II. třída: Tip experta, 21. kolo – Jiří Lapáček z Hořepníku.

0

21. kolo II. třídy má na programu 6 utkání a navíc se dohrávají 4 odložené zápasy 16. kola. Skvělý přehled o Poutník lize prokázal brankář a zároveň trenér Hořepníku - Jiří Lapáček.

Už jméno „Lapáček“ ho trošku předurčovalo dělat brankáře, ale jak sám říká, vždycky byl „klempák“ na nohy a nechtělo se mu hlavičkovat a běhat. V Hořepníku chytá od starších žáků po současnost. Má za sebou tříleté angažmá v dorostu a juniorce Slavoje Pacov, kde ho naučili chytat o něco lépe.

 

Od sezóny 2009/2010 působí Jiří Lapáček v Hořepníku jako brankář i jako trenér mužstva s tím, že měl téměř roční trenérskou přestávku. Po tomto ročníku 2014/2015 ve své pozici kvůli pracovním důvodům i splnění všech cílů – tj. vyhrát III. třídu, opět dostat Sokol Hořepník do okresního přeboru a stabilizovat mužstvo – končí. Dalo by se říci, že na vrcholu. Přesto nadále bude spolupracovat s budoucím trenérem, protože mužstvo zná asi nejlépe ze všech.


Jiří „vyfasoval“ na tipování pořádně bohatou nadílku zápasů! Jednoznačně začíná srdeční záležitostí a předpokládá, že tento víkend příliš nezamíchá tabulkou ať už v horních patrech tabulky, tak v boji o udržení.

 

Sokol Hořepník – Spartak Počátky – 0
Samozřejmě, že se ve mě strašně bije chuť po odvetě za podzimní porážku 0:5, která byla co do své výše absolutně nezasloužená. Na druhou stranu si uvědomuji, že Spartak je v posledních zápasech ve veliké formě a klube se nahoru. Má fenomenální ofenzívu, rychlá křídla a celkově působí komplexním dojmem. Občas doplácí na neúčast některých opor, což je poté hodně znát na výsledcích. Určitě mohu avizovat, že se vybraní hráči soupeře mohou připravit na nepříjemné osobní bránění. Nikterak optimistický tip na remízu pak dávám i proto, že máme se soupeřem v poslední dekádě vůbec nejhorší zápasovou bilanci, o které snad nechci ani hovořit. A nebudu...

 

Sokol Hořepník – FC Ústrašín – 1
Nepříjemný a důrazný soupeř z Ústrašína rozhodně bude chtít bodovat, neboť nadále hraje o udržení. Jejich výkony v posledních týdnech deklarují mírné zlepšení formy, zatímco u nás v týmu byl do souboje s Pacovem znát úpadek. Určitě budeme chtít navázat na podzimní kanonádu a budeme myslet před domácími fandy na útok. A vlastně – neberu nic jiného než vítězství a budu v neděli spokojen s víkendem, na jehož konci budeme mít nejméně o 4 body více.

 

Sokol Božejov – Slavoj Žirovnice B – 0

Božejovská jarní jízda za udržením mne hodně překvapuje a těší mne, že tenhle tradiční účastník okresního přeboru se po otřesném podzimu zvedá. Myslím, že božejovští hráči hodně zapracovali zejména na defenzívě a mladší se trošku vyhráli. Na hřišti je však uvidím až za 2 týdny, takže nechci soudit z našeho vzájemného zápasu (vítězství 2:1, ale soupeř byl celý zápas bez šance). Vzhledem k jistým žirovnickým sympatiím ale tipuji remízu.

 

Spartak Počátky – SK Obrataň – 1

Nepatrně výše už jsem o počáteckých hovořil. K zápasu s Obrataní dodávám, že si mohou po těžkém zápase na našem hřišti trošku fyzicky zavařit. Obrataň je skvadra bojovných a šikovných hráčů, pěkný „pelmel“ mladíků i zkušených pardálů, který občas trošku doplácí na neúčast některých opor, stejně jako Spartak. Na druhou stranu, po relativně snovém podzimu přišel na obrataňské fotbalisty menší splín a nemohou se dostat do tempa. Spartak není soupeřem na rozehrání, ba naopak si to doma pohlídá a neprohraje.

 

Slavoj Pacov – Sokol Božejov – 1
Pacovští dost možná ztratili šanci o to, ucházet se o první příčku soutěže, neboť by Maraton musel hodně ubrat na tempu. Na druhou stranu si snad Jaroslav Kerouš, i přesto, že po našem zápase byl hodně zklamaný a rozladěný, uvědomuje, že by k případnému postupu mohla stačit druhá příčka. Obecně se totiž předpokládá, že Maraton nebude na případný postup do I. B třídy reflektovat a přepustí svou roli někomu jinému. Navíc doma si to prostě Slavoj vzít nenechá, „čert vem“ dobrou fazónu Božejova...

 

Střepina Žirov – FC Ústrašín – 1

Typický zápas o šest bodů! Nefalšovaný souboj o záchranu! Já osobně pak budu mírně favorizovat domácí družstvo, které sice už nějaký pátek nepatří mezi výstavní a na špici tabulky hrající týmy, ale rok co rok se v okresu udrží.

 

Slavoj Pacov B – Sokol Čejov – 1

První ze dvou domácích utkání Pacova jednoznačně ovládne, obzvláště, když má Čejovu co vracet z prvního podzimního utkání a nadále hraje o hodně. Čekám relativně jednostrannou záležitost, hosté mohou uspět snad jen při výtečném výkonu obrany a brankáře, respektive díky standardním situacím, které mají velmi dobře zvládnuté. Však znáte to – míč je kulatý, tráva zelená …

 

Červená Řečice – Maraton Pelhřimov – 2

… a zápas začíná za stavu 0:0, který v duelu Tatranu a Maratonu dlouho trvat nebude. Řečičtí klesli na poslední příčku tabulky, v posledních týdnech se však kromě zápasu s Pacovem představují v dobrém defenzivním světle, ale útok stojí v celém ročníku za starou belu. Pouhopouhých 16 branek v 18 zápasech jen deklaruje červenořečickou krizi a obrovský úpadek oproti předchozím letům. Za sebe hovořím, že je s předváděnou hrou Tatran mým asi největším favoritem na sestup.

 

Žirovnice B – Kamenice nad Lipou B – 2
Tenhle kamenický mančaft na jaře šlape na plné obrátky a právem se dostal na druhou příčku v tabulce. Upřímně mne fascinuje, jak jsme nad ním mohli dvakrát zvítězit a doma Kamenici uštědřit sedmibrankový výprask. Tento mladý tým má budoucnost a myslím, že i v Kamenici by do budoucna rádi, aby hrál I.B třídu. S ohledem na fazónu posledních týdnů dávám dvojku.

 

Čejov – Žirov 1
A dostáváme se k druhému zápasu o šest bodů. Střetávající se dvě mužstva, která se vyznačují nepříjemným, spíše fyzickým stylem hry. Navíc se hraje o udržení, tak očekávám, že budou oběma týmům téct nervy a padne i nějaká ta karta navíc. Osobně tipuju, že si to domácí pohlídají a udělají rozhodující krok k udržení. Pakliže utrpí proti Žirovu porážku, bude to s reálnými šancemi na udržení s ohledem na jarní formu hodně na štíru.

 

A pro zajímavost přikládám tabulku jara i s podzimní předehrávkou. Následující víkend, v němž většina týmů odehraje dohrávaná utkání, tabulkou hodně zamíchá.

 

1. (1.) Maraton Pelhřimov                   8 záp.              6 – 0 – 2  27:11 (70:25)          18 (43)           
2. (7.) Sokol Plačkov                          7 záp.              5 – 1 – 1  16:3   (36:30)          16 (28)           
3. (2.) Slovan Kamenice n. L B            6 záp.              4 – 1 – 1  11:11 (49:41)          13 (35)
4. (5.) Sokol Hořepník                        6 záp.              3 – 2 – 1  17:9   (50:38)          11 (34)
5. (6.) Spartak Počátky                      5 záp.              3 – 1 – 1  12:7   (57:29)          10 (30)
6. (12.) Sokol Božejov                       6 záp.              3 – 1 – 2  14:11 (31:55)          10 (13)

7. (4.)  Slavoj Pacov                          6 záp.              2 – 1 – 3  15:17 (54:37)            7 (34)
8. (3.)  SK Obrataň                            6 záp.              2 – 0 – 4  12:18 (54:35)            6 (34)
9. (13.) Červená Řečice                     6 záp.              1 – 3 – 2    3:8    (16:39)           5 (11)
10. (10.) Střepina Žirov                     5 záp.              1 – 1 – 3   6:12   (27:50)           4 (15)
11. (9.) FC Ústrašín                           6 záp.              1 – 1 – 4   7:17   (30:55)           4 (18)
12. (8.) Slavoj Źirovnice B                 5 záp.              1 – 0 – 4   7:17   (35:46)           3 (19)
13. (11.) Sokol Čejov                        5 záp.              0 – 2 – 3   6:16   (24:16)           2 (13)

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou