3:2
(2:0)
76. K. Pros
90. K. Pros
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

14.10.2023 15:30

11.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Souboj zkušených týmů zvládla Kněževes


Branky


20. P. Čihař , 43. L. Fiška , 76. J. Plaček - 76. K. Pros , 90. K. Pros
15

Po dvou porážkách se chtěla vrátit Kněževes zpátky na vítěznou vlnu. První krok mohla udělat v domácím zápase, ve kterém přivítala Jesenici. Souboj dvou zkušených celků domácí dobře rozehráli a i když nepodali jeden z lepších výkonů, na těsné vítězství to stačilo.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Gól do šatny

Zápas nabídl úvodní oťukávání, po kterém jako první zahrozili hosté, ale Procházka včasným výběhem za vápno zakročil včas před Prosem. Netrvalo dlouho a s šancí přišli také domácí. Miksa se uvolnil hezky od levé lajny přes celé vápno a přízemní střelou k tyči donutil Flajšingra k zákroku. Po čtvrt hodině hry zachytila Jesenice odkop Procházky a zpoza vápna měl dobrou pozici kapitán P. John, ale pálil nad.

 

Krátce poté byla šance znovu na druhé straně, přízemní křížná střela Miksy byla ale zblokována a prolétla těsně kolem tyče. Z následného rohového kopu se dostala Kněževes do vedení. P. Čihař si našel na přední tyči nízký centr a propálil vše, co mu stálo v cestě - 1:0. Do úvodní branky se hrálo převážně mezi vápny bez výraznější gólové šance.

 

Jesenice byla blízko vyrovnání. Kovář hezky uvolnil Prose, ale jeho dobré zakončení na poslední chvíli zastavil starosta Kněževsi J. Vršecký. Do další šance poslal stejného hráče Jeníček, který prodloužil hlavou míč za obranu a Pros ve velmi dobré pozici pálil trestuhodně vedle. Po půl hodině hry překvapilo hosty rozhodnutí hlavního arbitra, když Flajšingr chytl do ruky obranný odkop obránce a pískal se nepřímý kop. Ten ale domácí z velmi nebezpečné pozice z rohu malého vápna nevyužili.

 

Těsně před odchodem do kabin si krásnou akci rozjel P. John, když si narazil ve středu hřiště se spoluhráčem a mířil sám na Procházku. Hezký fotbalový moment ale zastavil nekompromisně zdvižený praporek pomezního sudí. Při rychlém rozehrání po odpískaném ofsajdu přišla akce, po které dostal Fiška míč za obranu a přesnou střelou přes Flajšingra stanovil konečné poločasové skóre - 2:0.

Plaček pomohl

Do druhého poločasu naskočil matador Plaček a hned připravil gólovku pro Fišku, ale ten jeho skvělý pas nezužitkoval. O deset minut později přišel trest. Jeníček po nákopu Flajšingra vyhrál jeden z mála vzdušných soubojů s velmi dobře hrajícím Růžičkou, prodloužil míč za obranu, kde si ho našel Pros a střelou přes Procházku snížil - 2:1. Jeníček byl i u další šance svého týmu, když napřáhl zpoza šestnáctky a Procházka měl co dělat, aby jeho dobrý pokus vytěsnil.

 

Následovaly střelecké pokusy po každém na jedné straně. Plačkův chytrý lob skončil těsně nad, na druhé straně zakončení J. Johna ze střední vzdálenosti skončilo jen těsně vedle. Po přímém kopu zakončoval v kněževeské šestnáctce na zadní tyči Jeníček a nebýt včasného bloku Šefary, bylo by srovnáno! Procházka se musel mít na pozoru i při standardce zahrávané Prosem. Jesenický rychlík nic nevymýšlel a vyslal na domácího brankáře pěknou pumelici do středu branky, kterou musel Prochy boxovat.

 

A následně zvládl přečíst hezký míč za obranu na Liebera, před kterým včas zakročil. V 76. minutě byla k vidění krásná a jednoduchá fotbalová akce. Vrábík si na kraji vápna píchl míč kolem obránce, ukázal, že také umí zrychlit a přesným nadýchaným rohlíčkem našel hlavu Plačka a ten už ví, jak se v podobných situacích zachovat - 3:1.

 

Jesenice mohla odpovědět po přímém kopu, který zahrával P. John, ale Kovář v dobré pozici minul zařízení. V poslední desetiminutovce mohl zadělat na drama Pros, ale jeho obstřel v gólové pozici skončil jen těsně vedle! Jesenice se přeci jen branky dočkala, ale bylo příliš pozdě. K Prosovi prošel míč středem hřiště a přesnou střelou k zadní tyči nedal Procházkovi šanci - 3:2. Nebylo co nastavovat a tato branka byla tím posledním, co utkání, které řídil velmi přesně zkušený sudí Nejedlo, nabídlo.

 

Galerie od Štefana Ferencze.



Ohlasy k zápasu


FK Kněževes
Rostislav Hertl, trenér: V zápase proti Jesenici je jenom jedno pozitivum, a to jsou tři body. V zápase jsme nedodržovali taktické pokyny a vázla nám organizace hry. Opět jsme se museli poprat s absencí našeho prvního útočníka Tomáše Šímy a to je ve stylu naší hry citelně znát. I takové zápasy v sezoně jsou a jsem rád, že jsme ho zvládli za tři body.

FC Jesenice
Petr John, kapitán: Pro nás smolný zápas, kterému by více slušela remiza. Oba týmy zahrály řekl bych stejně s tím rozdílem, že nám chyběl jeden gól, abychom urvali alespoň bod. Škoda neproměněné velké šance hlavně ve druhém poločase. Kněževes byla o procento šťastnější a na svém hřišti urvala vítězství.



Sestavy


FK Kněževes
P. Procházka [-] - D. Mašík [-] (46. J. Plaček [-] ) , T. Růžička [-] , M. Miksa [-] , J. Vrábík [-] , L. Malafa [-] , L. Fiška [-] , J. Vršecký [-] (54. J. Kříž [-] ) , R. Čihař [-] (67. J. Žemlička [-] ) , M. Šefara [-] , P. Čihař [-]

FC Jesenice
P. Flajšingr [-] - D. Jeníček [-] , M. Kovář [-] , M. Pacourek [-] , J. Kočička [-] , K. Pros [-] , P. John [-] , R. Bešík [-] , J. Mutínský [-] , J. John [-] (80. F. Moučka [-] ) , V. Bouda [-]

ŽK: 54. J. Vršecký .
Hráči zápasu: J. Plaček , T. Růžička - D. Jeníček .
Počet diváků: 120. Rozhodčí: Nejedlo Tomáš - VÁŇA Josef, ČERVENÝ Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
14. 10. 2023 09:35
Výhra domácích,Šíma už hraje.
Automatický komentář z expert tipu     13. 10. 2023 18:23

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     13. 10. 2023 13:40

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     12. 10. 2023 23:14
Redakce Rakovník

Expert: Josef Špička
Tip experta: remíza

Bude to velmi bojovný zápas. Hodně bude záležet, zda nastoupí zraněný Šíma, bez něj není útok Kněževsi tak nebezpečný.

Automatický komentář z expert tipu     12. 10. 2023 22:13
Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     11. 10. 2023 12:34

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     11. 10. 2023 09:02
Hráč, Zpravodaj, eSport - Sokol Janov | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     10. 10. 2023 23:06

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     10. 10. 2023 17:16

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     10. 10. 2023 11:43
Hráč, Administrátor klubu - TJ Baník Lubná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     10. 10. 2023 11:13

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     10. 10. 2023 10:27

Tip: výhra domácích