Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

21.10.2023 15:30

12.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Varyš si v Lužné otevřel střelnici


Branky


14

Na Lužnou čekalo velmi těžké utkání. Na svém hřišti přivítala Lubnou, která je velkým favoritem nejen tohoto utkání, ale vůbec celé soutěže. Domácím chyběl kanonýr Josef Vejvoda a to se ukázalo jako velmi citelná absence. Na druhé straně nebyl k dispozici útočník Martin Hranai, jehož ale tým dokázal kolektivním pojetím nahradit.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Šance střídala šanci

Utkání nabídlo velmi rychlou branku. Lubná od úvodního hvizdu potvrzovala roli favorita a do vedení šla hned v 6. minutě. Míč za obranu ze středu hřiště vracel do šestnáctky obloučkem Varyš přesně do míst, kam si naběhl Trejbal a nikým neatakovaný poslal hlavičkou míč přes M. Pavlíčka - 0:1. Velmi hezký fotbalový moment. Zanedlouho mohlo být vedení dvougólové. Polák krásným pasem z vlastní poloviny našel Sogba, ten ale ve velmi dobré pozici mířil těsně vedle.

 

Lubná měla šanci za šancí a domácím nenechala chvilku klidu a prostoru. Varyš zatáhl míč po pravé lajně a našel v šestnáctce pod sebou dobře postaveného Mareše, jehož zakončení dokázal M. Pavlíček zneškodnit. V další velké šanci se objevil Sogbo, ale až moc vymýšlel a nakonec mířil nad. Po rohovém kopu se na zadní tyči dostal k hlavičce z úhlu Kollár, ale mířil jen do tyče.

 

Lubná měla obrovské šance a tu další už proměnila. Trejbal z poloviny hřiště našel přesným a nádherným pasem Varyše, který si nechal skočit míč do vápna a ze strany přeloboval vyběhnuvšího brankáře - 0:2. Za tři minuty bylo vedení Baníku ještě vyšší. Lužná ztratila trestuhodně míč ve středu hřiště, Trejbal domácí zaváhání vystihl a do ulice poslal rozběhnutého Varyše. Toho nikdo nechytil a svůj únik zakončil přesnou přízemní střelou k zadní tyči - 0:3.

 

V závěru poločasu měla Lubná ještě další dvě gólovky. Jirásek se těsně za šestnáctkou elegantní zasekávačkou zbavil obránce, potáhl míč po vápně a po skvělé individuální akci následovalo pouze slabé zakončení, se kterým neměl M. Pavlíček sebemenší problém. A když ani Varyšovi nevyšel další lob, byla Lužná propuštěna na patnácti minutovou svobodu do kabiny, kde si měli domácí hráči rozhodně ke svému výkonu co říci.

Gólový Varyš a červená pro Herinka

Ve druhém poločase jako první zahrozili znovu hosté a hned z toho byl gól! Branka Sogba ale nebyla kvůli hraní rukou uznána a ihned po rozehrávce se do své první větší šance dostali také domácí. Kanonýr Pokorný ale těsně za vápnem nesešteloval svá mířidla přesně a mířil vedle. Lužná se v této pasáži dostala více do hry a dokázala Herinka konečně ohrozit. Přímý kop Gjorgjieva před hostujícím brankářem nepříjemně skočil, ale jelikož mířil pouze do středu branky, gól z toho nebyl. Při další příležitosti byl volej zpoza vápna z kopačky Ambrůžka sice povedený, ale mířil znovu jen doprostřed.

 

Sparta své příležitosti nevyužila, a tak znovu udeřilo na druhé straně. Odražený míč po rohovém kopu posunul Kollár kousek za vápno na Varyše a ten krásnou střelou k tyči zkompletoval svůj hattrick - 0:4. Lužná definitivně odpadla a při chuti hrající Baník v čele s gólovým Varyšem udeřil znovu hned po minutě. Trejbal poslal za statickou obranu domácích míč na Varyše, ten postupoval do vápna a levačkou na přední tyč zatloukl další hřebík do luženské rakve - 0:5.

 

Následovala pasáž, kdy si oba celky vytvořily zajímavé šance. Lužná zahrozila z rohového kopu a následně po úniku ze strany, kdy předvedl při samostatném nájezdu skvělý zákrok Herink. Na druhé straně po rychlé rozehrávce od brankáře pálil Sogbo, ale jeho pokus zastavilo břevno. V 70. minutě vsítili alespoň čestný gól domácí. Po zaváhání v hostující rozehrávce posunul Ambrůžek míč na Gjorgjieva, který nic nevymýšlel a jeho střelu letící do horního rohu branky Herink vytěsnit nedokázal - 1:5.

