4:3
(2:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

26.08.2023 17:00

4.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Městečko v deseti otočilo zápas s Lužnou, utkání místy připomínalo zápasnický ring


Branky


19. P. Šnídl (p.) , 39. Z. Bok , 69. M. Čermák , 94. P. Šnídl - 18. R. Pokorný (p.) , 35. R. Pokorný , 56. R. Pokorný
14

Ohnivec aréna hostila velmi zajímavý zápas. Do Městečka přijela Lužná, a tak se dalo čekat velmi vyrovnané a zajímavé utkání. To se také potvrdilo. Sparta šla třikrát do vedení, ale domácí stihli vždy odpovědět. Při třetí brance to bylo dokonce v početní nevýhodě, ve které si nakonec došli v nastavení pro hodně těžké a vybojované vítězství.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Penalta na obou stranách

Na menším hřišti měla od úvodního hvizdu hlavního sudí více ze hry Lužná, která byla aktivnější a také se po čtvrt hodině ujala vedení. Po nedovoleném zákroku v domácí šestnáctce si vzal penaltu na svou zodpovědnost kapitán Pokorný a přízemní střelou k tyči poslal Abraháma na druhou stranu - 0:1. Minutu poté ale byla penalta po nastřelené ruce k vidění i na druhé straně. M. Pavlíček sice přečetl stranu, ale na pokus domácího kapitána Šnídla nedosáhl - 1:1.

 

Další branka visela ve vzduchu. Abrahám velmi dobře přečetl míč za obranu a vyběhl. Za pět dvanáct zasáhl před dotírajícím Pokorným a ve skluzu odvrátil nebezpečí. Míč ale skončil u Hornofa, který dalekonosným lobem mířil na odkrytou branku, tu nakonec o dost minul. A brankář Městečka podržel svůj tým znovu, když O. Pavlíček našel na zadní tyči Havlíčka a jeho koníček domácího brankáře pěkně protáhl.

 

Po půl hodině odehraného času zaváhal stoper Městečka, který neodvrátil míč za obranu. U něj byl včas Pokorný, píchl kulatý nesmysl kolem vyběhnuvšího brankáře a šel se podruhé v utkání radovat - 1:2. O čtyři minuty později bylo znovu vyrovnáno. Zelenka narychlo rozehrál rohový kop, narazil si se Šnídlem a přesným centrem našel hlavu Boka, který se dokázal tísněný obránci prosadit - 2:2. Za tohoto stavu se také šlo do kabin.

Zákroky za hranou...

Jako první ve druhém poločase zahrozili hosté. Gjorgjiev z přímého kopu u postranní čáry našel rohlíčkem Pokorného, který hlavou v dobré pozici mířil vedle. Z další standardky už to Spartě vyšlo. Gjorgjiev si postavil míč k rohovému praporku a na jeho centr si nejvýše naskočil kanonýr Pokorný, který hlavičkou zkompletoval svůj hattrick - 2:3.

 

O pět minut později přišel pro Ohnivce další trest. Gjorgjiev posunul míč za obranu na rozběhnutého O. Pavlíčka, kterého kousek před hranicí vápna zastavil nedovoleně a nevybíravě Heger. Stoper domácích zatáhl za ruční brzdu a zcela oprávněně uviděl červenou kartu. Luženský hráč navíc musel opustit zápas v sanitce. Ohnivci šli do deseti, ale i v početní nevýhodě dokázali potřetí v zápase vyrovnat! Na konci tak trochu kostrbaté kombinace uvnitř luženského vápna byl Čermák, který propálil vše, co mu stálo v cestě - 3:3.

 

Na hřišti se pěkně přiostřilo, k vidění bylo až příliš ostrých zákroků a výjezd dalšího vozu rychlé záchranné služby visel ve vzduchu. Šance byly ve zbytku utkání na obou stranách, ta větší na luženské, ale skóre se neměnilo. Sparta nedokázala početní výhody využít a byla za to potrestána. V nastavení táhl protiútok po pravé straně Šnídl, míč si navedl na svou pověstnou levačku a křížnou střelou šokoval všechny přítomné - 4:3.

 

Závěr zápasu přinesl opět něco, co nikdo vidět nechce. Kučera neudržel nervy na uzdě a po nedovoleném zákroku Havlíčka na svou osobu udeřil hlavou do hrudníku faulujícího hráče. Následovala červená karta. O minutu později přišla další červená karta, když Havlíček ve středu hřiště dohrál opět nevybíravě a zbytečně Šnídla a mohl být rád, že dostal druhou žlutou a až poté červenou, protože za takový zákrok se dala udělit i červená karta.

 

 



Ohlasy k zápasu


SK Ohnivec Městečko
Robert Otcovský, trenér: V prvním poločase nás Lužná moc nepouštěla do hry. Soupeř byl dynamičtější, sbíral odražené míče a celkově měl více míč na svých kopačkách. Když jsme udělali chybu, tak ji dokázala Lužná potrestat. Pro nás bylo důležité, že jsme vždy dokázali zareagovat a během pár minut odpovědět. Naší hře nechyběla bojovnost, ale kvalita ano. Do druhého poločasu jsme udělali nějaké změny, něco jsme si k tomu řekli. Soupeř šel ale zase do vedení. My jsme se pak během čtvrt hodiny snažili vyrovnat, ale přišel brejk soupeře a pro nás červená karta. I v deseti jsme ale zvládli vyrovnat. Druhý poločas byl více rozkouskovaný, a tak se nastavovalo asi osm minut. My jsme po jednom z brejků v nastavení dokázali dát celkem pěkný gól a v zápase jsme nakonec zvítězili. Bylo to odbojované vítězství, soupeř byl lepší, ale neporadil si s tím. Tři body jsou hodně cenné, vážíme si jich, ale musíme zlepšit náš herní projev.

TJ Sparta Lužná
Adam Špička, trenér: Věděli jsme, že nás bude čekat na malém hřišti hodně těžké a soubojové utkání, ještě když jsme stáli proti tak zkušenému mužstvu, jakým Městečko je. To se také potvrdilo. Hra dopředu z naší strany nebyla vůbec špatná, ale opět nás trápí koncentrace, kdy se nám vždy podaří dát vedoucí gól, poté se začneme starat o vše možné jen ne o hru a dostaneme zbytečně soupeře do hry. Na tom musíme ještě zapracovat. Bohužel se zápas neobešel na naší straně bez zranění. Doufám, že to nebude nic vážného a kluci se brzy vrátí na hřiště. Viděli jsme na videu zákrok na Ondru Pavlíčka a tohle prostě na téhle úrovni nechceme. Zápas pro nezaujatého diváka asi super, pro nás už tolik ne. Měli jsme ho ve vlastních rukou a bohužel jsme to nezvládli. Jedeme dál, příští týden hostíme Pustověty a doma chceme potvrdit body a dobrý výkon z minulého kola.



Sestavy


SK Ohnivec Městečko
J. Abrahám [-] - P. Šnídl [-] , J. Kučera [-] , O. Kolísek [-] , V. Zelenka [-] , V. Prokop [-] , M. Čermák [-] , J. Hadrava [-] , Z. Bok [-] , J. Jůna [-] , T. Heger [-]

TJ Sparta Lužná
M. Pavlíček [-] (70. P. Staněk [-] ) - O. Pavlíček [-] (61. J. Stehlík [-] ) , R. Pokorný [-] , R. Grill [-] , K. Gjorgjiev [-] , J. Špička [-] , F. Hornof [-] , L. Havlíček [-] , J. Staněk [-] , M. Koloc [-] , M. Pokorný [-]

ŽK: 33. J. Kučera , 72. Z. Bok - 74. L. Havlíček , 78. R. Grill . ČK: 61. T. Heger , 96. J. Kučera - 97. L. Havlíček .
Hráči zápasu: P. Šnídl - O. Pavlíček , R. Pokorný .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: KOZÁK Lubomír - POLÍVKA Zdeněk, VÁŇA Josef.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Redakce Rakovník

Expert: Jan Fujera
Tip experta: remíza

Velmi těžký a vyrovnaný zápas. Oba týmy mají svou kvalitu a na domácím hřiště urve Městečko proti silné Lužné bod.

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Hráč, Zpravodaj, eSport - Sokol Janov | Středočeský | Rakovník

Tip: remíza