Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

31.03.2024 15:30

16.kolo, Pardubický | Pardubice | Okresní přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Derby je naše, zní z Mikulovic!


Branky


11

Obě letošní "derby sousedních vesnic" mezi AFK Ostřešany a SK-1.FC Mikulovice ovládli mikulovičtí fotbalisté. Zatímco na podzim to byla jasná záležitost, tentokrát byla výsledkem těsná výhra 2:3. V utkání zazářili oba dvougóloví střelci - Lukáš Moravec a Petr Nováček.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První půle jasně v režii Mikulovic

Odčinit podzimní krutou porážku 2:6, to byl hlavní cíl fotbalistů AFK Ostřešany v duelu s odvěkým rivalem z Mikulovic. Zda se to povede se přišlo podívat 80 diváků, kteří viděli v úvodu vyrovnaný fotbal. Domácí se snažili kombinovat a hosté čekali na rychlé protiútoky, což je přesně taktika jim šitá na míru.

Ráz utkání určila 19.minuta, kdy po levé straně zatáhl míč Nováček, s jehož prudkou střelou si brankář Jákl poradil tak nešťastně, že od vlastního obránce skončil v síti - 0:1.

Ve 29.minutě už to bylo o dva góly, když pokutový kop po faulu brankáře na Stefanova bezpečně proměnil Plesinger - 0:2.

Na kopačky domácích se v tu chvíli lepila kila smůly, když třeba ve 40.minutě jen díky skvělým zákrokům Červenky nedošlo ke snížení stavu.

Pohár hořkosti do poločasového dna vypili domácí o chvíli později, když ve 43.minutě vyslal do úniku Fendrich Nováčka a ten vstřelil houslemi svůj druhý gól v zápase - 0:3.

Moravec vyrobil drama

Sympatické na domácím týmu bylo, že ani za jasně znějícího stavu 0:3 nepřestali věřit a snažili se s nepříznivým stavem něco udělat. Začala hra na riziko, obrana byla stažena na tři hráče.

Přestože taková taktika musela hrát do karet Mikulovicím, k navýšení skóre z jejich strany nedošlo, což se jim málem stalo osudným.

Stačily totiž dvě chvíle nepozornosti, kdy hosté ve vlastním vápně dali příliš času a prostoru útočníku Moravcovi a ten trestal! Nejprve v 75.minutě snížil na 1:3 a po deseti minutách dokonce již na rozdíl jediné branky - 2:3.

Rázem bylo na světě pěkné drama, atmosféra zhoustla a navíc šly Mikulovice do deseti, když se během 9 minut vykartoval Bříza.

Naštěstí hosty opět podržel Hráč minulého kola brankář Filip Červenka, díky kterému to hosté dokopali do závěrečného hvizdu rozhodčího Hendrycha.

Fanoušci Mikulovic tak mohli slavit i druhé vítězné derby.

 

 



Ohlasy k zápasu



SK-1.FC Mikulovice
Petr Nováček, krajní záložník: "Napínavější zápas jsem snad nezažil a domácím patří respekt, že to za poločasového stavu nezabalili a ještě udělali pořádné drama. Našim fanouškům děkujeme za pěkné choreo, nutno dodat, že si vše po sobě řádně uklidili."



Sestavy


AFK Ostřešany
R. Jákl [-] - L. Moravec [-] , V. Křivka [-] (79. V. Nekut [-] ) , F. Caha [-] , F. Libánský [-] , L. Drbohlav [-] , L. Nevřala [-] , Z. Brus [-] , M. Filípek [-] , M. Moravec [-] (63. O. Dufek [-] ) , P. Němec [-] (21. D. Paštyka [-] )

SK-1.FC Mikulovice
F. Červenka [-] - V. Novotný [-] (73. T. Svoboda [-] ) - P. Vencl [-] , P. Nováček [-] (63. ) - J. Plesinger [-] - J. Vencl [-] , J. Hyxa [-] , K. Fendrich [-] (64. J. Dynter [-] ) , O. Těšínský [-] , R. Stefanov [-] , T. Karlík ml. [-] (79. V. Bříza [-] )

ŽK: 43. L. Moravec , 77. L. Nevřala , 89. M. Filípek - 80. V. Bříza , 85. F. Červenka . ČK: 89. V. Bříza .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: HENDRYCH Ondřej - TROJAN Jan, VONDRUŠKA Daniel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Filip Hlaváček

Expert: Kevin Ovečka
Tip experta: výhra hostů

Tipnu si podle toho, komu fandím a to jsou hosté. Velmi blízko mám k Pepovi Plesingerovi, s kterým jsme hráli spolu v kategorii žáků. Bude to asi přetahovaná o jednom gólu.

Tip: remíza