A. Vacek 2.
A. Vacek 8.
J. Javorský 42.
J. Pitel 45. (p.)
J. Pitel 68.
J. Pitel 79. (p.)
6:2
(4:1)
31. P. Brejcha (p.)
55. P. Brejcha
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

17.09.2023 15:00

5.kolo, Plzeňský | 1.B třída sk. B, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Klatovy poprvé v sezóně vyhrály, Starému Plzenci nedaly šanci


Branky


2. A. Vacek , 8. A. Vacek , 42. J. Javorský , 45. J. Pitel (p.) , 68. J. Pitel , 79. J. Pitel (p.) - 31. P. Brejcha (p.) , 55. P. Brejcha
21

Klatovy porazily v 5. kole Starý Plzenec 6-2. Domácí tým oslavil premiérové vítězství v sezóně, díky kterému se odpoutal z posledního místa, hosté klesli na šestou pozici.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Dominantní výkon domácího týmu

Klatovy začaly utkání aktivně a na první gól diváci nečekali dlouho. Ve 2. minutě domácí fotbalisté sehráli pohlednou akci, na jejímž konci stál Vacek, který přesnou střelou překonal brankáře. O šest minut později potvrdil kvalitu stejný hráč a další velkou šanci Klatov opět proměnil, 2-0. Starý Plzenec v úvodních minutách hodně chyboval a nemohl se naplno dostat do zápasu. To se změnilo v 31. minutě, kdy se jeden z domácích hráčů provinil nedovoleným zákrokem v pokutovém území a rozhodčí ihned pískl penaltu. Té se ujal P. Brejcha a přesnou střelou snížil na 2-1. Domácím vyšel konec prvního poločasu. Nejprve se ve 42. minutě trefil Javorský a ve 45. minutě dostaly Klatovy výhodu pokutového kopu. K tomu se postavil Pitel a bezpečně ho proměnil. 

Pitel pojistil vítězství Klatov, dvě červené karty na straně hostů

Úvod druhého poločasu vyšel lépe hostům. V 55. minutě potvrdil střelecké schopnosti P. Brejcha a snížil na rozdíl dvou branek. Poté mohl Starý Plzenec snížit na 4-3, ale Klatovy zachránila tyč. Domácí fotbalisté si uvědomili, že ještě nemají vyhráno a v dalších minutách opět začali soupeře přehrávat. V 62. minutě si T. Brejcha vysloužil červenou kartu a hosté šli do deseti. V 68. minutě potvrdil výborný individuální výkon Pitel, který vstřelil druhou branku v zápase a upravil skóre na 5-2. V 78. minutě se provinil proti pravidlům P. Brejcha a jelikož už jednu žlutou kartu měl, tak musel opustit hřiště. Rozhodčí navíc přisoudil domácímu týmu další pokutový kop. Toho se ujal Pitel a přesnou ranou zkompletoval hattrick. Klatovy v 5. kole porazily Starý Plzenec 6-2 a poprvé v sezóně zvítězily, čímž se odpoutaly z posledního místa. 



Ohlasy k zápasu


SK Klatovy 1898 B
Matyáš Barborka, hráč: Do zápasu s Plzencem jsme šli s tím, že už konečně musíme za každou cenu uhrát 3 body, a to taky bylo vidět na naší hře, jelikož už v 8. minutě jsme vedli 2:0. Po druhém vstřeleném gólu jsme tam ještě měli nějaké náznaky šancí, ale nedokázali jsme se využít. Pak přišla asi patnáctiminutovka, kdy jsme přestali hrát a soupeř toho dokázal využít a snížit na 2:1. Ale to jsme asi potřebovali, abychom konečně naše šance dokázali využít a utéct zase soupeři. To se podařilo a ve 42. minutě jsme dali na 3:1. Na konci prvního poločasu jsme ještě vybojovali penaltu, kterou jsme následně proměnili. Do šatny jsme tak šli s třígólovým náskokem. Druhý poločas jsme začali docela dobře, hosty jsme přehrávali a vytvářeli jsme si šance, ale soupeř i přesto v 55. minutě dokázal udeřit z brejku a snížil na 4:2. Jenže my jsme se z předchozích utkání poučili, skóre si pohlídali a po vyloučení dvou hráčů soupeře jsme ještě přidali dvě branky. A tak konečně zasloužené 3 body zůstaly doma v Klatovech.

SK Starý Plzenec
Tomáš Pata, hráč: Tento zápas se mi hodnotí velmi špatně. Naše hra byla naprosto bez pohybu, chutě a zájmu. Prohrávali jsme skoro všechny osobní souboje a soupeř toho využíval. Ve druhé půli jsme dali gól na 4:2 a hned poté nastřelili tyč, ale z následného brejku jsme dostali branku na 5:2. Mrzí mě, že jsme opět nedohráli v jedenácti. Soupeři gratuluji.



Sestavy


SK Klatovy 1898 B
J. Herman [-] - J. Javorský [-] , O. Mareš [-] , L. Kamenský [-] , J. Pretzelmayer [-] (76. Z. Kotáb [-] ) , A. Vacek [-] (69. M. Bluďovský [-] ) , J. Pitel [-] , J. Kolerus [-] , J. Šťastný [-] , M. Barborka [-] , Z. Cibulka [-] (46. B. Valeš [-] )

SK Starý Plzenec
J. Parlásek [-] - V. Pokorný [-] (67. T. Kašperák [-] ) , T. Brejcha [-] , J. Vlček [-] , M. Pícka [-] , M. Košťál [-] , T. Pata [-] , M. Bláha [-] (24. R. Vávro [-] ) , V. Brejcha [-] , V. Seman [-] , P. Brejcha [-]

ŽK: 10. J. Javorský - 35. P. Brejcha , 45. V. Brejcha . ČK: 62. T. Brejcha , 78. P. Brejcha .
Hráči zápasu: J. Pitel , A. Vacek .
Počet diváků: 95. Rozhodčí: HOŠEK Jaroslav - HEBR David, MOLNÁR Ludovít.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Jan Keňo

Expert: Josef Parlásek
Tip experta: výhra hostů

Věřím, že potvrdíme výhru z minulého kola a v Klatovech zvítězíme. Nesmíme nic podcenit a od první minuty podat poctivý výkon.

Tip: výhra hostů

13. 9. 2023 14:41
Výhra domácích
13. 9. 2023 14:40
Výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů