Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

01.09.2023 18:00

5.kolo, Plzeňský | Krajský přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Lhota si před víkendovými oslavami se Sigi teamem zahrála tenis s Petřínem


Branky


29

Právě tenisovým výsledkem skončilo utkání mezi rezervou plzeňského Petřína, který v prohozaném pořadaletství zavítal na půdu Sokola Lhoty. Domácí v neděli budou slavit 50 let od založení klubu, a tak se na oslavy chtěli jistě naladit co nejlépe. To se ale nepovedlo...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Atraktivní fotbal na obě strany ukončilo vyloučení

Hra se od počátku přelévala z jedné strany na druhou a v 5. minutě se musel blýsknout skvělým zákrokem domácí Smola, proti pokusu Vodrážky, i když se nakonec ukázalo, že zakončující byl v ofsajdovém postavení. O chvilku později ale na druhé straně zakončoval i Vlček, ten ale mířil vedle. Opět na jedné straně zasahoval Smola a při protiútoku Lhoty Kohout slabým pokusem hledal nabíhající spoluhráče, když míč vyrazil Edelman a obránce uklidil na roh. V 15. minutě si opět v bráně poskočil Smola, který držel svůj tým stále na nule. To už diváky pod přístřešek vyhnal dlouhotrvající déšť, který do Lhoty zavítal. Na druhé straně opět Vlček pálil nebezpečně, ale těsně mimo. Bylo jen otázkou času, kdy se jeden z týmů střelecky prosadí.

 

Tím byl nakonec jako první zkušený Michal Provod, který si v létě vyzkoušel přípravu ve třetiligových Domažlicích, ale nakonec se vrátil jako opora divizního Petřína "domů". Teď skóroval za rezervu, když využil přzemního centru Vance, který nejdříve Hájek sám před Smolou netrefil, aby se dokutálel pod nohy právě za ním přibíhajícího Provoda. Odpověď na sebe ale nenechala dlouho čekat. Po jednom z centrů na hranici šestnáctky sklepl Křížek po Kollerovsku na nabíhajícího Baro... pardon, Adama Vlčka a ten projektilem do šibenice nedal Edelmanovi šanci.

 

O pár minut později se začalo přidávat na důrazu, až začaly padat i karetní tresty. Za šlapák si vykoledoval žlutku Vodrážka a následné protesty i jeho kapitán Tětek. O pár minut později zajel po odehrátí míče do soupeře domácí Kohout a po ponechané výhodě pro hosty viděl i on žlutou kartu. Následovala nešťastná situace v obraně Lhoty, když Hájek centroval do šestnáctky a Petrželka chtěl zahrál hlavou pro svého brankáře. Míč se snesl na břevno a jako první se k němu následně prodral Dan Vodrážka, který jej procedil za Smolu. Následně se zřejmě k nějakému předchozímu incidentu zřejmě nemístně vyjádřil na adresu sudího Jakub Kohout, který byl bez milosti potrestán druhou žlutou kartou a ráčel se do sprch. Potrestání z početní výhody přišlo hned po rozehrávce. Provod vystihl rozehrávku, vyvezl míč, vyzval před vápnem Jakuba Tětka a ten mířil přesně k tyči. Ještě před přestávkou mohl navýšit Hájek nebo Tětek, ale první zmiňovaný trefil jen břevno, druhého zblízka vychytal Smola.

 

Druhý poločas už byl ve výrazné režii hostů

Domácí se i v deseti snažili od prvních minut druhé půle na soupeře zatlačit, ale hned první protiútok je uzemnil. Vanc z pravé strany opět povedené nacentroval, míč si ve vzduchu našel Jakub Tětek a do protipohybu uklidil hlavičkou k tyči. V 52. minutě už to bylo 1:5. Po dlouhém nákopu za obranu domácích si míč převzal Heller, našel křížem Martina Vance. Hosté po přestávkovém střídání poslali do hry ještě posledního náhradníka, právě za zmiňovaného Vance, možná nejlepšího hráče plzeňanů do té doby. 

 

Lhota se ještě dostala do jedné tutovky, a to zásluhou odpískané ruky hostujícího hráče na hranici šestnáctky. Hosté nevěřícně koukali, ale s verdiktem už nic dělat nemohli. Nařízenou penaltu ale Jan Peterka neproměnil. Trefil uprostřed zapomenutou nohu Edelmana. Z následného rohu už se ale Jan Peterka prosadil. Jakékoliv snahy o zdramatizování zápasu i v početní nevýhodě ale domácím utnul po hodině hry střídající Matěj Brandner, který usměrnil přesně hlavou centrující míč na úroveň penalty.

 

Ve zbytku zápasu opadla aktivita na obou stranách, gólovek ubývalo, i když si zejména hosté ještě nějaké vytvořili a od inkasovaných gólů chybělo mnohdy málo - buď vázla přesnost, nebo zasáhl i po šesti obdržených brankách velmi dobře chytající Smola. Lhota nakonec dohrávala posledních pět minut bez dalšího hráče, Václava Sulka, který si po jednom souboji zranil koleno a byl odnesen na nosítkách. Výsledek se ale už do závěrečného hvizdu nezměnil.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Lhota
Petr Nykles, trenér: Myslím, že se hrál od začátku velmi atraktivní fotbal na obě strany, bohužel tomu chyběly od nás branky navíc a srazilo nás vyloučení Kohouta, které bylo podle mě rozhodující, zejména v hlavách hráčů. I proto, že jsme hned po rozehrávce dostali třetí branku. Bohužel zbytku zápasu nepřidali ani rozhodčí. Může to znít jako výmluva, ale podle mě to utkání absolutně nezvládli. Nenastavili jednoznačný metr, kterým by se zejména hlavní řídil od začátku do konce. Ať už tak, že faul, který odpíská na polovině hřiště, potom v úplně stejné podobě nechá být kolem nebo uvnitř vápna. Nebo že jindy nechá dohrát důrazný souboj dvou hráčů i když někdo zakolísá a jindy to foukne. Když to porovnám třeba s Jirkou Křenem, tak u něj vím, že drobné souboje bude pouštět celý zápas a svůj styl nezmění. Tento rozhodčí bohužel každou chvíli měřil jiným metrem. Nicméně zpět k zápasu... O poločase jsem kluky nabádal, abychom alespoň pro diváky udělali fotbal atraktivní a pokusili se i v oslabení o ohrožení branky. Jenže soupeř rychle navýšil vedení a my navíc třeba nedali ani penaltu. Až po následném rohu se Peterka prosadil. Dostali jsme šestku, což není dobře. Musíme zapracovat i na disciplíně a s nějakým soupeřem se chytit, abychom najeli na nějakou vítěznou vlnu. Jenže těžký los od začátku je celkem nemilosrdný. Ale věřím, že to půjde.

SK Petřín Plzeň B
Jaroslav Levý, trenér: Asi jsme byli o chlup lepší i v první půli, ale ten zápas měl fakt grády a na krajský přebor i výbornou kvalitu. Ne, že bych se zlobil, ale to že se to rozhodlo během dvou minut už na konci první půle, bylo tak trochu škoda, ale pro nás skvělé! Každopádně mi nějak nejde na rozum, proč ti kluci ze Lhoty mají na svém kontě prozatím jen 4 body, protože tým mají fakt dobrý. Za mně jednoznačně nejsilnější ze všech pěti soupeřů, které jsme letos potkali a o to je to úsměvnější, že to byla naše nejvyšší letošní výhra. Na jejich obranu ale zase musím konstatovat, že se nám díky různým okolnostem sešel na hřišti v první půli fakt silný tým.



Sestavy


TJ Sokol Lhota
Š. Smola [-] - J. Kohout [-] , J. Petr [-] - J. Horník [-] (65. J. Jaroušek [-] ) , P. Petrželka [-] (65. M. Švehla [-] ) , R. Dyk [-] , Z. Černý [-] , J. Peterka [-] (65. V. Sulek [-] ) , O. Kotrnoch [-] (65. J. Eliášek [-] ) - A. Vlček [-] , D. Křížek [-] (46. T. Marek [-] )

SK Petřín Plzeň B
D. Edelman [-] - D. Vodrážka [-] (46. D. Hrdina [-] ) , J. Zíma [-] , J. Treml [-] (46. M. Brož [-] ) , J. Tětek [-] , M. Provod [-] (46. M. Brandner [-] ) , J. Hájek [-] , D. Heller [-] , M. Vanc [-] (57. M. Jandoš [-] ) , M. Trojovský [-] , A. Rada [-] (46. L. Zoubek [-] )

ŽK: 33. J. Kohout , 48. Z. Černý - 28. J. Tětek , 28. D. Vodrážka , 44. M. Vanc . ČK: 40. J. Kohout .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: ŠNAJDR David - PŘIBYL Zdeněk, MOLEK Eduard.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
1. 9. 2023 21:30
Lhota:Petrin-rozhodci napise do zapisu ze gol z penalty a pritom tu golman chytil a gol padl z nasledneho rohu.Byl nejslabsi co jsem videl v kraji,nemuze piskat ani okres.Snad z ty Lhoty odjel v pohode.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů