FOTO: Strunkovice míří za titulem, Koloušek se trefil i proti Čkyni


Branky


29

Domácí SK Čkyně hostila lídra tabulky ze Strunkovic nedala mu nic zadarmo.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

Fotbal se hrál aktivní a domácí byli hostům celý zápas nepříjemným soupeřem. Čkynští hráli svou hru z hlubokého obranného bloku a na hosty to platilo. Když k tomu přidáme typicky čkyňskou tvrdost,  bylo jasné, že technicky hrající hosté to budou mít těžké. Útočná hrozba Blaníků Žurek, Koloušek byla rychlá důrazná, ale do šestnáctky se jim dlouho moc nechtělo. Hrálo se hodně o střed hřiště s minimem šancí. Rozhodující trhák přišel až v závěru poločasu, když ve 36. minutě se prosadil hostující Pícha. A na samém konci se ukázalo, že není dobře pouštět se s Kolouškem do souboje, ten prohrál domácí gólman Drnek a hostující útočník zadarmo posílá Strunkovické gólem do šatny do kabin s dvoubrankovým náskokem.

 

 

Druhý poločas

   Mnozí diváci věděli, že tohle skóre je pro domácí kruté a hostům již to bude stačit. Sympatické bylo, že i ve druhém poločase se domácí nezalekli a stále hráli svou hru. Hosté byli fotbalovější, víc na míči, ale domácí solidní hrou a tvrdostí nutili tým od Blanice být stále ve střehu. Vojtíšek v brance hostí byl víc v pernamenci, ale nějak složité situace řešit nemusel až na jednu, kdy v 60. minutě musel prokázat kvality v dosti tvrdém, ale fér souboji s Markem Kutou, který dravě šel do míče i do hostujícího gólmana, nic z toho nebylo a vše končí podáním rukou. Hrálo se dál bojovně a hosté zkušeně drželi domácí na uzdě. Když se blížil závěr utkání dostává Žurek nádhernou nahrávku za obranu a v souboji s domácím gólmanem kličkou ho překonal a pohodlně potvrdil výhru hostí.

 

    Byl to dobrý zápas, kterému dobrým výkonem pomohl i mladý hlavní arbitr Karel Brva společně s asistenty Jiřím Jarolímem a Zdeňkem Kovaříkem. Věřím, že pan delegát kraje Jiří Hanzal byl s jeho výkonem spokojen. Byť to bylo tvrdé, ale fér vedené utkání z obou stran, tak nechal hráče hrát a pískal, vždy když to bylo potřeba.

 

 Autor: Ladislav Beran

 

 



Ohlasy k zápasu


SK Čkyně
Jan Děd (trenér):

TJ Blaník Strunkovice
Václav Beneš (trenér): Pro nás velmi důležitý zápas za tři body. Začátek utkání vyrovnaný,spíše bojovný ve středu pole, klasické derby se Čkyní.Asi po 35 minutách jsme se ujali vedení po akci Kolouška a dorážce Píchy a následně jsme náskok do poločasu navýšili po samostatné akci Kolouškem. Druhý poločas byl z naší strany už lepší,dařilo se nám domácí držet daleko od brány a podnikat rychle protiútoky, jedním z nich na konci utkání potvrdil vítězství R. Žurek po samostatném úniku. Jinak škoda neproměněných několika velkých šancí. Zároveň musím celé mužstvo pochválit za spolehlivý výkon a za nastavenou energii, s jakou chtěli tento zápas zvladnout. Tohoto vítězství si velmi ceníme,protože Čkyne není vůbec jednoduchý soupeř a jen tak se odtud body nevozí.



Sestavy


SK Čkyně
P. Drnek [-] - A. Bujok [-] , J. Král [-] , T. Děd [-] , S. Tipanic [-] (56. J. Fiedler [-] ) , G. Bujok [-] (56. M. Kuta [-] ) , M. Mikeš [-] , J. Pešl [-] (68. L. Chalupa [-] ) , O. Červený [-] , V. Turek [-] , D. Chvál [-] (68. I. Pinke [-] )

TJ Blaník Strunkovice
Z. Vojtíšek [-] - M. Honomichl [-] , D. Zoubek [-] , P. Beneš [-] , R. Žurek [-] , K. Pícha [-] , T. Koloušek [-] (86. J. Nosek [-] ) , J. Žurek [-] , F. Funda [-] , A. Kadlec [-] , M. Dvořák [-]

ŽK: 52. G. Bujok , 54. A. Bujok , 60. J. Král - 70. T. Koloušek , 85. P. Beneš .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: BARVA Karel - JAROLÍM Jiří, KOVAŘÍK Zdeněk.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: remíza

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Zajímavý souboj nabídne derby prachatických týmů v soutěži. Domácí začali jaro výborně a strunkovičtí již chytli správný rytmus. Čekám fotbalový boj s vydřenou výhrou hostí.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů