2:1
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

30.09.2023 12:30

7.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Šourek je při střelecké chuti, v 88. minutě rozhodl o výhře nad Kaplicí


Branky


30

Po čtvrteční domácí porážce v předehrávce třináctého kola s Dolním Dvořištěm zavítali Kapličtí k utkání do Sousedovic. Nastoupili v pozměněné sestavě, přesto s odhodláním připsat si na své konto bodový zisk. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

První zaznamenání hodný moment byl k vidění ve čtvrté minutě, kdy musel být hostující gólman pozorný, poté, co jeho spoluhráč Vaniš odkopem nastřelil Brože, ale míč skončil v rukavicích kaplického brankáře, který se do branky vrátil po jednozápasovém distanci. Poté převzali otěže utkání hosté, kteří byli o poznání aktivnější, vytvářeli se dostatek šancí na vstřelení branky, ale s koncovkou se doslova trápili. V osmé minutě měl ve středu dostatek prostoru Nowak, tak si to namířil k bráně soupeře, střela zpoza velkého vápna prolétla nad břevnem. Během následující minuty měli Spartakovci tři vyložené šance. Nejprve po Česákově uvolnění měl gól na noze Gutheis, vybíhajícího brankáře Holého se pokusil přehodit, ale to se mu nepovedlo. Akce pokračovala, míč se dostal na levou stranu k Nowakovi, po jeho centru se ve vápně uvolnil Česák, z otočky střílel na bližší tyč, Holý svůj tým podržel, když reflexivně špičkou kopačky míč vykopl na rohový kop. Po rozehrávce nakrátko Gutheis ve vápně uvolnila Pulce, i on měl otevřít skóre zápasu, střela po zemi skončila na nohách brankáře Holého, který znovu míč dokázal vyrazit. Ve čtrnácté minutě se ke střele z větší vzdálenosti dostal Pál, míč mezi tři sousedovické teče nesměřoval. Až poté se ke slovu dostali také domácí. Z levé strany centroval Petráň, kapitán Hrach hlavičkoval do míst, kde byl připravený gólman Říha.

 

V polovině prvního poločasu se po Kuchařově přihrávce odpoutal od svého strážce Česák, přízemní střelou poslal míč vedle pravé tyče. Ve 25 minutě to byli pro změnu domácí, kdo se dostal do zakončení, Hrachovu střelu po zemi si Říha pohlídal. Další gólovku měli hosté v minutě sedmadvacáté. Od rohového praporku centroval Divoký, zcela volný Česák hlavičkoval mimo. Za neproměněné vyložené šance Kapličtí záhy pykali. Sousedovičtí se dostali do rychlého kontru, který po levé straně táhl Hrach, po jeho přízemním centru zakončoval Josef Šourek, Říha stačil míč vyrazit nad sebe, následně však došlo k nesouladu s bránícím Vanišem a míč doputoval do branky – 1:0. Gól byl připsán domácímu útočníkovi, ale prakticky se jednalo o vlastní branku. Radost domácím vydržela minutu. Po faulu na Česáka zahrával standardní situaci z pravé strany Martin Pulec a po jeho povedeném centru dopravil míč do sítě nabíhající Miroslav Ješina – 1:1.

 

V 31 minutě se o technické zakončení pokoušel domácí Hromíř, Říha v hostující bráně byl pozorný. Závěr poločasu byl znovu pod taktovkou Spartakovců, kteří se dostali do několika střeleckých pokusů. Nejprve pálil mimo Česák. Poté dvě obdobné situace, kdy Kapličtí hráči mohli přihrávkou do vápna uvolnit spoluhráče, ale z hranice velkého vápna se odhodlali ke střele, ale balóny do brány nesměřovaly, bylo tomu jak po střele Pulce, tak i Gutheise. Do kabin se tedy odcházelo za nerozhodného stavu, vzhledem k dění na hřišti a k počtu šancí měli hosté mít několikabrankový náskok. 

