0:5
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

30.09.2023 16:00

9.kolo, Pardubický | Pardubice | Okresní přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Efektivita Sezemic přinesla krutý výsledek


Branky


16

Nečekalo se, že by donedávna lídr soutěže Spartak Sezemice ztratil body ve Starém Mateřově, přičemž jednoznačně znějící výsledek 0:5 to potvrzuje. Je to však krutý rezultát, který neodráží přesně dění na hřišti. Mateřov hrál a Sezemice dávaly góly. Klíčovým okamžikem duelu byla neproměněná penalta domácích za stavu 0:1.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Opět skvělý Báča lapil penaltu

Sezemice mají aktuálně menší potíže se základem sestavy. Trenér Dubovči musí improvizovat a na hře Spartaku to je znát. V Mateřově, který se po tragickém úvodu soutěže začíná nadechovat k lepším výkonům, chyběli hostům například Lába, Borovec, Vykoukal nebo Karel. 

Zejména absence kreativního Karla byla znát po celý zápas, Mateřov měl více ze hry, doplatil však na mizernou finální fázi a koncovku. 

Ráz utkání nasměroval první gól hostů ve 12.minutě, kdy Jiroušek střelou z vápna přesně zakončil přihrávku od Bukače - 0:1.

Ideální příležitost k vyrovnání skóre dostali domácí ve 30.minutě, kdy po ruce v pokutovém území písknul rozhodčí Šváb penaltu. Ve skvělé formě chytající Báča ji však Žďárovi lapil a to byl možná klíčový okamžik celého zápasu. Už tak nízké sebevědomí domácích střelců se po tomto nezdaru ještě snížilo.

Jak k prvnímu poločasu poznamenal Radek Bukač:

"Naše nekompletní sestava drhla. Mateřov nehrál vůbec špatně, ale jeho akce většinou končily před vápnem, nebo netrefili branku. K penaltě? Naštěstí máme brankáře, který je umí chytat."

Již tradiční mateřovský kolaps

S přibývajícími minutami druhého poločasu se hosté ze Sezemic za neutuchajícího skandování svých skalních fanoušků přibližovali ke třem bodům. K sezemickým fandům přidejme dva rozdílné názory.

Radek Bukač je samozřejmě vyzdvihl, neboť jejich podpora i na venkovních stadionech je v rámci okresu takřka ojedinělá. Na druhou stranu je třeba i říct, že jejich vulgarita vůči rozhodčímu a soupeřovým hráčům je často už za hranou.

Peter Nägele, záložník Mateřova, si nebral servítky:

"Fanouškům Sezemic hanba, nechápu to, prezentovali se u nás jako idioti."

Jako nezávislý aktér okresních zápasů mohu toto potvrdit třeba z nedávného zápasu Sezemic v Holicích, kde to chvílemi bylo dost i na hráče Sezemic, kteří je museli klidnit a umravňovat.

Ve druhých poločasech přichází v zápasech Mateřova něco, co by se dalo nazvat kolaps. Většinou kolem 60.minuty, tentokrát o něco později.

V 72.minutě hry centroval před bránu Jiroušek a propadlý balón na zadní tyči doklepl do brány poprvé Radek Bukač - 2:0.

I za tohoto stavu se domácí hráči stále snažili, nebylo jim však přáno. Navíc přišly další údery.

V 78.minutě přiťukl patičkou Bukač Marešovi a ten prostřelil Svichkara potřetí - 3:0. 

Po tomto góle již domácí rezignovali, čehož využil dvakrát Bukač, který se tak opět napojil na obdivuhodnou hattrickovou vlnu. Kanonýr Sezemic tak vstřelil v 8 zápasech neuvěřitelných 17 gólů.

Mateřov se musí z kruté porážky rychle oklepat, neboť k příštímu veledůležitému zápasu zajíždí na půdu Dražkovic.



Ohlasy k zápasu


SK Starý Mateřov
Peter Nägele, záložník: "I když to bylo 2:0, tak jsme Sezemice tlačili. Jsem na kluky pyšný, takhle dobrý fotbal se u nás hrozně dlouho nehrál!"

TJ Spartak Sezemice
Radek Bukač, útočník: "Pro Mateřov kruté, pro nás příjemné."



Sestavy


SK Starý Mateřov
O. Svichkar [-] - Z. Žďára [-] (84. J. Hruška [-] ) , V. Polívka [-] (75. D. Pozdník [-] ) , P. Kaválek [-] , P. Nägele [-] , P. Hromádko [-] , L. Skalický [-] , M. Kučera [-] , Z. Antonijevič [-] (84. K. Veselák [-] ) , D. Kotov [-] , T. Fenyk [-]

TJ Spartak Sezemice
L. Báča [-] - R. Bukač [-] (89. A. Zeman [-] ) , T. Horák [-] (84. P. Sušil [-] ) , M. Jiroušek [-] (87. V. Čeloud [-] ) , P. Kmetík [-] , L. Vach [-] (63. D. Mareš [-] ) , V. Ševeček [-] , V. Tláskal [-] , P. Reinberg [-] , A. Blažek [-] , D. Markl [-]

ŽK: 40. P. Hromádko - 34. A. Blažek , 75. V. Ševeček .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: ŠVÁB Jan - MATYÁŠ Radek, VONDRUŠKA Daniel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Filip Hlaváček

Expert: Tonda Spěvák
Tip experta: výhra hostů

Věřím hostům, že vyhrají. Jejich kanonýr Bukač se nyní na chvíli odmlčel a tak si myslím, že se gólově opět ozve.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů