4:0
(3:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

08.10.2023 16:00

8.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Nováček opět vyhrál


Branky


19. D. Poláček (p.) , 42. D. Poláček (p.) , 44. D. Poláček , 68. M. Trapl
16

Uzavření venkovního dvojzápasu znamenalo pro chvalšinské mužstvo vůbec nejkratší výjezd v soutěži a tím utkání v okresním městě. Zde se Sokol postavil proti rezervě místního Slavoje, na divokou remízu z přípravy ovšem nenavázal. Domácí tým celý duel opanoval výsledkem 4:0 a Chvalšiny se gólově neprosadily již ve druhém kole v řadě.

 
Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Samotný střet začal v opatrném tempu a přestože míč na svých kopačkách držel Slavoj, nezvládal přechod vpřed a vytvoření si vážnější příležitosti. Snaha z pohledu hostí nabídla větší vzrušení a zatímco se Krumlovští spíše hledali, obraz hry Sokola se jevil jako nebezpečnější. Závar před Švecem navíc podtrhla hned dvojice nebezpečných rohových kopů, ovšem bez kloudného zakončení.

Český Krumlov se ujal první velké příležitosti na konci sedmnácté minuty, ale křižné zakončení na vzdálenější tyč se pouze pokutálelo kolem tyče po Vosejkově levici. Dosud opticky vyrovnané představení si Chvalšinští zkomplikovali vlastní chybou v rozehrávce a z rychlého protiútoku pramenil první pokutový kop. Toho se ujal Daniel Poláček a úspěšným zakončením v devatenácté minutě poslal Slavoj do vedení.

První gólový zápis rozdal karty a domácí rázem začali určovat režii, když jejich soupeř čelil vlastnímu výpadku. Radost místnímu celku překazil Vosejpka, když nejprve jedovatou střelu vyškrábl na tyč a později se prezentoval neméně důležitým zákrokem. Jistý gól Slavoje následně z brankové čáry vytáhl dobře postavený Aust.

Dosud nejvážnější příležitost Sokola řídil Jakub Decarli, když táhl přímočarý kontr směrem na Švece, při zakončení byl ale faulován a stejný hráč se s úspěchem nepotkal ani při dvojím střeleckém pokusu po standardní situaci a hrůzný konec úvodní půle ztvrdila její závěrečná pětiminutovka.

O dva slepené góly se totiž zasloužil znovu Daniel Poláček, když nejprve trestal z další nabídnuté penalty a o pouhé dvě minuty později zkompletoval hattrick po pohledné týmové souhře. To byl hřebíček do rakve Chvalšinských, jejichž šance na návrat do zápasu již byly mizivé.

Ačkoliv se drtivá většina podstatného odehrála během prvního dějství, v tom druhém bylo rozhodně oč hrát. Snaha Sokola o snížení rozhodně nešla upřít, Krumlovská defenziva si ale počínala téměř bezchybně, případně si věděl rady Švec. Nejen lavičku hostí nadzvedl při postupu zleva Cifreund, jenže ideální pozici pro střelu promeškal a když se dostal do příliš ostrého úhlu, postrádal nabídku od spoluhráčů a při brankové čáře o míč přišel.

Finální korekce na výsledku přišla osm minut poté, co byla z časomíry ukrojena odehraná hodina, načež střídající Marcel Trapl obdržel pobídku do stoprocentní příležitosti a tou nedokázal pohrdnout. Výsledné skóre 4:0 už nedokázal změnit vliv ani jednoho zúčastněného a tak Český Krumlov neinkasoval již počtvrté v sezóně. Chvalšinští naproti tomu podruhé v řadě vyšli střelecky naprázdno a poté, co přestřihli úspěšnou šňůru, navlékli na novou druhý nechvalný korálek.

V následujícím týdnu se Sokolíci navrátí na vlastní půdu, kde budou hájit svou neporazitelnost před nájezdníky Větřní, kterému se v aktuálním ročníku patřičně nedaří.

Zdroj: sokol.chvalsiny.cz



Ohlasy k zápasu


FK Slavoj Český Krumlov B
Zdeněk Šváb (trenér): Do zápasu jsem vstoupili vlažně, ale od 20 minuty už jsme to byly my. Plno pohybu, plno vyhraných soubojů. Kdyby jsme dneska vyřešili lépe každou chybu soupeře mohl být výsledek i vyšší. Ač Chvalšiny nehrály vůbec špatně, tak na nás to dneska nestačilo.

TJ Sokol Chvalšiny
Imrich Hrabovský (vedoucí): Také před tímto zápasem jsme měli nemilé starosti se sestavou. Chyběli nám oba beci, Sluka na pozici stopera neoperoval v plné zdravotní kondici a nejvíce nás bolela absence Fucimana, který vlivem poranění dostal na tento víkend volno, aby se zotavil. Věděli jsme, jak na tom Krumlov bude, jakou rychlostí a kvalitou v útoku disponuje , defenzivu ovšem nevyjímaje. Přesto jsme k zápasu nepřijeli s poraženeckou náladou a hodlali jsme se poprat o co nejlepší výsledek. Sám hodnotím zápas jako postupně vyrovnaný, bohužel jsme soupeře vlastní chybou dostali do vedení. Opět! Dvě penalty v první půli rozhodly o osudí zápasu a studená sprcha v podobě takzvaného šatňáku nám vzala velkou dávku motivace. Přesto jsme se hodlali o výsledek poprat. Sráží nás nezdar v útočné fázi a již zmíněná absence Dominika Fucimana je pro nás momentálně citelná. Vítězství Krumlova rozhodně nijak nezlehčuji. Kluci vyhráli zcela zaslouženě, směrem dopředu byli hodně nebezpeční a opět musím poukázat na našeho brankáře, který nás opět několikrát podržel. Smeknout musím před Vláďou Rychtářem za to, jak zápas zvládl po tak dlouhém půstu a celý tým plnil úkoly, jaké mu byly naordinovány. Krumlovští mladíci byli nad naše síly a my se opět musíme dívat pouze dopředu. Po venkovním dvojzápasu se vracíme domů. Přijede Větřní a my tento zápas musíme zvládnout. Rozhodně nebereme v potaz postavení našeho příštího soka v tabulce. Jsme si dobře vědomi, co dokáže dvojice Bauer s Weinhardem a pokud se vyvarujeme našich zbytečných minel, věřím, že uspějeme.



Sestavy


FK Slavoj Český Krumlov B
R. Švec [-] - V. Kubát [-] (56. M. Trapl [-] ) , T. Šindelář [-] , V. Brankov [-] , R. Šára [-] , D. Poláček [-] (76. Z. Fousek [-] ) , P. Filip [-] (56. F. Weiss [-] ) , O. Matuška [-] , M. Pils [-] , L. Trapl [-] , M. Svoboda [-]

TJ Sokol Chvalšiny
R. Vosejpka [-] - P. Sluka [-] (76. J. Taher [-] ) , M. Postl [-] , P. Postl [-] , V. Rychtář [-] - V. Aust [-] , V. Decarli [-] , J. Decarli [-] , J. Cifreund [-] - R. Kaprál [-] , M. Sivák [-] (60. M. Anderle [-] ) -

ŽK: 19. P. Sluka , 83. V. Aust .
Hráči zápasu: D. Poláček , R. Šára , R. Švec .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: PŠENIČKA Adam - ZABILKA Luboš, SCHÖNKYPL Miroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip experta: výhra domácích

Tady si myslím, že favorit je jasný. Chvalšiny jsou sice na čtvrtém místě a sbírají body, ale na domácí tentokrát stačit nebudou. Tipují výhru domácích.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích