Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

27.08.2023 17:00

4.kolo, Pardubický | Pardubice | Okresní přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Ostřešany si oddechly, alespoň na chvíli


Branky


13

AFK Ostřešany si v bojovném, vyrovnaném zápase poradil s nepříjemnou Dřítečí 3:2 a dal tak zapomenout na neúspěšný vstup do letošního ročníku Okresního přeboru Pardubice. Alespoň na chvíli, protože v následujících dvou kolech na ně čekají aktuální lídři tabulky - Sezemice a Pardubičky "B".

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Dříteč i bez kanonýra Kušníra držela krok

V prvním poločase se hrál rychlý, bojovný fotbal. Domácí se konečně sešli (až na kapitána Drbohlava) a v jejich sestavě nechyběly ani tradiční opory Nevřala a Vohradník. Navíc překvapením pro 80 přítomných diváků byla brankářská jednička AFK 49letý Miroslav Pechmann, kterému se utkání povedlo.

Naopak hosté kompletní nepřijeli a absence jejich kanonýra Kušníra byla citelná. 

Skóre se měnilo již v 10.minutě, kdy Nevřala vyslal do vápna prudký centr z levé strany. Balón se dostal až k volnému Pokornému, který z voleje zacílil přesně. Brankář Mrázek zkrotil míč až za brankovou čarou - 1:0.

Hosté vyrovnali z rohového kopu o 7 minut později. Míč po několika odrazech a zmatcích ve vápně doputoval ke Štěrbovi a ten angličanem srovnal stav na 1:1.

Poté se až do poločasové pauzy hrál oboustranně otevřený, divácky atraktivní fotbal, kde jedna šance střídala druhou. Prim však hráli oba brankáři. Litovat svých příležítostí může na jedné straně Nevřala a Křivka, na straně druhé Blahota.

Moravec skóroval jako blesk

I druhý poločas pokračoval tak, jak končil první. V 67.minutě vystřídal Vohradníka v útoku Lukáš Moravec a stačilo mu pouhých 10 vteřin, aby se bleskově zapsal do střelecké listiny. Nejvýše si vyskočil na roh Nevřaly a hlavou nezadržitelně napnul síť - 2:1.

Právě Moravec se ukázal jako klíčový hráč druhé půle. V 73.minutě si narazil s Pokorným a po jeho vysokém balónu se nebojácně vrhnul do souboje s gólmanem Mrázkem. Toho dokázal přehlavičkovat a míč pomalu mířil do prázdné svatyně. Následný souboj pak svedl Křivka s Vráželem o to, kdo míč buď dokopne do brány nebo vykopne pryč. Úspěšnější byl v tomto snažení Křivka, střet byl posouzen jako čistý a bylo to už 3:1.

Kapitán Vrážel musel bohužel následně střídat s podezřením na zlomený palec u nohy.

Dříteč zvyšila tlak a dočkala se snížení stavu v 78.minutě, kdy skvěle kopnutý trestný kop těsně za vápnem nedokázal Pechmann zastavit v jeho cestě do brány. Autorem gólového projektilu byl mladý obránce Skřivánek - 3:2.

Hosté se nevzdávali a podnikali rychlé brejky směrem na Pechmanna. Po jednom takovém byl vyloučen domácí Pokorný, když lehkým dotekem na paty unikajícího Skřivánka zbrzdil akci hostů.

V nervózním závěru už domácí těsný náskok uhájili a připsali si do tabulky první letošní body. Nováček soutěže ukázal, že nebude lehkým soupeřem pro nikoho a není radno jej podceňovat.



Ohlasy k zápasu


AFK Ostřešany
Vlastimil Křivka, útočník: "Sporná situace před třetím gólem? S Radkem Vráželem jsme šli do souboje oba a já šprajcem dostal míč do sítě. Po zápase jsme se bavili a oba jsme měli boule na lýtkové kosti. Doufám, že bude Radek v pořádku."




Sestavy


AFK Ostřešany
M. Pechmann [-] - V. Křivka [-] (87. T. Havlíček [-] ) , J. Vohradník [-] (67. L. Moravec [-] ) , L. Nevřala [-] , Z. Brus [-] (74. D. Mzyk [-] ) , J. Pokorný [-] , F. Libánský [-] , O. Dufek [-] , F. Krigovský [-] , P. Němec [-] , P. Hegyi [-]

Sokol Dříteč
J. Mrázek [-] - P. Skřivánek [-] , M. Bednář [-] , R. Vrážel [-] (78. T. Turina [-] ) - L. Daněk [-] , F. Polzer [-] , M. Štěrba [-] , J. Pejcha [-] - M. Blahota [-] , J. Pallas [-] , D. Bureš [-] -

ŽK: 62. F. Libánský , 77. Z. Brus . ČK: 81. J. Pokorný .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: Syrůček Oldřich - KLAMTA Petr, VONDRUŠKA Daniel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Dříteč dá minimálně 4 góly

Tip: výhra domácích

Filip Hlaváček

Expert: Michal Zounar
Tip experta: remíza

Hosté se jednoznačně chtějí v okresu udržet, body budou sbírat kde se dá a v Ostřešanech by se jí to mohlo povést, domácí se zatím s formou moc nepotkali. Tipuji remízu.

Tip: výhra hostů