M. Lopata 50.
M. Lopata 78.
L. Kuhajda 90. (p.)
3:2
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

10.03.2024 18:30

17.kolo, Plzeňský | Krajský přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

VIDEO: Lopata se vrátil ve velkém stylu! Gól ale vstřelil i brankář Vild


Branky


50. M. Lopata , 78. M. Lopata , 90. L. Kuhajda (p.) - 15. M. Brož , 91. J. Vild
25

Chotíkovu ani Mýtu se přípravné zápasy podle plánu nedařily. Moc pozitivních výsledků ani jeden celek nezaznamenal, a když jo, tak v povinných zápasech s o několik tříd papírově horšími celky. Nyní se proti sobě potkaly na umělce v Prokovápce a o výsledku se rozhodovalo až v posledních minutách zápasu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Mýto začalo dobře, aktivně do zápasu. Vytvořilo si několik zajímavých šancí, ale gólově se nakonec ujala až hlavička Brože po dlouhém autovém vhazování, která zapadla na zadní tyč. Chotíkov začal být lepším celkem na hřišti až zhruba po půl hodině hry, ale o to důraznějším. Nicméně Mýto se i díky mnohé dávce štěstěny drželo do pauzy s jednobrankovým náskokem.

 

V kabině Chotíkova to o pauze vřelo a na hřišti se pak představil úplně jiný mančaft. Hosté pohybově nestačili, leda že by trenér Nykles dal na každou pozici Martina Brože, který svůj tým táhl až do svého zranění. Ale zpět k průběhu... Pět minut po přestávce se probudil zotavený kanonýr Chotíkova, Miroslav Lopata, kterému propadl míč mezi obránci, s oběma si poradil a bombou na přední tyč si z hranice šestnáctky nedělal se zakončením velkou starost.

 

Že je Lopata pro svůj tým v útoku velmi důležitý, ukázal jeho výběr místa v 78. miutě, když v malém vápně patičkou zakončoval průnik spoluhráče od rohového praporku. A svůj výkon vyšperkoval v 90. minutě, když už už lapený míč Vildem dokázal špičkou ukopnout a mýtský gólman už svůj pohyb původně proti míči nedokázal zastavit. Z penalty se prosadil Kuhajda.

 

"Gambi", jak Honzu Vilda zná celý kraj, ale svou chybku napravil v nastaveném čase, když pomohl s rozehrávkou volného přímého kopu, všiml si vysoko postaveného kolegy v rukavicích Bejdáka a vyslal mu pozdrav ze 35 metrů. Podívat se na parádní střelu můžete zde:



Ohlasy k zápasu


FC Chotíkov 1932
Petr Kučera, trenér: První zápas v sestavě, která spolu takto hrála prvně a navíc po katastrofální přípravě. Nevěděl jsem tak, co můžu čekat a uhrát to za tři body je pro nás snovej začátek soutěže. První poločas to byla pro mě jako diváka celkem pomalá nuda v pološeru. Mýto nám dalo góla po nešanci z autu, naopak my jsme svoje určitě tři šance, vytvořené i přes špatný výkon v poli, neproměnili. V poločase tak proběhlo klasické chotíkovské plísnění zvadlé zvěře. A musím říct, že druhá půlka už od nás snesla měřítka mistráku. Nasazení, aktivita i ta defenzivní a rychlá práce s míčem, dostávaly soupeře pod velký tlak a bylo jen otázka času, kdy to tam soupeři napadá, protože šancí jsme měli hned několik. Prostě bez pohybu a chutě se fotbal hrát nedá na žádné úrovni. Mýto občas zahrozilo, ale nic co by nás dostalo pod nějaký tlak. A náladu mi nezkazil ani druhý obdržený kuriozní gól v nastavení od Gambiho, kdy nám to tam pustil z pětatřiceti metrů a balónek asi trošku Bejdymu zaplaval (smích). Za mě zasloužené tři body, uklidnění do další práce a jedeme dál. Musím jinak pochválit Martina Brože, který byl na hřišti, než se zranil, nejlepší. Po jeho odchodu bylo Mýto poloviční.

TJ Slavoj Mýto
Petr Nykles, trenér: Nebylo to dobré, za mě to není dobrý přístup k mistráku. Do zápasu jsme šli s tím, že se nám nepovedla generálka s Bolevcem, tak jsem věřil, že na soutěžní zápas budeme více motivovaní, cítil jsem před zápasem od kluků, že chtějí vyhrát, dát do toho všechno... Bohužel to vydrželo zhruba 30 až 35 minut. Byly tam rychlé akce, hráli jsme spoustu míčů do vápna soupeře, dali jsme gól. Ale pak jako bychom se zalekli výhry, nebo nevím čeho a úplně jsme vyklidili hřiště. Udělali jsme pár zbytečných faulů, když jsme se standardkama dostávali pod tlak. V kabině jsme chtěli kluky uklidnit, jelikož my jsme vedli, soupeř musel hrát. Upozorňoval jsem obránce na to, že si necháváme padat vysoké míče na zem mezi obránce nebo za obranu, že je musíme odehrávat hned... Bohužel právě této situace, která je jako dělaná pro Míru Lopatu, dokázal chotíkovský útočník využít a srovnal. Chotíkovu narostla křídla, Lopata pak přidal další gól a zařídil penaltu, udělal Chotíkovu zápas, tak jak to umí. Od druhého gólu jsme zbytek zápasu jsme odehráli v útlumu, a to už na hřišti nebyl Martin Brož, kterého prostě lidmi v Mýtě nenahradím. Často tvrdím, že je každý nahraditelný, ale Martin bohužel aktuálně v Mýtě nahraditelný není a ve hře je velice znát. Pak už jsme v závěru snížili už jen kuriozitou, která bohužel nic neznamenala. Jinak to ale byla pěkná branka. Jdeme dál a věřím, že své soupeře v boji o udržení zvládneme dostat za sebe.



Sestavy


FC Chotíkov 1932
D. Bejdák [-] - L. Kuhajda [-] , J. Benedikt [-] (62. A. Cirok [-] ) , K. Rozboud [-] , V. Kolářík [-] (81. O. Svoboda [-] ) , P. Bořík [-] , M. Prais [-] , M. Lopata [-] , Z. Pašek [-] (74. J. Huml [-] ) , D. Míka [-] , K. Klepal [-]

TJ Slavoj Mýto
J. Vild [-] - J. Melka [-] , M. Melka [-] , M. Lenk [-] - K. Komenda [-] , J. Slavík [-] , R. Chvála [-] (83. M. Fair [-] ) , P. Štych [-] , M. Brož [-] (66. M. Mařík [-] ) - J. Lenk [-] (75. S. Mackovič [-] ) , T. Hatina [-]

ŽK: 56. R. Chvála .
Hráči zápasu: P. Bořík , M. Lopata - M. Brož .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: FILLINGER Miloš - ŠIMEK František, ŠKARDA Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Jakub Volák

Expert: Jiří Lauko
Tip experta: výhra domácích

Body zůstanou v Chotíkově.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích