3:1
(2:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

24.03.2024 10:15

17.kolo, Plzeňský | 1.B třída sk. B, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Švihov zdolal v Přešticích Strážov


Branky


18

Jeden z favoritů na postup porazil v 17. kole Strážov 3:1. Domácí šli brzy do vedení, když se ve 14. minutě prosadil Marek. Na něj ve 23. minutě navázal Moláček, ale hosté ještě do konce prvního poločasu snížili po brance Chaluše. Definitivní klid přinesl na stranu Švihova až Aizner, jenž v 88. minutě uzavřel skóre na konečných 3:1. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas pro Švihov

Utkání se konalo na umělé trávě v Přešticích. Hosté si byli dobře vědomi ofenzivních kvalit soupeře, a proto vstoupili do zápasu s defenzivní taktikou. Přesto šel Švihov velmi brzy do vedení. Ve 14. minutě sehráli domácí rychlou útočnou akci, na jejímž konci zakončil přesně k tyči Marek. Ve 23. minutě bylo na domácí straně opět veselo. Daněk našel krásnou přihrávkou nabíhajícího Moláčka a ten umístěnou střelou z hranice vápna zvýšil na 2:0. Strážovu se povedlo snížit v samém závěru prvního poločasu. Hosté využili své nejsilnější zbraně - zahrávání standardních situací. Ve 42. minutě se po rohovém kopu Souška vyšvihl do vzduchu Chaluš a nechytatelnou hlavičkou upravil skóre na 2:1. 

Pojistku přidal Aizner

Druhý poločas byl svým průběhem hodně podobný tomu prvnímu. Švihov byl více na balónu, snažil se o kombinaci a trpělivě čekal na svou šanci. Defenzivní taktita hostujícího týmu však domácím nevoněla. V 57. minutě nastal zlomový moment v zápase. Hostující J. Kalivoda se provinil nedovoleným zákrokem, za který obdržel žlutou kartu, a jelikož už jednu měl, musel zamířit do sprch. Domácí tak dostali ještě více prostoru a bylo jen otázkou času, než vstřelí třetí branku. To se nakonec podařilo až několik minut před koncem utkání. Aizner se dostal k odraženému míči a v ideální pozici nezaváhal, 3:1. Švihov si připsal desáté vítězství v sezoně a stále stíhá druhé Měcholupy, na které ztrácí jeden bod. Strážov je dvanáctý. 



Ohlasy k zápasu


FC Švihov
Adam Popelka, trenér: Začátek zápasu proběhl dle našich představ a po 25 minutách jsme vedli zaslouženě 2:0. Před koncem prvního poločasu se nám však zranil stoper a vzápětí jsme inkasovali po standardní situaci. Po přestávce šel soupeř do deseti, což mělo za následek, že se ještě více stáhl do obrany. My jsme se samozřejmě snažili o další branky, ale v ofenzivní fázi jsme byli často nepřesní. Třetí gól jsme nakonec vstřelili, když se v úplném závěru prosadil z dorážky Aizner. Dnes náš výkon nebyl ideální, ale nejdůležitější je, že jsme po zimní pauze první zápas zvládli a získali tři body.

SK Kovodružstvo Strážov
Michal Chaluš, hráč: První jarní utkání jsme odehráli na umělce v Přešticích proti jednomu z favoritů soutěže, který ve svém kádru disponuje hráči se zkušenostmi z vyšších soutěží. Tomu byla uzpůsobena i naše taktika, kdy jsme chtěli hrát zodpovědně dozadu a nevytvářet soupeři příliš místa v okolí našeho pokutového území. Domácí ale dokázali v první části utkání i tak potrestat naše dvě ztráty při přechodu do útoku a dvakrát se prosadili umístěným zakončením z hranice vápna. Zbytek kombinací a útočných výpadů domácích jsme v prvním poločase ubránili, a navíc jsme dokázali snížit po rohovém kopu Ludi Souška a hlavičce Michala Chaluše. Se stejnou taktikou jsme vstoupili i do druhého poločasu, kterou ovšem narušilo vyloučení Kuby Kalivody po druhé žluté kartě. Následně měli domácí ještě více prostoru pro svoji kombinaci a nám nezbývalo příliš sil na výpady směrem dopředu. A když jsme nevyřešili dobře ani naše standardní situace, přišlo definitivní pojištění vítězství od domácích.



Sestavy


FC Švihov
R. Sláma [-] - D. Šašek [-] , M. Daněk [-] (41. J. Baxa [-] ) , M. Brož [-] - T. Štengl [-] , M. Marek [-] , T. Daněk [-] (84. L. Cibulka [-] ) , M. Toman [-] (84. M. Petelík [-] ) - A. Aizner [-] , M. Moláček [-] (65. V. Petelík [-] ) , M. Polívka [-] (65. J. Sláma [-] )

SK Kovodružstvo Strážov
O. Pressl [-] - D. Papoušek [-] , A. Bouberle [-] , J. Hosnedl [-] , J. Franc [-] - L. Soušek [-] , O. Uruba [-] (88. O. Miškovič [-] ) , L. Kalivoda [-] , M. Chaluš [-] - M. Kalivoda [-] (73. D. Bouberle [-] ) , J. Kalivoda [-] -

ŽK: 15. M. Marek , 35. D. Šašek - 39. J. Kalivoda . ČK: 57. J. Kalivoda .
Hráči zápasu: M. Moláček .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: Orlík Vladimír - REIPRICH Václav, CHEJLAVA Petr.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Jan Keňo

Expert: Adam Faltys
Tip experta: výhra domácích

Švihov je favorit, zaváhání nepřipadá v úvahu.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Strážov umí kousat ale Švihov si to pohlídá a vyhraje