Lipí se doma rozešlo nerozhodně s Dívčicemi


Branky


1

V dalším kole III. třídy skupiny A se střetly týmy Lipí a Dívčic. Domácí hráči se chtěli svým fanouškům revanšovat za poslední výkon a výsledek na půdě Úsilného, kde prohráli a marně tak nahánějí vedoucí Týn B. V neděli na ně navíc čekal nelehký soupeř z Dívčic, který na jaře prožívá daleko lepší období než na podzim a ze 4 zápasů bodoval hned ve třech naplno.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Lipí bylo v první půli aktivnější, ale Dívčice držely s domácí o poločase krok

V úvodu se hrál oboustranně opatrný fotbal. Oba celky se snažily kombinovat, žádnou výraznější příležitost si ale vypracovat nedokázaly. První přišla ve 12. minutě a hned z toho byla branka. Centr do pokutového území si našel Lávička, jehož pokus ještě Dolejší zlikvidoval, na dorážku Pavla Svobody už byl ale krátký - 1:0. Vzápětí si domácí dokázali vypracovat několik příležitostí k navýšení svého vedení, hostující branka ale jako by byla zakletá. Nejprve si Lávička naskočil na rohový kop, jeho pokus pod horní tyč ale Dolejší s vypětím všech sil vytěsnil na břevno. Podobná situace se opakovala o chvíli později, tentokrát Lávičkovo pokus hostující gólman vyrazil na tyč. V závěru první pětačtyřicetiminutovky se o slovo přihlásili také hosté. Hostující středopolař vyslal zpoza vápna štiplavou jedovku, pozorný Macháček ale robinsonádou vytáhl balón na roh. Dívčice se přeci jen dočkaly ve 40. minutě. Dlouhý aut do našeho pokutového území nedokázala obrana odvrátit a Václav Strnad s pomocí tyče prostřelil Macháčka - 1:1.

Ve druhé půli tempo hry opadlo a zápas dospěl k remíze

Druhé dějství už bylo na zajímavější momenty chudší. Přesto jsme měli možnosti utkání strhnout na svou stranu. Do role smutného hrdiny se bohužel pasoval Roman Lávička, jenž ač nejlepší střelec našeho mužstva, nedokázal z několika vyložených šancí přidat svůj letošní dvanáctý zásah. Nejprve šel od poloviny hřiště sám na branku, s jeho zakončením si ale Dolejší poradil. Chvíli na to si "Romario" opět našel rohový kop Martina Svobody, z malého vápna ale mířil mimo tři tyče. Lipíčko se nechtělo smířit pouze s bodovým ziskem a v závěru přitlačilo na pilu. Martin Svoboda se uvolnil před pokutovým územím Dívčic, jeho střelecký pokus levačkou ale mířil pouze do rukavic připraveného Dolejšího. Tečku za utkáním udělal smolař dne Lávička, jenž pálil za vápnem velmi nebezpečně, jeho tvrdá střela ale minula po teči jednoho z hostujících zadáků branku o centimetry. Lipí tak po porážce v minulém kole na hřišti Úsilného ztratilo další dva body, příští týden nás navíc čeká náročný souboj na hřišti pátých Chrášťan.

zdroj: tjsokollipi.cz

 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Lipí
TJ Sokol Lipí ( webové stránky ): "Podruhé v jarní části se fotbalisté Lipí představili před domácími fanoušky. Zatímco v prvním případě jsme si připsali v derby se Žabovřeskami tři body, s Dívčicemi jsme se rozešli smírně a bereme pouze bod. Hostující celek po mizerném podzimu předvádí na jaře výborné výkony, což potvrdil i na našem hřišti. Smolařem zápasu byl Lávička, který nevyužil ani jednu ze svých příležitostí."

TJ Mír Dívčice
Jan Valenta (hráč): "Do nedělního utkání v Lipí jsme přijeli bez tří hráčů základní sestavy (Hezoučký, Bartuška, Waldhauser), ale přesto jsme chtěli odvézt tři body. Bohužel jsme neproměnili slibné šance ze začátku zápasu a byli jsme za to potrestáni brankou. Naštěstí jsme do konce poločasu dokázali srovnat krok a zatlačit domácí mužstvo. Druhý poločas už tolik šancí nepřinesl a zápas tak skončil zaslouženou remízou. Teď hrajeme doma s Bukovskem a nebereme nic jiného než výhru."



Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
17. 5. 2016 15:07
tak na zacatku zapasu meli divcice hned dve bo tri golovky nez gola dostali, takze zas tak opatrny zacatek to nebyl :)