1:0
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

06.10.2023 18:00

10.kolo, Pardubický | Pardubice | Okresní přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Roveň hledá střelce, značka "Spěchá"


Branky


12

Derby holického béčka s TJ Sokol Roveň přinesl bezkrevný výkon domácích, kteří ovšem narozdíl od hostů dokázali vsítit alespoň jeden gól. Roveň sice zahrála takticky velmi dobře, co je to ale platné, když její střelci selhali i v těch nejvyloženějších šancích. Mužem zápasu byl holický brankář Kroutil, kterého i dvakrát zachránilo břevno.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Trenér v bráně

Derby mezi Holicemi a Rovní táhne, a tak se 169 diváků v pátečním podvečeru těšilo, jak si ve formě hrající domácí poradí s dalším "pánem na holení". Opak byl ale pravdou. Holice předvedly bezkrevný výkon, když pouze na začátku obou poločasů bylo možné zaznamenat jejich tlak a vyšší tempo. Paradoxně i to jim stačilo k zisku tří bodů, neboť hostující Roveň nedokázala proměnit i nejvyloženější šance.

V brance hostů se překvapivě objevil jejich trenér Skalický, který přímo ze hřiště neúnavně celý zápas povzbuzoval svoje hochy. Zároveň ale celé utkání trpěl, když viděl ten zmar v koncovce.

Roveňští přijeli s dobře zvolenou taktikou, nechtěli hrát s Holicemi otevřený fotbal jako před týdnem Ostřešany, které tu prohrály 5:1. Pevná defenzíva, z které vyráželi do rychlých brejků, slavila úspěch po celý duel a domácím to vůbec nechutnalo.

Domácí neměli pod zářivkami umělého osvětlení svůj den, což naznačil již v 10.minutě Kopřiva z přímého kopu z ideální vzdálenosti.

První poločas mnoho šancí nenabídl. Ta největší se zrodila ve 14.minutě, kdy se důrazem na hranici vápna prosadil hostující Mile a tvrdou střelou orazítkoval břevno domácí brány. 

Akce domácích postrádaly přesnost nebo je odrážela výborně pracující defenzíva Rovně. Nebezpečnější akce měli určitě hosté, permanentní nebezpečí hrozilo po akcích Pekárka, Petružálka, Němce a Mileho. Většina jich však nebyla dotažena do gólového zakončení.

Zmar v koncovce

Druhý poločas nabídl mnohem lepší podívanou než ten první, hlavně přišly šance. Do řad Holic přinesl svěží vítr Jaromír Krpata a zvýšená aktivita a chuť do hry přinesla domácím úspěch v 57.minutě. Rohový kop byl prodloužen hlavičkou na zadní tyč a tam již měl Jakub Velinský snadnou práci - 1:0.

Po tomto zásahu se ovšem domácí nepochopitelně vytratili ze hřiště a nechali hrát hosty. Ti si začali vytvářet jednu šanci za druhou a zasloužené vyrovnání viselo ve vzduchu.

V 67.minutě to chvílemi vypadalo jako při hokejové přesilovce, zámek však domácí hlavně díky skvělému Kroutilovi nakonec přežili. Ondřej Kroutil byl bezesporu mužem zápasu a prakticky jediný, jehož výkon lze z Holických pochválit. Přálo mu i štěstí, jako třeba v 70.minutě, kdy po rohu hlavičkoval z bezprostřední blízkosti Melc pouze do břevna.

Vzápětí střídal pohyblivý Jakub Němec a při odchodu do kabiny pronesl:

"Většinou když mě vystřídají, tak pak naši vyrovnají." Bohužel to tak nebylo a trenér Skalický by měl pomalu vypsat výběrové řízení na střelce, který by dokázal proměnit tutovky.

V 78. a 84.minutě si na Kroutilovi a jeho magnetických rukavicích vylámali zuby nejprve Melc a po něm Petružálek. To byly obrovské šance, které musí skončit změnou stavu!

Holice mohly získat klid do závěrečných minut, kdyby střídající Matyáš proměnil v 85.minutě samostatný únik, takto to byly nervy až do závěrečného hvizdu výborného rozhodčího Syrůčka.

Výkon domácích hráčů trefně zhodnotil jejich trenér Zdeněk Nývlt:

"V derby jsme podali mizerný výkon a vyhráli jen díky nemohoucnosti soupeře proměnit i ty nejvyloženější šance."



Ohlasy k zápasu


SK Holice B
Ondřej Kroutil, brankář: "Ostřešany s námi chtěly hrát fotbal, to máme rádi. Jak přijede někdo jako Roveň, to nám moc nechutná."




Sestavy


SK Holice B
O. Kroutil [-] - D. Kudrna [-] (46. J. Krpata [-] ) , F. Křtěn [-] , T. Kopřiva [-] (82. J. Matyáš [-] ) , P. Kopa [-] (87. M. Strnad [-] ) , J. Velinský [-] , R. Machatý [-] , T. Velinský [-] , M. Roček [-] , V. Klasovitý [-] , T. Sochůrek [-]

TJ Sokol Roveň
L. Skalický [-] - . Novák [-] (80. J. Kučera [-] ) , L. Mile [-] , M. Pekárek [-] (65. L. Mládek [-] ) , V. Melc [-] , T. Hofman [-] , J. Vrzal [-] (52. V. Valenta [-] ) , L. Petružálek [-] , J. Němec [-] (75. J. Roček [-] ) , L. Johanides [-] , T. Krpata [-]

ŽK: 20. T. Sochůrek , 48. T. Kopřiva , 75. T. Velinský - 9. J. Vrzal .
Počet diváků: 169. Rozhodčí: Syrůček Oldřich - KLAMTA Petr, PEMČÁK Róbert.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Filip Hlaváček

Expert: Agáta Urbancová
Tip experta: výhra domácích

Jasná výhra domácích v derby.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích