J. Jůna 58.
1:3
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

09.09.2023 13:30

6.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Kněževes válí, tentokrát vykradla Ohnivec arénu


Branky


58. J. Jůna - 46. L. Fiška , 62. L. Fiška , 94. J. Plaček
9

Souboj dvou zkušených celků na malém hřišti, ve kterém se dalo čekat velké množství osobních soubojů. Přesně to potvrdil duel Městečka s Kněževsí. Oba týmy si dokázaly vypracovat několik šancí, ale produktivnější byli hosté. Do posledních minut bylo o co hrát, ale Ohnivci neproměnili penaltu, místo velkého tlaku v závěru inkasovali potřetí a bylo rozhodnuto.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Gól do šatny

Od úvodního hvizdu bylo jasné, že si oba týmy nedají nic zadarmo. Hrálo se o každý metr na malém hřišti a bylo jasné, že o osobní souboje nebude nouze. Po čtvrt hodině hry branky dosáhl domácí celek, ale zdvižený praporek pomezního sudí vzal Ohnivcům radost. Těsně před odehranou půl hodinou zazlobila také Kněževes, ale Růžičkovo zakončení uvnitř šestnáctky odvrátil obránce takřka z brankové čáry.

 

A hned na to měli hosté dalši tutovku. Miksa trefil zpoza vápna vzdálenější tyč, od které se míč odrazil na kopačku Malafy, který ale minul odkrytou branku. I poslední minuty prvního poločasu měly co nabídnout. V těsném ofsajdu byl chycen Plaček a krátce poté se hra přenesla na druhou stranu. Šnídl dostal krásnou průnikovku za obranu, namířil si to do vápna, ale jeho dobrý pokus na zadní tyč vytáhl Lenner.

 

Kněževeský brankář držel čisté konto a těsně před odchodem do kabin musel řešit nepříjemnou situaci. Nejprve vyřešil nepříjemný centr do vápna před Čermákem a následně se dostal ve vzduchu k míči jako první i v souboji s Urbanem, kterého střet s hostujícím brankářem bolel. Klíčový moment nastal v samotném nastavení. Fiška obral na útočné polovině ve středu hřiště o míč bránícího hráče, vypálil zpoza šestnáctky a na jeho pokus k tyči Abrahám nedosáhl - 0:1.

 

Zahozená penalta mrzela

S jasným cílem nastoupily oba celky do zbývající části zápasu. Hned v 51. minutě bylo blízko k další brance. Čermák uvnitř vápna pálil kolem Lennera, za kterého na brankové čáře zasáhl Vrábík a zabránil tak vyrovnávací brance. Pár minut poté se prezentovalo Městečko krásnou a jednoduchou akcí. Po průnikovce za obranu a centru do vápna se na zadní tyči dostal k míči Šnídl. Kanonýr domácích dokázal přes bránícího hráče ve skluzu poslat míč před brankou, kde ho za pět dvanáct stihl odkopnout Vrábík.

 

V 58. minutě byli Ohnivci za svou aktivitu odměněni vyrovnávací brankou. Rohový kop se snesl na hranici malého vápna, kde se nejlépe zorientoval Bok a hlavičkou propálil vše, co mu stálo v cestě - 1:1. Radost z vyrovnávacího gólu ale nebyla vůbec dlouhá. Fiška zahrával přímý kop z dobré pozice a střelou skrz rozestoupenou zeď překonal Abraháma, který ani na druhý střelecký pokus kněževeského útočníka nedosáhl - 1:2. Čas plynul a utkání se přehouplo do poslední desetiminutovky.

 

Na hřišti to byl boj o každý míč a každý posun směrem k soupeřově brance se počítal. V 82. minutě udělal obrovskou chybu Vrábík, který naslepo hrál malou domů Lennerovi. Vše přečetl Šnídl, píchl si míč kolem kněževeského brankáře a ten poslal domácího útočníka k zemi. Následovala žlutá karta a penalta, kterou však Bok zahrál velmi lajdávky a Lenner svůj tým znovu podržel! Kněževeský brankář si následně poradil i s dorážkou Čermáka a mohl si užít gratulace svých spoluhráčů.

