a před utkáním byla favoritem. Křemže však bojovala s přechodem do útoku a dokázala vstřelit pouze jednu branku, což bylo málo, protože se domácí trefili dvakrát a zvítězili 2:1.

 

Další kolo přijela rezerva Slavoje a domácí tým herně převálcovala. Domácím se zápas vůbec nepovedl a v průběhu první půle se zranili dva hráči. Tomáš Bohatý sice otevřel skóre, ale to bylo z domácí strany vše. Českokrumlovský Jiří Čermák otočil třemi góly vývoj utkání a Krumlov slavil tři body.

 

Poslední kolo pokračovala nemohoucnost Křemežských, kteří si odvezli z Malont prohru 4:1, což bylo pro Sokol velké zklamání, jelikož Malonty podzim neodehrály vůbec dobře. Za hosty se trefil opět jen Tomáš Bohatý.

 

Podzim se tedy Křemži moc nepovedl, zejména začátek a závěr byl špatný. Uvidíme, s čím přijde Křemže v jarní části.

 

Odkazy na zápasy:

1. kolo: volno

2. kolo: SK Zlatá Koruna - Sokol Křemže 4:0

3. kolo: Sokol Křemže - FK Dolní Dvořiště 0:2

4. kolo: TJ Dynamo Světlík - Sokol Křemže 1:0

5. kolo: Sokol Křemže - FK Nová Ves - Brloh B 2:0

6. kolo: Sokol Křemže - TJ Smrčina Horní Planá 2:2

7. kolo: TJ Sokol Kájov - Sokol Křemže 1:2

8. kolo: Sokol Křemže - TJ Sokol Přídolí 1:0

9. kolo: FC Šumava Frymburk B - Sokol Křemže 2:1

10. kolo: Sokol Křemže - FK Slavoj Český Krumlov B 1:3

11. kolo: TJ Hraničář Malonty - Sokol Křemže 4:1

 

Ohlas trenéra Radka Linhy:

"K uplynulé podzimní části se mi těžko vyjadřuje, jsem zklamaný přístupem kluků k přípravě, tréninkům i k zápasům. Obdržených 19 branek není příliš, ale 10 vstřelených branek za 10 zápasů je opravdu málo. Přes zimu máme co dělat, pokud nechceme hrát o záchranu. Dle mého máme minimálně na 6. místo, a pokud se zadaří, mohli bychom atakovat kvalitnější první pětici z popředí tabulky.

 

S výsledky na jaře 2015 jsem byl hodně spokojený, chodili jsme trénovat zhruba v 11ti lidech, kluci bojovali a uhráli jsme kolem 20ti bodů, ale už od prvních letních přípravných zápasů jsme se nedokázali ani sejít, všechny zápasy jsme odehráli cca v 6ti lidech ze základu, zbývající část jsme „poslepovali“. Sezónu jsme začali až druhým kolem, protože nám odpadl zápas proti Černé. Pak následovali tři zápasy, na které se omluvili 4 hráči ze základu z důvodu dovolených, takže z prvních tří zápasů jsme neuhráli ani bod, zase tak široký kádr nemáme. V zápase s Korunou mne to ani nemrzelo, ale Dolnímu Dvořišti jsme byli více než vyrovnaným soupeřem i v této sestavě, plno šancí jsme doslova zazdili a poté, co ve druhé půli vystřídal Krenauer, tak jsme byli i lepší, ale nedokázali jsme se bohužel gólově prosadit. Do Světlíka jsme jeli v 10ti lidech, tak jsem domluvil narychlo bývalého hráče Kubu Koláře, kterému tímto děkuju, že nás bylo alespoň 11. Ve Světlíku jsme měli 100% šanci z malého vápna do prázdné brány už v 1. minutě, ale Maty Filip tutovku zazdil. Na víc jsme v té sestavě neměli, celý zápas jsme bránili, až koncem zápasu se hráči Světlíku prosadili a my odjeli s nejtěsnější prohrou 1:0. Na další zápas už přijeli „dovolenkáři“ a hladce jsme porazili tým Nové Vsi 2:0. Proti favorizované Horní Plané jsme uhráli remízu 2:2, kluci bojovali, chtěli vyhrát, dostali jsme se do herní pohody a zvedli jsme si sebevědomí. Poté následoval zápas v Kájově, kde jsme asi všechny hodně překvapili. Tady jsme opravdu makali, musel jsem chválit celý tým, výhra v Kájově se počítá. Jó, takový přístup kdybychom měli. Vyhráli jsme jednoznačně díky nasazení, zodpovědnosti při bránění a efektivitě útočníků, ze dvou šancí dali 2 góly. Tohle byl určitě náš nejlepší zápas. Když jsme další zápas porazili doma i Přídolí, věřil jsem klukům, že ve výkonech budou pokračovat a v klidu skončíme do pátého místa. Jenže už další zápas mě z představy kluci vyvedli a vrátili zpátky na zem. Frymburk proti nám doma bednil v 10ti, vystřelil jednou na naši bránu, my jsme nedokázali využít šance a prohráli 2:1. Tady se v nás asi něco zlomilo, na hřišti už nebyla ta herní pohoda a chuť po vítězství. Doma proti Krumlovu jsme úplně vyhořeli, neměli jsme střed, hrála pouze obrana, která se nedostala z tlaku. Poslední kolo jsme jeli do Malont a očekával jsem od kluků nasazení z důvodu vidiny následné dokopné, ale i v Malontech jsme vyhořeli.

 

Jenže není se čemu divit. V týmu nemáme žádnou zkušenou fotbalovou individualitu, která by tvořila hru, při hře na sebe nemluvíme, vůbec nejsme tvořiví směrem dopředu atd. Kluci od půlky září nechodili na tréninky a nemají potřebný přístup. I když hrajeme okresní přebor, hrajeme fotbal pro radost, a když chodí jen stejní lidi na trénink, není to ono a nemůže to nikoho bavit. Chtěl bych tímto vyzvednout přístup Kuby Troupa, Tomáše Boháče, Patrika Rienessla a mladíčků Zemana a Čížka, kteří byli snad na všech trénincích. Já osobně jsem z přístupu kluků zklamaný, a pokud nezačnou chodit v zimní přípravě, tak určitě skončím, ale věřím, že se přes zimu dáme dohromady a na jaře ještě všechny potrápíme. Určitě na to máme a byla by to škoda, obzvlášť když máme přislíbené od obce nové hřiště, na kterém bychom měli hrát už od příští sezóny. Křemežskému fotbalu věštím zase dobrou fotbalovou budoucnost, až se vyhrají dorostenci v budějovické Slávii a vyrostou žáčci, se kterými je v oddílu dobře pracováno."

 

 

Los na jarní část sezony: 

12. kolo: volno

13. kolo: Sokol Křemže - SK Zlatá Koruna

14. kolo: FK Dolní Dvořiště - Sokol Křemže

15. kolo: Sokol Křemže - TJ Dynamo Světlík

16. kolo: FK Nová Ves - Brloh B - Sokol Křemže

17. kolo: TJ Smrčina Horní Planá - Sokol Křemže

18. kolo: Sokol Křemže - TJ Sokol Kájov

19. kolo: TJ Sokol Přídolí - Sokol Křemže

20. kolo: Sokol Křemže - FC Šumava Frymburk B

21. kolo: FK Slavoj Český Krumlov B - Sokol Křemže

22. kolo: Sokol Křemže - TJ Hraničář Malonty

 

 

Náš tip na konečné umístění: 9. místo

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou