Atraktivní utkání mezi Plačkovem a Pacovem vítěze nemělo


0

Favorizovaný Pacov posílený o několik hráčů z "áčka" do Humpolce vyrazil pro body a tomu nasvědčovala i jejich hra v úvodu jak prvního, tak druhého poločasu, kdy šli v obouch případech rychle do vedení, míč drželi na svých kopačkách a nic nenasvědčovalo tomu, že by domácí měli mít v tomto utkání šanci na bodový zisk. Plačkovští ale vždy našli na góly soupeře odpověď a došlo tak nakonec ke spravedlivé dělbě bodů, která i vzhledem k průběhu zápasu bude více vyhovovat "Sokolům" z Plačkova.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Pacov prohospodařil dvougólové vedení

Plačkovu se vstupy do zápasů zejména v letošní sezóně nedaří a ani toto střetnutí s Pacovem nebylo výjimkou. Od prvních minut hrál Pacovtéměř bezchybný fotbal, soupeře k míči prakticky nepouštěl a bylo tak jen otázkou času, kdy si vytvoří první velkou šanci. Na tu se čekalo do 9. minuty. Nedůrazný odkop jednoho z obránců domácích skončil jen pár metrů před velkým vápnem na kopačkách Martina Kostrouna. Ten využil i špatného výhledu domácího brankaře a technickou střelou k tyči rozvlnil síť poprvé. Utkání zvlášť po vstřeleném gólu měli pevně v rukou hráči Pacova. Snaha domácích o založení byla zpravidla pokaždé zastavena odmávaným offsidem a tak se dlouhou dobu hrálo pouze před jednou brankou. Ve 30. minutě bylo pro domácí ještě hůře. Centr do vápna našel hlavu Martina Kostrouna, který znovu upřednostnil technickou střelu před razancí a lobem pod břevno navýšil pro hosty z Pacova už na 2:0.

 

Plačkov se strápil a jen díky skvěle bránícímu R. Štěpánovi, který nejednou zabránil Pacovu v založení samostatného nájezdu proti soupeřově bráně to bylo stále "pouze" o dva góly. V domácích řadách přišlo probuzení do zápasu deset minut před koncem prvního poločasu. Ojedinělou akci domácích rozjel po levé lajně Lukáš Ehrlich, který předložil míč Tomáši Dobrovičovi do vápna. Ten dokázal nadvakrát přes Pacovskou obranu procpat míč do brány. Uteklo jen pár minut a vedení Pacova 2:0 bylo pryč a znovu u toho byli ti samí hráči Plačkova. Lukáš Ehrlich centroval do malého vápna a Tomáš Dobrovič do odkryté brány doklepával, 2:2 a pro druhý poločas byla zápletka zajištěna.

Spalování šancí na obou stranách rozhodlo o remíze

Ačkoliv Pacov na konci prvního poločasu působil místy až bezradně, do toho druhého vstoupili znovu jako polití živou vodou. Soupeř měl problém zachytávat nebezpečné útoky, zvláště když šlo o dlouhé míče za obranu do stran. Jeden takový se ujal hned ve 49. minutě. Po centru ze strany se prosadil střelou do protipohybu Lukáš Rybčák. Zásadní okamžik utkání přišel o několik okamžiků později. Téměř identickou akci rozjel znovu Pacov, tentokrát však nevídanou minelu předvedl hostující Jaroslav Kerouš, který z malého vápna na naprosto rovném povrchu umělé trávy netrefil zcela prázdnou bránu. Následovaly další slibné akce Pacova, ty ale skočili buď v náručí brankaře Novotného, nebo daleko od jeho brány. Šance rozhodnout hosté promarnili a ke slovu se tak znovu dostali domácí a hned tu první po dlouhé době době poslal za záda Jakuba Pachty Karel Vaňous.

 

Z následujícího útoku mohli jít poprvé v utkání do vedení domácí. František Mottl se ocitnul sám před brankařem Pachtou. Označit však jeho pokus o vstřelení gólu jako střelecký, by bylo hodně odvážně a skóre se tak ani po této šanci neměnilo. Utkání, jehož váhy se po celou dobu přehoupávaly ze strany na stranu se nyní vyrovnalo  těžiště zápasu se přesunulo do středu hřiště a ve vypjatém utkání začali jiskřit emoce. Na další skutečnou šanci se tak čekalo doslova až do posledních minut. Samostatný nájezd Jaroslava Kerouše přerušil včasným výběhem Lukáš Novotný. Následující roh našel hlavu jednoho z nikým nehlídaných Pacovských útočníků, vyprodukovaná střela nicméně skončilatěsně vedle tyče a touto akcí i skončilo celé utkání.

 

AUTOR: Lukáš Novotný



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Plačkov
Lukáš Novotný (brankař): Poměrně dlouhou dobu jsme tahali za kratší konec, protože soupeř jasně potvrzoval v čem je jeho síla. Fotbalovější a techničtější hráči Pacova nám nedali k míči ani čuchnout a už to bylo 2:0. Pak jsme ale přestali hrát soupeřovu hru a najednou to šlo. Několik zajímavých míčů za obranu sice zastavil zdviženým praporkem pomezní rozhodčí Pacova, do jaké míry šlo ve všech pěti případech skutečně o offside ví ale asi jen on. Ani to nás ale nesložilo a během pěti minut jsme dali 2 góly a byli zase zpátky ve hře. V druhém poločase jsme měli neuvěřitelné štěstí, že útočící hráč Pacova netrefil ze dvou metrů prázdnou bránu a to nám dalo znovu naději na vyrovnání, které i přišlo. Potom byl ale trenér nucen kvůli zranění vystřídat oba naše útočníky, což do jisté míry výsledek dost možná ovlivnilo. To samé se ale dá říci i v opačném případě, kdy byl po prvním poločase vystřídán střelec dvou gólu Pacova, Martin Kostroun. I vzhledem k tomu, že obě dvě strany své šance rozhodnout zápas zahodily, tak je remíza jak pro nás, tak i pro Pacov zasloužená.




Sestavy


TJ Sokol Plačkov
L. Novotný [-] - F. Dobrovič [-] , L. Ehrlich [-] , T. Dobrovič [-] (63. Z. Svatoš [-] ) , K. Vaňous [-] , J. Kalivoda [-] , R. Zemek [-] (46. R. Hájek [-] ) , M. Němec [-] , R. Štěpán [-] , R. Tesař [-] , F. Mottl [-]

TJ Slavoj Pacov B
J. Pachta [-] - T. Kabíček [-] (63. J. Pavelec [-] ) , M. Kouba [-] (46. O. Bártů [-] ) , M. Kostroun [-] (46. J. Kerouš [-] ) , J. Černý [-] , R. Doležal [-] (69. M. Čech [-] ) , L. Šlechta [-] , M. Kerouš [-] , L. Rybčák [-] , J. Přibyl [-] , J. Vlach [-]

ŽK: 41. M. Kostroun .
Počet diváků: 66. Rozhodčí: VEČEŘA Ivo - KUBŮ Ondřej (N), MAŘINEC Lukáš (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.