2:1
(2:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

09.09.2023 17:00

4.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Chvalšiny sebraly jako první body Lhenicím


Branky


16

V rámci čtvrtého kola oblastní 1.B třídy se Chvalšiny vrátily na vlastní půdu, kde hodlaly potvrdit venkovní body z předešlého týdne a uhájit domácí tvrz. Sokol zde hostil Lhenice, které dosud držely stoprocentní bilanci a nelehký zápas očekávaly oba tábory, načež do něho lépe vstoupili svěřenci Petera Fábiána. Dramatický byl ovšem až do závěrečného hvizdu, což podtrhly dva neproměněné pokutové kopy, po jednom na každé straně, a rovnou sedm žlutých varování.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Zahájení utkání mezi Chvalšinami a Lhenicemi  předcházela minuta ticha, jíž všichni přítomní projevili uctění památky zesnulého Jaroslava Valeše, jenž v roli hráče hájil barvy obou zúčastněných klubů.

Do samotného zápasu lépe vstoupili domácí fotbalisté, když svůj prvotní tlak mohli podtrhnout gólem po přísně odpískaném pokutovém kopu, jenomže Cifreund jeho zahrání zamířil mimo zařízení a tak se skóre neměnilo. Domácí záložník byl poté lavičkou hostí oceněn potleskem za projevení gesta fair-play a v utkání se pokračovalo za bezbrankového stavu. Ovšem ne na dlouho. V běžící osmé minutě se podél levé lajny hrnul kupředu Daniel Lamač a svou individuální akci zakončil tvrdou střelou, která znamenala otevření skóre a rozradostnění na straně domácích.

Lheničtí se však nehodlali vzdát lacino, byť jejich výkon prozatím ještě nebyl plně koncentrovaný. Hosté se o vyrovnání zasloužili po čtvrthodině hry, kdy Cába v náruči neudržel míč, jenomže jejich radost okamžitě utnul rozhodčí Písek, když nabyl názoru, že byl chvalšinský brankář faulován. Veškeré protesty již byly marné.

Sokol si oddychl, nadále držel vedení a nedlouho později pro něj bylo ještě veseleji. Ve dvacáté minutě Daniel Lamač postupoval v téměř totožné situaci, avšak namísto zakončení tentokrát vyslal pobídku před odkrytou bránu, čímž otevřel střeleckou pozici pro Dominika Fucimana a zkušený útočník již neměl problém zvýšit skóre na 2:0. Čerstvá akvizice si tak připsala první soutěžní gól ve svém novém působišti.

Až dvojnásobné manko Lhenické probudilo ke zlepšenému výkonu a ti byli ve zbývající části prvního dějství lepším a aktivnějším týmem, nicméně kontaktní branku před přestávkou ze své iniciativy vykřesat nedokázali. Zakončení hlavou jednoho z útočících hráčů mířilo těsně nad Cábovu bránu a neúspěšně skončila i ožehavá penalta, jež hrála ve prospěch hostů. Ani kapitán Prenner se totiž netrefil mezi tři tyče. 

Závěr poločasu dohráli hosté na soupeřově obranné polovině a k jejich smůle kloudným zakončením nedopadla ani série rohových kopů, které po dvouminutovém nastavení ukončil hvizd hlavního sudího a do kabin odcházeli o poznání spokojenější domácí.

Po změně stran se obraz hry přílišně nezměnil. Hosté začali aktivně, kdežto hráči Sokola spoléhali na svou spolehlivou defenzivu, avšak nezůstali pouze při obranné činnosti, ale snažili se produkovat i směrem dopředu. Velkou příležitost na snad definitivní rozuzlení táhl po kraji Decarli jehož poté podpořil i Fuciman, jenomže tentokrát se dokázal zaskvět brankář Lhenic Plojhar a toho následně dobře zastoupili i bránící spoluhráči.

Šedesátá sedmá minuta byla proto ku dalšímu průběhu duelu klíčová. Chvalšinští zadáci si nedokázali pohlídat ofsajdovou linii, načež se míč dostal k ideálně postavenému Jiřímu Růžičkovi a ten osamocený a nikým nehlídaný obdržel dostatek času a prostoru na kontaktní trefu. Ta poté jasně naznačila, jakým směrem se bude ubírat zbytek tohoto zápasu.

Hra začala být dosti nervózní. Lheničtí věděli, že mají šanci body alespoň rozdělit, jejich protivník ovšem zápas nehodlal ztratil a tak při vyšší intenzitě osobních soubojů přibývalo i na dramatu. Sudí Písek navíc minusel ještě několikrát sahat do své kapsičky pro varovný kartónek, aby držel aktéry na uzdě a místní tým nakonec doslova umlátil další důležité vítězství. To navíc mohl v již nastaveném čase podtrhnout Kaprál, kdyby si nevylámal zuby na hostujícím gólmanovi.

Chvalšiny tak dokázaly ubránit domácí tvrz i podruhé, a po skalpu dosud stoprocentních Lhenic si připsaly již třetí vítězství v řadě. Nyní na Sokol čekají docela opačné starosti a to uhájení roli papírového favorita v utkání, které bude hostit Frymburk.

Zdroj: sokolchvalsiny.cz



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Chvalšiny
Imrich Hrabovský (vedoucí týmu): Už týden dopředu jsme byli seznámeni s faktem, že nám budou scházet někteří klíčoví hráči a tak jsme byli nuceni opět laborovat se sestavou. Potřebovali jsme zajistit zejména zadní řadu, kdy jsme se museli obejít bez krajních beků, ale dvojí generace Lamačů je zastoupila více než obstojně, za což jim jménem celého týmu děkuji. Ve středu hřiště jsme postrádali Vojtu Decarliho a spolehnout jsme se tentokrát nemohli ani na další kluky, kteří nám občasně pomáhají, přičemž doufám v brzký příchod těch, kteří se k nám prozatím připojit nemohli. Kluci zápas odmakali jako jeden tým i tentokrát, za což jsme všichni byli odměněni důležitou výhrou. Čelili velmi kvalitnímu soupeři, který nás často přehrával, dokázal nás zatlačit před vlastní bránu, ale abych citoval našeho kapitána Michala Postla, Lhenice sice disponovaly lepšími hráči, ale ne lepším týmem. První poločas byl pro nás velmi klíčový. Ačkoliv jsme odmítli vedení díky nabídnuté laciné penaltě, do vedení jsme se dokázali dostat krátce nato a zápas nám doslova vyhrál Dan Lamač, když první gól sám vstřelil a druhý připravil. V náš prospěch navíc hrála i neuznaná branka soupeře a též zahozená, ještě lacinější penalta. Druhý poločas už se nesl v duchu naší koncentrace a to zejména v obraně. Byli jsme si vědomi síly a kvalit Lhenic, proto jsme rádi, že všechny body zůstaly doma, ačkoliv jsme měli šance k navýšení vedení a dohrát zápas jsme mohli v klidu. Výhra se počítá a tato má opět vysokou cenu. Nyní se musíme připravit na Frymburk. Ten sice na první výhru stále čeká, o to hladovější ale bude. Zejména když hraje na domácí půdě a tam není nikomu nic darováno. My jsme tam naposledy vyhráli v listopadu 2019 a od té doby jsme odtud odvezli jediný bod. To bychom rádi zlomili, přesto stále bereme v potaz zkušenosti starších hráčů, ale i šikovnost, rychlost a dravost mládí.

SK Lhenice
Ivo Čech (trenér): Hodnocení zápasu začnu takhle. Příprava v kabině proběhla standardně, řekli jsme si krátce, jak jsme odehráli ta předchozí utkání, čeho se vyvarovat, co naopak bychom chtěli a upozornil jsem na to, že to nebude snadné a že pokaždé nemusí vyjít otočit výsledek tak, jako minulý týden a že proto je důležité se max. koncentrovat od první minuty, nastavit správně hlavu, jelikož v průběhu se tohle mění hrozně složitě atd. Jestli si hráči chtěli vyzkoušet opak, tak se jim to povedlo. Začali jsme laxně a dovolili jít domácím do dvoubrankového vedení. Chybělo všechno, viděl jsem 11 lidí ve stejných dresech, kteří se ve stejnou dobu a na stejném místě sešli a hráli fotbalové utkání. Ano, do konce poločasu jsme byli lepší a měli asi čtyři příležitosti ke vstřelení branky, ale bohužel. Ve druhé půli se domácí ještě více zatáhli a hráli jen na ojedinělé brejky. Nepomohli jsme si ani střídáním a změnou rozestavení, byla to jen křeč a platonická snaha. Bez chuti, vůle, týmové motivace, nasazení a "pomyslného" srdíčka to nepůjde. Pokud jsme to v hlavách měli, pak jsme to nechali v kabině současně s tím, jak se vypnula muzika. Předvedli jsme určitou kvalitu, ale bylo to v mých očích velmi málo a domácím stačila ta jejich podložená nadšením a bojovností, ke třem bodům jim gratuluji.



Sestavy


TJ Sokol Chvalšiny
P. Cába [-] - P. Sluka [-] , M. Postl [-] , D. Lamač [-] , L. Lamač [-] - J. Decarli [-] , V. Aust [-] (84. M. Anderle [-] ) , J. Cifreund [-] , R. Kaprál [-] - D. Fuciman [-] , M. Sivák [-] (62. J. Klíma [-] ) -

SK Lhenice
T. Plojhar [-] - J. Růžička [-] , O. Váša [-] , D. Trojan [-] , J. Prenner [-] (61. M. Janošťák [-] ) - I. Štangret [-] (46. Z. Jedlička [-] ) , M. Mahák [-] , M. Rosa [-] - J. Růžička [-] (78. P. Krejčí [-] ) , P. Prenner [-] , J. Máčl [-] (70. P. Vincik [-] )

ŽK: 39. P. Sluka , 45. L. Lamač , 55. R. Kaprál , 86. J. Cifreund , 91. P. Cába - 34. J. Růžička , 84. M. Janošťák .
Hráči zápasu: D. Fuciman , M. Postl , D. Lamač .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: Písek Martin - MAREK Jan, VELFL Matyáš David.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Miroslav Turek

Expert: Filip Schneider
Tip experta: výhra hostů

Čistá 2. Kluci ze Lhenic se na velkém hřišti, co je čeká ve Chvalšinech, vyřadí a odvezou si výhru minimálně o 2 góly.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Asi se projeví zkušenost.