4:1
(1:1)
15. T. Hofman (p.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

09.09.2023 17:00

6.kolo, Pardubický | Pardubice | Okresní přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Nečekaný konkurent pro Zahradníka


Branky


26. A. Spěvák (p.) , 56. J. Štěpánek , 79. R. Fidler , 84. M. Mlynka - 15. T. Hofman (p.)
14

Událost z 12.minuty duelu mezi Rohoznicí a Rovní měla určit ráz utkání - vyloučení domácího brankáře Matěje Zahradníka a následná proměněná penalta hostů. Ne vše ale vždy dopadne podle plánů a předpokladů. Domácí fotbalisté se semkli a dokázali zápas otočit k výhře 4:1. Navíc našli ve svých řadách špičkového gólmana.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Stoper Šmaha navlékl nedobrovolně brankářské rukavice

Měl to být zápas, kde bude hořet tráva. Boj o každý milimetr hřiště to nakonec skutečně byl, nicméně i v oslabení projevili mnohem větší touhu a chuť zvítězit domácí fotbalisté Sokola Rohoznice.

Komplikace jako Brno! I tak lze pojmenovat situaci, která nastala ve 12.minutě poté, co brankář Zahradník hasil faulem rychlý kontr Rovně. Následovala červená karta a do brány se musel přesunout nedobrovolně stoper Petr Šmaha. A jakoby toho zlého nebylo pro domácí dost, po následné ruce ve vápně nařídil rozhodčí Hamrník pokutový kop. Ten s přehledem proměnil Hofman - 0:1. 

Lepší začátek si Roveň nemohla přát! 

I v deseti hráčích ale Rohoznice bojovala a snažila se o vyrovnání. Její hráči si v tu chvíli možná uvědomili, že Rovni letos přesilovky moc nejdou. 

Ve 26.minutě se kopala druhá penalta v zápase, tentokrát si míč vzal domácí Spěvák a nadvakrát překonal Mládka v hostující bráně - 1:1.

K prvním 45 minutám řekl trenér Rovně Ladislav Skalický:

"Zápas se mi hodnotí velmi špatně, protože se nemůžu zbavit dojmu, že jsme 3 body ztratili. Začneme velmi dobře, kdy plníme danou taktiku a v 15.minutě jdeme dokonce z penalty do vedení a soupeř do desíti. Pak bohužel nedotáhneme několik slibných šancí, když špatně vyhodnotíme danou situaci. Soupeř se do našeho vápna dostane ojediněle a hned je z toho penalta a srovnání."

Třetí penalta již nevyužita

Po přestávce hosté začali aktivně a delší dobu to vypadalo, že početní převaha bude hrát nakonec rozhodující úlohu. Hrdinou se však stal "brankář z nouze" Šmaha, který postupně zlikvidoval několik jasných tutovek Roveňských.

A opět staré známé pravidlo: "Nedáš, dostaneš." Nezvládnutá standardka znamenala Štěpánkův gól z rohového kopu - 2:1.

A zatímco hostující ofenzíva nechávala vyniknout pouze brankáře Rohoznice, domácí přidali ještě další dva pěkné góly.

V 79.minutě napřáhl k pohotové ráně Fidler - 3:1 a v 84.minutě se prosadil střídající Mlynka - 4:1.

A to ještě Petránek v 82.minutě neproměnil třetí nařízený pokutový kop v zajímavém zápase, který měl hlavního hrdinu jménem Petr Šmaha.

Na druhý poločas by rád zapomněl i trenér hostů:

"Na druhý poločas je lepší zapomenout. Nedáme několik jasných tutovek, kdy nás vychytá domácí hráč, co zastoupil vyloučeného brankáře a Rohoznice trestá naše chyby, kterých bylo až moc...a to ještě Luboš Mládek, který musel do brány, chytil penaltu. Když nebudeme proměňovat šance tak nemůže myslet na bodový zisk...sice ohraná fráze, ale dnes je na místě."



Ohlasy k zápasu


Sokol Rohoznice
Jakub Skoupý, kapitán: "Důležité vítězství, o to více pozitivní, že bylo dosaženo v deseti hráčích."




Sestavy


Sokol Rohoznice
M. Zahradník [-] - R. Fidler [-] , A. Spěvák [-] (88. O. Metelka [-] ) , P. Zezulák [-] , J. Buchta [-] (76. M. Mlynka [-] ) , V. Malinský [-] , F. Petránek [-] , M. Křenek [-] , J. Štěpánek [-] , P. Šmaha [-] , J. Skoupý [-]

TJ Sokol Roveň
L. Mládek [-] - V. Melc [-] , . Novák [-] (71. J. Dušek [-] ) , M. Machatý [-] , M. Pekárek [-] , T. Hofman [-] , R. Shejbal [-] (46. J. Němec [-] ) , L. Petružálek [-] , V. Valenta [-] (36. T. Svoboda [-] ) , J. Kučera [-] , T. Krpata [-]

ŽK: 15. M. Křenek - 24. M. Pekárek , 88. J. Dušek . ČK: 12. M. Zahradník .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: Hamrník Miroslav - PEMČÁK Róbert, PEČINKA Ondřej.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Filip Hlaváček

Expert: Radek Vrážel
Tip experta: remíza

To je tipérský oříšek! Rohoznice nehraje špatně, ale chybí jí výsledky, které by tu dobrou hru stvrzovaly. Roveň sbírá body, překvapila výhrou v Újezdu. Proč by nemohla překvapit i v Rohoznici?

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích