M. Pulec 34.
1:4
(1:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

08.10.2023 16:00

8.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Pravda se ukázal(a). Strunkovice vezou tři body i z Kaplice


Branky


34. M. Pulec - 7. J. Nosek , 25. R. Žurek , 70. S. Pravda , 75. S. Pravda
32

Kdepak, nevypadá to, že by Strunkovice chtěly ve svém tempu zpomalit. I po osmém kole mají na kontě sto procent možných bodů! Dvěma góly potvrdil hostující výhru Stanislav Pravda. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

Po nezdarech v minulých zápasech hostili Kapličtí asi nejtěžšího možného soupeře, vedoucí Strunkovice. Ani jeden trenér neměl k dispozici kompletní kádr. Domácí začali aktivně. Ve čtvrté minutě během několika vteřin bránící Funda zablokoval možná gólovou střelu Pulce i následný střelecký pokus Pála. V sedmé minutě se skóre měnilo. Svou první příležitost Strunkovičtí přetavili ve vedoucí gól. Spartakovci jim navíc tuto možnost sami nabídli. Ve vápně se dostal lacino k balonu Roman Žurek předložil míč na zadní tyč volnému Jiřímu Noskovi, který zblízka neměl problém trefit odkrytou bránu Kaplice – 0:1.

 

A mohlo být ještě hůř. Zanedlouho Pravda prostrčil míč mezi obránci nabíhajícímu Romanu Žurkovi, který se ocitl sám před brankářem, na křížnou střelu zareagoval Říha reflexivně a nohou míč dokázal vykopnout. Na druhé straně po dobré kombinaci a přihrávce Divokého zakončoval Nowak, ale jeho střela postrádala větší razanci i přesnost a balón tak skončil v připravené náruči brankáře Vojtíška. V šestnácté minutě pak měli Strunkovičtí výhodu trestného kopu z velmi dobré střelecké pozice. Střelu po zemi Romana Žurka Říha za svá záda nepustil. Na souboj stejných hráčů došlo pak v pětadvacáté minutě. Další přímý kop pro hostující hráče, bohužel pro Kaplické, s opačným výsledkem. Roman Žurek přízemní ranou překonal Říhu a favorit měl dvoubrankový náskok – 0:2.

 

Kapličtí po několika minutách opláceli stejnou mincí. Po faulu na Divokého se v čtyřiatřicáté minutě postavil k provedení přímého kopu Martin Pulec, technickou střelou obstřelil zeď a na míč letící k tyči Vojtíšek nedosáhl – 1:2.

 

Pak mohl hostům vrátit dvoubrankový náskok Nosek, ale ve své možnosti si počínal zbrkle, unáhleně a bránu Spartaku hodně minul. V posledních třech minutách prvního poločasu mohli Kapličtí otočit skóre ve svůj prospěch, šance na to měli. Česák na levé straně posunul míč rozběhnutému Divokému, následoval přesný centr na nabíhajícího Gutheise, který však ve stoprocentní příležitosti mířil pouze nad bránu Blaníku. Krátce před odchodem do kabin pak výhoda rohového kopu pro domácí. Po centru Vaniše hlavičkoval na první tyči Smolen, křížným pokusem braku těsně minul, dvojnásobná škoda, že na zadní tyči situaci nezavíral žádný z jeho spoluhráčů, mohl míč doklepávat do prázdné brány. Do kabin tak odcházeli hosté s jednobrankovým náskokem. 

Druhý poločas

V úvodní čtvrthodině druhého dějství příliš střeleckých pokusů k vidění nebylo. V 54. minutě po Gutheisově centru z pravé strany zakončoval zleva Divoký, bránu soupeře však minul. Na druhé straně po hodině hry pokoušel Říhovu pozornost střelou po zemi Roman Žurek, míč skončil v rukavicích kaplického brankáře. Velkou možnost na vyrovnání měli Spartakovci v 63. minutě střetnutí. Gutheis posunul míč Česákovi, ten pronikl do vápna, zleva vyslal tvrdou přízemní ránu, kterou Vojtíšek s notnou dávkou štěstí vytáhl na rohový kop. Po rohovém kopu následovalo několik centrů, po tom posledním hlavičkou do míst, kde byl připravený brankář hostí Ješina. Definitivně se rozhodlo dvacet minut před koncem zápasu. V gólové pozici se octil hostující Roman Žurek, jeho pokus odkázal Říha zneškodnit, akce však pokračovala a po následné přihrávce z levé strany skóroval zblízka neobsazený Stanislav Pravda – 1:3.

 

Vedení hostů mohl záhy navýšit Roman Žurek, ale křížný pokus mezi tři tyče nesměřoval. Čtvrthodinu před koncem dlouhý nákop Roman Žurek hlavou prodloužil na Stanislava Pravdu, který si z levé strany navedl míč do střelecké pozice a křížnou střelou vymetl vzdálenější roh kaplické svatyně – 1:4.

 

V poslední desetiminutovce mohli Kapličtí alespoň mírnit porážku. Divoký rozehrál rohový kop nakrátko s Fučíkem, střílel následně na bližší tyč, Vojtíšek nadvakrát míč zkrotil ve svých rukavicích. Strunkovický gólman stačil nedlouho poté zasáhnout i proti tečované střele Česáka. Favorit tak dokázal v Kaplici přesvědčivě zvítězit. Spartakovci se trápí v koncovce a vlastními chybami pak soupeři góly doslova darují. 

 

AUTOR: LIBOR GRANEC



Ohlasy k zápasu



TJ Blaník Strunkovice
Václav Beneš (trenér): Z Kaplice vezeme důležité tři body. Domácí hráli rychlý, technický fotbal , ale i my jsme se jim v tomto směru vyrovnali,ale na rozdíl od domácích jsme stříleli góly. Všichni kluci zahrali kvalitně a velice zodpovědně a pro vítězství si zaslouženě došli. Dále musím hlavně vyzdvihnout Jirku Noska a Michala Honomichla, kteří poslední dobou moc nehráli, ale tento zápas se jim povedl, a samozřejmě Standu Pravdu, autora dvou důležitých gólů.



Sestavy


TJ Spartak Kaplice
F. Říha ml. [-] - J. Vaniš [-] , D. Pál [-] (61. L. Fučík [-] ) , M. Ješina [-] (79. V. Kuchař [-] ) , T. Nowak [-] (75. R. Daniel [-] ) , P. Gutheis [-] (75. V. Čutka [-] ) , M. Pulec [-] , J. Česák [-] , J. Divoký [-] , J. Smolen [-] , J. Gondek [-]

TJ Blaník Strunkovice
Z. Vojtíšek [-] - J. Nosek [-] , M. Honomichl [-] , V. Páník [-] , P. Hovorka [-] , R. Žurek [-] , K. Pícha [-] , S. Pravda [-] , J. Žurek [-] , F. Funda [-] , M. Dvořák [-]

ŽK: 24. M. Ješina , 66. P. Gutheis - 32. V. Páník , 35. F. Funda .
Počet diváků: 174. Rozhodčí: LEIŠ Filip - HRUŠKOVÁ Katka, MROSKO Tomáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Hosté jedou do Kaplice, jako lídr, ale pozor domácí jsou nevyzpytatelní a silní a doma jen tak neztrácí. Bude to boj, který hosté zvládnou za tři vydřené body.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

redakce fotbalunas.cz

Expert: Josef Šourek
Tip experta: remíza

Kaplice se postará o první ztrátu Strunkovic v sezóně a zápas skončí remízou.

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra hostů