 

O dvě minuty později ale znovu udeřila Lubná. Míč za obranu chtěl vypíchnout domácí obránce, ale spolu s brankářem se nedohodli a ze všeho tak těžil Sogbo, který uklízel do prázdné branky - 1:6. Na začátku poslední desetiminutovky uviděl červenou kartu lubenský brankář Herink, který se po nedovoleném zákroku na svou osobu ohnal po protihráči a musel do sprch.

 

Hosté v deseti do otevřené obrany šli za dalším gólem. Jirásek poslal do náběhu z pravé strany Varyše, ten centroval na zadní tyč na Trejbala, který z brankové čáry mířil hlavou pouze do břevna! V další šanci si míč na hranici vápna navedl Jirásek a jeho střelu na přední tyč musel vyrážet M. Pavlíček. Stejný hostující hráč měl další tutovku, ale po centru z pravé strany se z hranice malého vápna do míče opřel až moc velkou silou a mířil nad.

 

Poslední šance utkání patřila Lužné. Centrovaný míč na zadní tyč mířil na kapitána Pokorného, který mířil chytře přes zaskakujícího brankáře Košťála na zadní tyč, ale jeho hlavička postrádala razanci. Lubná byla suverénní a připsala si snadné tři body. Pro Lužnou to bylo doslova utrpení, které skončilo šestigólovým debaklem.



Ohlasy k zápasu


TJ Sparta Lužná
Radek Šnajdr, vedoucí týmu: Lubná nás jasně přehrála a hlavně trestala naše chyby, kterých jsme udělali opravdu moc. Někteří hráči si prostě musí uvědomit, že bez tréninku se Okresní přebor hrát nedá. Pak je to strašně znát v zápasech. Přitom tým špatný nemáme, ale bez tréninku to prostě nejde a dokud se někteří hráči nepřinutí trénovat, budeme se plácat pořád tam, kde jsme teď. A za mě je tohle málo a máme určitě navíc.

TJ Baník Lubná
Jiří Týče, trenér: To, co jsem chtěl z minulého kola, jsme první poločas udělali. Skvělý výkon od celého týmu. Škoda neproměněných šancí. Ke vší účtě k soupeři, na hřišti bylo jen jedno mužstvo.



Sestavy


TJ Sparta Lužná
M. Pavlíček [-] - J. Lebeda [-] (72. V. Svoboda [-] ) , R. Pokorný [-] , L. Havlíček [-] , F. Hornof [-] , R. Grill [-] (88. J. Stehlík [-] ) , K. Gjorgjiev [-] , J. Staněk [-] (37. J. Kolínský [-] ) , P. Ambrůžek [-] , J. Amler [-] (27. M. Koloc [-] ) , A. Chrástek [-]

TJ Baník Lubná
A. Herink [-] - A. Sogbo [-] , L. Brabec [-] , D. Varyš [-] , A. Trejbal [-] , D. Vopat [-] , J. Mareš [-] , M. Polák [-] , R. Henzély [-] , M. Jirásek [-] , P. Kollár [-]

ŽK: 60. P. Ambrůžek - 73. L. Kříž , 80. M. Jirásek . ČK: 81. A. Herink .
Hráči zápasu: A. Trejbal , M. Polák , D. Varyš .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: FRANĚK Pavel - ZEMAN Libor, VÁŇA Josef.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2023 18:17
Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2023 13:18
Redakce Rakovník

Expert: Alžběta Brabcová
Tip experta: výhra hostů

Souboj dvou jménem si podobných celků, které se pravděpodobně už nějakou dobu nesetkaly. Ve vyrovnaném utkání nakonec rozhodnou zkušenosti z vyšší soutěže nad mládím z Lužné.

Automatický komentář z expert tipu     19. 10. 2023 19:23
Hráč, Zpravodaj, eSport - Sokol Janov | Středočeský | Rakovník

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     19. 10. 2023 15:55

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2023 20:46

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2023 08:07

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     17. 10. 2023 21:02

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     17. 10. 2023 16:35

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     16. 10. 2023 14:48

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     16. 10. 2023 11:52
Hráč, Administrátor klubu - TJ Baník Lubná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra hostů