 

Městečko stále mělo o co hrát, ale závěrečný tlak si nedokázalo vytvořit. Ve druhém poločase se hrálo převážně na polovině Kněževsi, zkušený hostující celek ale veškerou ofenzivní snahu svého soka ustál a v závěru mu zasadil třetí úder. Do otevřené obrany dostal míč Plaček, který byl v době kopu v evidentním ofsajdu, ale praporek pomezního sudí zůstal dole a zkušený mazák elegantním lobem završil důležití vítězství svého týmu - 1:3.

 

Galerie od Štefana Ferencze a od Davida Svobody, jehož povedené kousky si můžete prohlédnout také ZDE.

 



Ohlasy k zápasu


SK Ohnivec Městečko
Robert Otcovský, hrající trenér: První poločas byl vyrovnaný, bylo k vidění plno osobních soubojů, soupeř hrál důrazně. My jsme se nedostávali k naší kombinační hře po zemi a přizpůsobili jsme se hře soupeře. Bylo to hodně kouskované, soubojové, oba týmy měly pár šancí. Nám se podařilo dát gól, ale nebyl uznán kvůli ofsajdu. Soupeř nám pak po nedůrazu v defenzivě dal gól do šatny. Ve druhém poločase jsme se dostali více do hry a hráli jsme tak, jak jsme chtěli. Podařilo se nám po rohu vyrovnat, ale krátce poté jsme dostali gól z přímého kopu, když se rozestoupila zeď. Dokázali jsme si vytvářet hodně situací po stranách, ale neřešili jsme je ve finální fázi dobře. Navíc jsme měli penaltu, kterou jsme bohužel neproměnili. Na konci utkání přišlo další necitlivé rozhodnutí pomezního sudí, když jsme dostali třetí gól. Je to škoda, byl to pro nás smolný zápas. Za druhý poločas jsem byl s výkonem spokojený. Pokud na takový výkon z druhé půle navážeme, výsledky přijdou.

FK Kněževes
Rostislav Hertl, hrající trenér: Zápas v Městečku je vždy vzhledem k rozměrům hřiště plný osobních soubojů. Dnešní zápas byl přesně takový. Fotbalový gurmán si na fotbale asi nepochutnal, ale já musím jako trenér vyzdvihnout nasazení, maximální bojovnost a obětavost svých hráčů. Kluci celé utkání odmakali. Pochválit musím Lukáše Fišku, který nejen že dal dva góly, ale pracoval na hrotu přesně tak, jak bych si představoval hru hrotového útočníka.



Sestavy


SK Ohnivec Městečko
J. Abrahám [-] - L. Majba [-] (33. Z. Kandler [-] ) , J. Vician [-] , P. Šnídl [-] , O. Kolísek [-] , V. Prokop [-] (77. J. Ryba [-] ) , M. Čermák [-] , J. Urban [-] , J. Hadrava [-] , Z. Bok [-] , J. Jůna [-]

FK Kněževes
L. Lenner [-] - T. Růžička [-] , M. Miksa [-] (85. R. Hertl [-] ) , J. Vrábík [-] , L. Malafa [-] (75. J. Kříž [-] ) , L. Fiška [-] , J. Plaček [-] , J. Vršecký [-] , R. Čihař [-] (92. V. Kyncl [-] ) , M. Šefara [-] , P. Čihař [-]

ŽK: 33. P. Čihař , 84. L. Lenner .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: BOHATÝ Petr - KNAP Dominik, HAMOUZ Michael.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Hráč, Zpravodaj, eSport - Sokol Janov | Středočeský | Rakovník

Tip: remíza

Hráč, Administrátor klubu - TJ Baník Lubná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip experta: výhra hostů

Zde to vidím na výhru Kněževsi. Zatím neprohrála žádný zápas a myslím si, že Městečko porazí.