T. Hofman 37. (p.)
M. Machatý 65.
2:1
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

21.10.2023 15:30

12.kolo, Pardubický | Pardubice | Okresní přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Roveň uniká z nebezpečné zóny


Branky


37. T. Hofman (p.) , 65. M. Machatý - 24. P. Nägele
15

I druhý důležitý zápas v řadě zvládl TJ Sokol Roveň na výbornou, když porazil 2:1 SK Starý Mateřov. Po těsném minulém vítězství s Ostřešany si v domácím prostředí dokázal poradit znovu s přímým sestupovým konkurentem a zdá se, že tak Roveň uniká z nebezpečné zóny okresní tabulky.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Trest Nägeleho

Mateřov přijel k veledůležitému zápasu na půdu Rovně pouze s jediným náhradníkem, což bohužel příliš nesvědčí o odhodlanosti a touze udělat pro výsledek maximum. Právě nestabilní stav kádru je asi největším důvodem, proč se Mateřovřští nacházejí prakticky od prvního kola soutěže u samotného dna tabulky. V posledních zápasech navíc jejich přímí konkurenti prokazují větší vůli po třech bodech.

To domácí zapsali pro soupisku tohoto měření sil náhradníků pět a zejména v závěru, kdy se hrálo o čas, se prostřídání citelně šiklo.

Samotný zápas se ovšem vyvíjel tak, jak jsme u Rovně již zvyklí. Aktivita a tlak, které přinesou šance, ty ovšem zůstanou nevyužity. A hosté z Mateřova trestali. Po hrubé chybě domácí obrany přetavil kapitán Nägele první střelu na bránu Baláše v úvodní gól - 0:1.

Po inkasované brance zvýšila Roveň tlak na bránu Svichkara a ve 37.minutě se dočkala zasloužené odměny v podobě vyrovnání. Po zbytečném zákroku hostů ve vlastním vápně ukázal rozhodčí Petr nekompromisně na penaltový puntík. A kdo vzal na sebe v tu chvíli zodpovědnost? Kdo jiný než Hráč minulého kola - Tomáš Hofman.

"Zbytečný zákrok hostů mimo ohrožení branky. Co se týče exekuce penalty, tak byla provedena střelou za háčky brankové konstrukce."

Že se domácím podařilo srovnat ještě před odchodem do kabin, bylo velkým posílením jejich sebevědomí pro následných 45 minut.

Trenér Rovně Skalický shrnul úvodní dějství takto:

"Prvních 20 minut vypadalo úplně stejně jako poslední dva domácí zápasy. Nedáme 3 šance, nastřelíme tyč a z první střely soupeře po hrubé chybě inkasujeme. Poté soupeř též nastřelí konstrukci brány. Do poločasu se nám podaří zaslouženě vyrovnat Hofmanem z penalty."

Tentokrát hrdinou Machatý

Druhý poločas měl zápletku narýsovanou vcelku jasně. Kdo dá druhý gól jako první, bude mít obrovskou výhodu dovést utkání ke zdárnému konci.

Dost pravděpodobně se na hostech mohla projevit i únava, pramenící z absence náhradníků. Od 60.minuty, kdy Fenyk střídal Kotova, už totiž jejich lavička zela prázdnotou. 

Rozhodujícího momentu se sedm desítek přítomných fanoušků dočkalo v 65.minutě a k jejich radosti byl hlavním hrdinou nestárnoucí Machatý. Po přesné přihrávce od Johanidese nadvakrát překonal hostujícího gólmana - 2:1.

Vzhledem k tomu, že pak Roveň ještě několik šancí neproměnila, musela se až do závěrečného hvizdu o své těsné vítězství třást. 

Zatímco domácí Sokol se tak díky výhře vzdaluje ze sestupové kalné vody, Mateřov se v ní dosti potácí. V příštím utkání pravdy přivítá na domácím hřišti stejně ohrožené Ostřešany a tam půjde opravdu o hodně.

Na závěr opět slova trenéra Rovně Ladislava Skalického:

"V kabině jsem na klukách viděl odhodlání strhnout vítězství na naši stranu a jsem rád, že se to nakonec podařilo. I Když to byly zase nervy až do konce, ale to je v našem případě zcela normální. Kdybychom zase nezahodili jasné tutovky, tak se nemusíme strachovat o výhru. Naštěstí se jedna akce ujala a po nahrávce Johanidese Machatý nadvakrát překonal hostující brankáře."



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Roveň
Ladislav Skalický, trenér: "Pochvala pro všechny. Bojovný a týmový výkon nám přineslo zasloužené druhé vítězství v řadě."




Sestavy


TJ Sokol Roveň
J. Baláš [-] - . Novák [-] (81. J. Roček [-] ) , M. Machatý [-] (81. J. Dušek [-] ) , M. Pekárek [-] , V. Melc [-] , T. Hofman [-] (90. J. Major [-] ) , L. Petružálek [-] , J. Němec [-] (38. J. Vrzal [-] ) , L. Johanides [-] , V. Valenta [-] , T. Krpata [-]

SK Starý Mateřov
O. Svichkar [-] - K. Veselák [-] , Z. Žďára [-] , P. Nägele [-] , V. Polívka [-] , P. Kaválek [-] , L. Skalický [-] , D. Kotov [-] (60. T. Fenyk [-] ) , P. Hromádko [-] , D. Holek [-] , T. Holek [-]

ŽK: 3. L. Johanides , 67. . Novák , 89. T. Hofman - 34. P. Nägele , 36. P. Hromádko , 58. D. Kotov , 75. V. Polívka .
Počet diváků: 70. Rozhodčí: Petr Jan - ŠTANCEL Miroslav, PEMČÁK Róbert.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     21. 10. 2023 10:26

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     21. 10. 2023 10:16

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2023 19:35

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2023 17:58

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2023 15:50

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2023 07:45

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2023 06:10
Filip Hlaváček

Expert: Jiří Pokorný
Tip experta: remíza

Jak mě říkali spoluhráči, v Rovni je opravdu dost těžké vyhrát. O tom se AFK přesvědčil v minulém kole. S Mateřovem to bude hodně velký boj a nedivil bych se, kdyby musel rozhodčí vytáhnout i nějakou červenou kartu.

Automatický komentář z expert tipu     19. 10. 2023 16:56

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2023 07:49

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     17. 10. 2023 21:26

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     17. 10. 2023 13:46

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     17. 10. 2023 13:13

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     16. 10. 2023 23:11

Tip: výhra domácích