P. John 47. (p.)
M. Kovář 60.
2:3
(0:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

19.08.2023 17:00

3.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Jesenice měla sílu jen na vyrovnání, Pustověty prolomily prokletí


Branky


47. P. John (p.) , 60. M. Kovář - 14. O. Hula , 23. J. Jiroušek , 82. V. Bičovský
13

Oba celky vystupovaly do úvodního zápasu nové sezony s jasným cílem. Jesenice chtěla do soutěžního ročníku dobře vstoupit a připsat si tři body. Pustověty zase trápilo prokletí, které zažívají na jesenickém hřišti a právě zlomení této černé série hnalo Sokol kupředu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Špatný vstup Jesenice

Jesenické letiště, obrovské vedro a navíc soupeř, na kterého se tolik nedaří. Přesně s těmito pocity zajížděly Pustověty k prvnímu zápasu. První poločas ale hrál do karet právě hostujícímu Sokolu. Jesenice do zápasu nevstoupila dobře, neubránila při rohovém kopu O. Hulu a ten nádhernou hlavičkou přes celou branku otevřel skóre - 0:1.

 

Necelých deset minut stačilo hostujícímu celku na další gól. Jiroušek, nová posila, flákl do přímého kopu tak, že střelu do středu branky pod břevno Flajšingr vytěsnit nedokázal - 0:2. Stejný hráč měl na kopačce teřtí gól svého týmu, ale ve stoprocentní šanci nemířil přesně. Domácí celek se snažil dosáhnout kontaktní branky, ale Šimon příliš práce neměl.

Remiza byla hodně blízko

Začátek druhé půle nabídl pro domácí celek přesný opak než v poločase úvodním. Hosté chybovali a domácí celek měl příležitost pokutového kopu. Ten na sebe vzal kapitán John a přízemní ranou k tyči zkušeně proměnil - 1:2. Jesenice byla polita živou vodou a hnala se za vyrovnáním, které přišlo po hodině hry. Centrovaný míč z přímého kopu do šestnáctky našel Kováře, který načasoval dobře svůj náběh a překonal Šimona - 2:2. A hrálo se od nuly!

 

Zápas dospěl do poslední desetiminutovky, kde se odehrálo vše podstatné. V 82. minutě se míč odrazil po rohovém kopu na kopačku Bičovského, který mířil přesně k zadní tyči - 2:3. Velezkušený fotbalista tak přiblížil svůj tým ke třem bodům, o které ale v závěru mohl Sokol přijít. Ve stoprocentní šanci se v těsné blízkosti brankové čáry zjevil Pros, ale hlavičkou mířil pouze do brankáře a odmítl tak stát katem soupeře.

 



Ohlasy k zápasu


FC Jesenice
Petr John, kapitán: V zápase jsme bohužel udělali dvě chyby a soupeř šel do dvougólového vedení. Dali jsme o gól méně, a proto jsme prohráli. V takovém počasí, jaké bylo, nám už v závěru nezbývaly síly na obrat. I tak jsme ale na konci utkání měli stoprocentní šanci, kterou jsme bohužel neproměnili. Celkově bych řekl, že to byl férový a vyrovnaný zápas mezi námi a Pustověty. Pro nás se bohužel jedná o špatný start do sezony.

TJ Sokol Pustověty
Petr Matějovský, kapitán: Do Jesenice jsme odjížděli s cílem zlomit prokletí, které nás s tímto týmem provází. Od úvodních minut jsme měli více ze hry a v prvním poločase jsme se dokázali gólově dvakrát prosadit. Ještě v prvním poločase jsme mohli navýšit vedení na rozdíl tří branek a zřejmě i rozhodnout utkání, ale neproměnili jsme stoprocentní šanci. Domácí nás v první půli párkrát přečíslili ve středu hřiště, ale k ohrožení Šimonovi brány to nevedlo. Do druhého poločasu jsme šli s cílem vstřelit třetí branku a rozhodnout tak utkání. To se však nestalo a po individuální chybě jsme si hned na úvod druhého poločasu nechali dát gól z penalty. Tato branka domácí nabudila a vyústěním bylo vyrovnání. Po vyrovnání jsme přistoupili k promíchání sestavou, což se ukázalo jako klíčové. Ve zbytku utkání na nás byla vidět větší chuť urvat vítězství. Z rozhodující branky se tak radoval matador Václav Bičovský, který odražený roh poslal z úhlu na zadní tyč. Na úvod soutěže důležité tři body, ale co nejvíce těší mě osobně je týmovost, se kterou jsme odehráli poslední tři utkání.



Sestavy


FC Jesenice
P. Flajšingr [-] - D. Jeníček [-] (65. V. Bouda [-] ) , P. Kotek [-] , K. Pros [-] , T. Horvát [-] (82. J. Pfejfer [-] ) , S. Pfejfer [-] (40. J. John [-] ) , P. John [-] , M. Kovář [-] , J. Kočička [-] (72. M. Pacourek [-] ) , J. Mutínský [-] , R. Bešík [-]

TJ Sokol Pustověty
M. Šimon [-] - P. Matějovský [-] , O. Hula [-] , J. Hula [-] , P. Hovorka [-] , J. Jiroušek [-] (58. M. Peták [-] ) , T. Elznic [-] , T. Černý [-] , V. Bičovský [-] (89. S. Hůla [-] ) , P. Holeček [-] , T. Volráb [-]

ŽK: 87. P. John , 92. R. Bešík - 34. O. Hula , 93. T. Černý .
Hráči zápasu: P. John - T. Elznic , O. Hula .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: KOZÁK Lubomír - LIPRT Tomáš, BOHATÝ Petr.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Redakce Rakovník

Expert: Petr Huttr
Tip experta: výhra domácích

Takový těžký oříšek na nějaký tip, ale rozhodne domácí prostředí ve prospěch Jesenice.

Tip: výhra hostů

Hráč, Zpravodaj, eSport - Sokol Janov | Středočeský | Rakovník

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích