3:1
(2:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

16.09.2023 16:30

7.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Kněževes na vítězné vlně, Pustověty znovu padly


Branky


13

Pustověty po skvělém vstupu do soutěže padly doma s Lubnou a na vítěznou vlnu se mohly vrátit v Kněževsi. Proti stál ale silný a zkušený tým, který doposud nepoznal svého přemožitele. A jinak tomu není ani po vzájemném utkání, které domácí zvládli a i když nebyli v některých pasážích lepším týmem, tři body nakonec urvali.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Pustověty zaspaly začátek

Kdo přišel na utkání o něco později, tak mohl litovat. Hned ve 2. minutě se dostal míč na kopačku Miksy, který si připravil palebnou pozici a krásným obstřelem k tyči zpoza vápna poslal svůj tým do vedení - 1:0. První desetiminutovka ještě neskončila a Kněževes přišla s dalším gólem. Beneš vyběhl na prodloužený míč za obranu, ale při odkopu trefil pouze Plačka, kterému se míč odrazil do pohybu a zkušený fotbalista uklízel do prázdné - 2:0.

 

Pro Pustověty hrozný začátek, ale před hosty bylo stále celé utkání. Kněževsi patřila úvodní půl hodina, po které se hra srovnala a i Pustověty vycítily, že mají šanci s utkáním něco udělat. Na hostující straně ale chyběla přesnější finální fáze, díky které se skóre do konce prvního poločasu nezměnilo.

 

 

Pojistka až v závěru

Jak Pustověty první poločas skončily, tak do toho druhého navázaly. Za svůj zlepšený výkon byli hosté odměněni hned po pár minutách. Z pravé strany přišel centr do šestnáctky, kde byl na zadní tyči s přesným zakončením připravený Peták - 2:1. Vyrovnat mohl Holeček, ale svůj průnik do vápna zakončil střelou těsně vedle branky. Po rohovém kopu hlavičkoval následně Šimon, ale ani jeho pokus nenašel prostor Procházkovy svatyně.

 

Kněževes držela vedení a nikam se příliš nehnala. Byly to Pustověty, které svou aktivitou hledaly recept na překonání dobře fungující kněževeské defenzivy v čele se skvěle hrajícím Šefarou a Vrábíkem. Domácí celek se také nadechoval a vytvořil si šance, ale Šíma s Miksou úspěšní nebyli. Čas plynul, kněževeské brejky uklidňující brankou nekončily a domácí se tak museli nadále plně soustředit na defenzivu.

 

Definitivní pojistka přišla v poslední minutě základní hrací doby. Přímý kop mezi rohovým praporkem a hranicí šestnáctky si našel na přední tyči Šíma a hlavou překonal Beneše - 3:1. Definitivní pojistka tak určila, kdo bude brát tři body. A nic na výsledku nezměnila ani závěrečná gólovka Hovorky, který vlétldo šestnáctky, nadvakrát se dostal k zakončení, ale veškerý oheň uhasil obranný odkop z brankové čáry.

 

Galerie od Štefana Ferencze.

 



Ohlasy k zápasu


FK Kněževes
Rostislav Hertl, hrající trenér: Minulý týden jsem se byl podívat na zápas Pustovět proti Lubné a celý týden jsem kluky připravoval na nesmírně náročný zápas. Mužstvo Pustovět je velice dobře organizované s nadstandardními hráči (bratři Hulovi, Holeček). V zápase jsem poprvé v této sezóně z důvodů zranění musel lepit sestavu ne podle svých představ, ale podle hráčů, kteří byli k dispozici. Začátek zápasu byl z naší strany výborný a brzy jsme se dostali do dvougólového vedení. Pětatřicet minut jsme hráli dle mých představ. Druhá půle byla v režii Pustovět a naše vítězství bylo vyloženě ubojované. Klasický zápas dvou úplně rozdílných polocasů, ale o to více si cením našeho vítězství.

TJ Sokol Pustověty
Petr Matějovský, kapitán: Tristní úvod nás poznamenal po zbytek utkaní. Neuběhlo ani deset minut a domácí se dokázali dvakrát prosadit. Po inkasovaných brankách jsme měli více ze hry, ale vlastními nepřesnostmi a nedůrazem jsme se nedokázali prosadit. V úvodu druhé půle se nám podařilo snížit a i nadále jsme se hnali alespoň za vyrovnáním. Postupem času jsme hru otevřeli a i když jsme měli několik slibných příležitostí, srovnat se nám nepodařilo. Domácí vyráželi do otevřené obrany, navýšit skóre se jim ale nepodařilo. Rozhodnutí tak přišlo až v nastaveném čase, kdy domácí přidali třetí branku a o vítězi bylo rozhodnuto. I když se nám utkání nepovedlo, určitě jsme měli šanci bodovat.



Sestavy


FK Kněževes
P. Procházka [-] - T. Šíma [-] , M. Miksa [-] (90. M. Vršecký [-] ) , J. Vrábík [-] , L. Malafa [-] (55. R. Hertl [-] ) , L. Fiška [-] , J. Plaček [-] (87. J. Žemlička [-] ) , J. Vršecký [-] , R. Čihař [-] , M. Šefara [-] , P. Čihař [-]

TJ Sokol Pustověty
M. Beneš [-] - P. Matějovský [-] , O. Hula [-] , J. Hula [-] , P. Hovorka [-] , J. Jiroušek [-] (73. M. Hanuš [-] ) , T. Volráb [-] , P. Holeček [-] , R. Truksa [-] , J. Knap [-] (46. M. Šimon [-] ) , M. Peták [-]

ŽK: 71. R. Hertl - 84. M. Šimon .
Hráči zápasu: M. Šefara , J. Vrábík - M. Peták , O. Hula .
Počet diváků: 120. Rozhodčí: ČERVENÝ Jan - HAMOUZ Michael, BOHATÝ Petr.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Redakce Rakovník

Expert: Radek Šnajdr
Tip experta: výhra domácích

Myslím, že domácí zůstanou na vítězné vlně a na svém hřišti vyhrají.

Hráč, Zpravodaj, eSport - Sokol Janov | Středočeský | Rakovník

Tip: remíza

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Hráč, Administrátor klubu - TJ Baník Lubná | Středočeský | Rakovník

Tip: remíza

Tip: výhra domácích