0:1
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

14.04.2024 15:30

21.kolo, Divize D, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Zápas sezóny mezi Lanžhotem a Zbrojovkou rozhodl gól v nastavení


Branky


11

Bezpochyby šlo o nejdůležitější zápas sezóny. Do Lanžhota zavítalo na 775 diváků, kteří viděli pouze jednu branku. Ke smůle domácích ji však vstřelila rezerva Zbrojovky v samotném nastavení.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První půle branku nenabídla

Oba týmy poměrně svazovala důležitost utkání, a tak byla k vidění docela taktická bitva. Jako první zahrozili hosté, Kohoutek z dálky pořádně protáhl brankáře Rišku. Na to odpověděl drzý průnik domácího Burace, ovšem ten ke gólu nevedl.

Brankáře nechal vyniknout ve 37. minutě také matador Štěpanovský, který z dálky prověřil připravenost Rišky. Výčet šancí z prvního poločasu zakončila dalekonosná bomba domácího Rampáčka mířící pod břevno, kterou pozorný Hložánek vytěsnil na roh. Díky skvělé práci obou brankářů se tak šlo do kabin za nerozhodného skóre 0:0.

Zápas rozhodl gól v nastavení

Taktický boj ve druhé půli nepřinesl tribunám moc vzrušení, hra se přelívala jen mezi šestnáctkami a soupeři hrozili jen z brejků nebo standardek. V závěru museli domácí riskovat a nechávali hostům dost prostoru k brejkům. Ty hasili na poslední chvíli domácí obránci s brankářem.

Vítězství Lanžhota měl na kopačce v 87. minutě střídající Ciprys, ale po centru Mikúška z pár metrů překopl branku. A za to byl Sokol podle pravidla „nedáš-dostaneš“ potrestán. Vzápětí totiž ztratili Lanžhotčané zbytečně míč ve středu hřiště a hosté nabídnutým přečíslením nepohrdli. Vítěznou branku dal nekompromisní střelou nejmladší hráč na hřišti, sedmnáctiletý střídající Daniel Polák0:1.

O co větší bylo po skončení utkání zklamání ve tvářích domácích hráčů, o to bujařejší byly následné oslavy mladých Brňanů. Zápas sezóny tak nabídl poměrně nečekané a dramatické vyústění, díky kterému Zbrojovka v tabulce odskočila na 9 bodů.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Lanžhot
Jaroslav Hílek (trenér): Těžko se mi to hodnotí, dnešní porážku takto těsně po zápase vnímám skoro jako konec sezony. Ztratili jsme cíl, který jsme celou sezonu měli před očima. Je otázka, jak se k tomu postavíme dál. To ukážou až další dny. Budeme se muset pořádně vzpamatovat, dát hlavy nahoru, restartovat se pro zbytek sezony a vyhrát zbývající zápasy. Aktuálně totiž nemáme ani v hlavách tu vítěznou mentalitu z dřívějška. Herně to zdaleka nebylo optimální, zápas byl takticky svázaný, což negativně ovlivnilo i výkony hráčů. Myslel jsem si, že máme už zkušené mužstvo a nebude to tolik cítit. Bohužel bylo. Posledních dvacet minut už to byla takové hektika, když jsme chtěli vyhrát za tři body a museli jsme s tím něco udělat. A lehkými ztrátami balonů jsme tam posílali soupeře do šancí, které nedali. Nakonec jsme mohli rozhodnout my, ale také jsme nedali. Na to, abychom dnes vyhráli, nám dnes chyběla větší fotbalová kvalita, zase tam byly některé slabší výkony směrem dopředu. Výhru jsme si nezasloužili. Jediným pozitivem utkání pro mě byla velmi slušná návštěva.

FC Zbrojovka Brno B
Lukáš Kříž (trenér): Původně jsme sem jeli minimálně pro bod, abychom tu neprohráli a udrželi si šestibodový náskok. Byli jsme hodně v bloku, věděli jsme, že Lanžhot bude muset útočit, pokud se na nás bude chtít bodově dotáhnout. Takže jsme čekali na nějaké chyby, které by přišly. Jenže Lanžhot má dobré hráče, kteří jsou silní na míči, rádi si s ním hrajou. Otevřený závěr zápasu vyplynul z toho, že domácí už museli něco udělat. My jsme byli pořád trpěliví a čekali jsme na nějakou ztrátu domácích. Nejdřív měl Lanžhot fantastickou příležitost, která měla skončit gólem. A nakonec přišla ta jedna domácí ztráta a naše šance. Musíme být s výhrou 1:0 naprosto spokojení, byl to dobrý zápas a já děkuju klukům, jak pracovali na tom hřišti a vlastně poctivě trénují od začátku sezony. Jsem na ně hrdý.



Sestavy


TJ Sokol Lanžhot
E. Riška [-] - P. Mikúšek [-] , P. Balážik [-] , E. Burac [-] , M. Totka [-] , T. Kollár [-] (59. R. Ciprys [-] ) , R. Svoboda [-] , A. Pidruchnyi [-] , A. Rampáček [-] (66. J. Pazderak [-] ) , J. Krč [-] , T. Milota [-]

FC Zbrojovka Brno B
M. Hložánek [-] - B. Vit [-] , O. Šlapanský [-] , L. Kříž [-] , D. Peška [-] - O. Kohoutek [-] (82. D. Polák [-] ) , P. Juritka [-] , V. Šmíd [-] (90. D. Pavlík [-] ) - P. Štepanovský [-] , F. Kluska [-] (46. F. Večeřa [-] ) , O. Prágr [-] (75. V. Kolečkář [-] ) -

ŽK: 73. J. Krč - 27. P. Juritka .
Počet diváků: 775. Rozhodčí: Tomanec Josef - KOLÁŘ Jaroslav, MACHOREK Jakub.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů