Týn B proměnil derby v exhibici a vyprovodil Koloděje devíti brankami!


Branky


7. R. Štos , 25. O. Lukeš , 33. J. Klička , 38. R. Štos , 41. O. Lukeš , 43. O. Lukeš , 44. R. Štos , 48. D. Brom , 79. D. Brom - 9. A. Baťha
0

Divácky očekávané derby se hrálo na stadionu Olympie Týn B, kam zavítaly Koloděje. Domácí hráči si na jaře jdou mílovými kroky za postupem do Okresního přeboru a svou formu chtěli potvrdit i v derby. Koloděje navíc v posledním zápase dostaly na domácí půdě 5 branek od Mokrého a navíc přišly o vyloučeného Švehlu. Favorit zápasu byl tak ambiciózní celek domácích.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí Týn násazel do poločasu 7 branek a bylo po zápase!

Fanoušci v Týně a okolí se těšili na vyostřený souboj rivalů, derby ale přineslo jednoznačný průběh, kdy Olympie zejména v první půli Koloděje zválcovala. První gólová situace přišla už v 6. minutě, kdy Al-Aita přistrčil Štosovi a ten potvrdil střeleckou pohodu posledních týdnů – 1:0. Hosté rychle reagovali a v 8. minutě se krásně z přímého kopu trefil Baťha – 1:1. Remízový stav vydržel svítil na ukazateli skóre do 24. minuty. Daniel Brom vyslal kolmicí Štose, který ještě počkal na nabíhajícího Lukeše a připravil mu gólovou pozici – 2:1. Po půl hodině hry, kdy Koloděje jakž takž odolávaly tlaku domácích, se spustil týnský gólostroj. Ve 31. minutě Al-Aita předal balon Kličkovi a ten z dobrých 35 metrů falšovanou bombou překonal Miřátského – 3:1. Ve 37. minutě rozjel další akci Klička, Al-Aita unikl po lajně a před brankou našel gólově naladěného Štose, který střelou z voleje nezaváhal – 4:1. Další dvě minuty nato Al-Aita střelou z vápna orazítkoval tyč a odražený balon důsledně sledoval pouze Oldřich Lukeš, který jej poté neměl problém dopravit do branky – 5:1.Na další branku se znovu čekalo jen dvě minuty. Po akci Kličky se Štosem postupoval sám na brankáře Lukeš a bodlem přes něj procedil míč za brankovou čáru a završil tím svůj hattrick – 6:1. Olympie dále servírovala góly po dvou minutách. Klička prošel po levé straně kolodějské obrany a před brankou byl znovu připravený Štos, který tentokrát zabijácky o břevno překonal Miřátského posedmé! Radim Štos tak vyrovnal svého spoluhráče Oldřicha Lukeše a také docílil za první poločas hattricku. O poločase tak svítilo na ukazateli jednoznačné skóre 7:1 pro domácí Olympii.

I s pěti změnami v sestavě diktoval tempo hry domácí Týn

Do druhé půle Olympie nastoupila se třemi změnami a další dvě střídání provedl trenér Klička v průběhu druhého poločasu, i sestava s 5 změnami však dokázala Koloděje ve druhém poločase porazit. Hned po přestávce ve 47. minutě opět u branky asistoval Klička, který tentokrát přihrál kapitánovi Danielu Bromovi a ten měl ve vápně spoustu času na to, aby umístil míč přesně k tyči – 8:1. Devátou branku skvělé návštěvě 146 fanoušků nabídla Olympie v 79. Minutě, když Daniel Brom vyslal na křídle střídajícího Davida Marušku, ten balon zatáhl a vrátil jej před branku Bromovi, jenž zblízka neměl problém překonat bezmocného Miřátského. Dvouciferné skóre bylo na dosah, desátou branku však Olympie už vstřelit nedokázala, i tak však ukázala, že III. třída jí začíná být malá. Na čele tabulky navýšili svůj náskok na 9 bodů a vysněnému postupu se blíží mílovými kroky.



Ohlasy k zápasu


FK Olympie Týn nad Vltavou B
Jaroslav Brom (hráč): "V dalším derby jsme chtěli navázat na výkon ze závěru derby proti Chrášťanům, kdy jsme za půlhodiny nasázeli 5 branek. Nyní byla naše gólová smršť ještě drtivější – 7 branek v prvním poločase a z toho 5 gólů v jeho závěrečné čtvrthodině. Koloděje na náš tým absolutně nestačily. Měli jsme v sestavě jediného ryzího pendla Radima Štose, stačila nám obvyklá béčková sestava. Zazářil Olda Lukeš, celou sezónu čekal na gól a teď stihl hattrick hned za první poločas. Dobře, že jsme nepřidali desátý gól, jinak bychom tím zavařili naši výsledkovou tabuli, ta umí jen jednociferná čísla. Zatím nám vše na jaře jde podle plánu, postup si můžeme pokazit snad už jen my sami."




Počet diváků: 146. Rozhodčí: ZEVL Karel - HOUSKA Tomáš (N), POLIDA Václav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.