Druhý poločas

V úvodu druhé půle se ke střele z dálky odhodlal sousedovické kapitán Hrach, míč poslal nad břevno. V pětapadesáté minutě měli hosté výhodu trestného kopu. Vaniš technickou ranou branku Sousedovic minul. Po hodině hry poslal Gutheis míč za obranu na rozběhnutého Česáka, který stačil míč zahrát před vybíhajícím brankářem Holým, došlo ke strážce těchto dvou hráčů, hosté se domnívali, že šlo o nedovolený zákrok brankáře mimo pokutové území, ale k jejich překvapení, se následně rozehrával míč rozhodčího a do držení jej dostali domácí. O tři minuty později Smolen přesným pasem našel Divokého, který míč prodloužil hlavou za sebe na Česáka, který se zprava dostal do vápna, křížná střela po zemi těsně minula vzdálenější tyč. Kapličtí byli aktivnější i v dalších minutách. V polovině druhé půle Holý kryl střelecký pokus Gutheise. Vzápětí Nowak na levé straně posunul míč Gutheisovi, ten si navedl balón na střelu, po technickém křížném pokusu míč minul vzdálenější tyč.

 

Další gólovou šanci měli Spartakovci čtvrthodinu před koncem, kdy na pravé straně velmi dobře zakombinovali Nowak s Divokým, prvně jmenovaný na zadní tyči našel Gutheise, který však bránu hrubě netrefil. Poté se k přímému kopu postavil kaplický Smolen, střela po zemi minula levou tyč. Za neproměněné šance Spartakovci nakonec krutě pykali. V 86 minutě se v situaci notně zavánějící ofsajdem dostal za obranu střídající Křiváček, ve vápně ještě posunul míč Šourkovi, tomu však brána soupeře byla hodně malá. O dvě minuty později se domácí do vedení dostali a znovu jim Kapličtí gól nabídli doslova na zlatém podnose. Z levé strany vyslal prudký nepříjemný centr Petráň, Říha vyrazil centr jen do hlídkujícího Josefa Šourka, který následně míč dopravil do puštěné branky hostů – 2:1.

 

Zbývající minuty se odehrávaly ve snaze Spartakovců o vyrovnání, před domácí brankou bylo několik závarů, ale hostům přáno nebylo. V zápase, který měli zvládnout za tři body a vzhledem k počtu šancí jej vyhrát prakticky rozdílem třídy, nakonec nebodovaly, když domácím oba góly doslova darovali. Utkání se hrálo před tristní diváckou návštěvou, a to ještě dobrá polovina byli fanoušci kaplického Spartaku.    

 

AUTOR: LIBOR GRANEC

 

 

 



Ohlasy k zápasu


FC Znakon Sousedovice
Jan Hrach (hráč): K dalšímu zápasu, jsme přivítali tým z Kaplice. Hosté si vytvořili v prvním poločase několik šancí, my jsme hrozili z rychlých brejků, který ve 28. minutě skončil gólem. Hosté vyrovnali ve 29. minutě, ze standardní situace. V druhém poločase se nám dařilo dobře bránit a zbytek šancí, které soupeř měl, zlikvidoval gólman Holý. V 88. minutě centroval Petráň a hostující brankář vyrazil míč do Šourka, který uklidil míč do brány. Závěrečný tlak hostů, jsme dokázali ubránit a ze zápasu bereme důležité 3 body.

TJ Spartak Kaplice
Petr Gutheis (hráč): Co k tomu říct? Další zápas blbec. Celé utkání jsme jasně lepším týmem, ale co z toho. Góly který dostáváme jsou směšný a strašně nás to sráží. Posledních 6 gólů jsme soupeřům doslova darovali, to je holý fakt. No a když k tomu připočteme 10 zahozených gólovek, tak je jasný, že nemůžeme vyhrát. Teď nás čeká favorit ze Strunkovic a my je budeme chtít určitě potrápit.



Sestavy


FC Znakon Sousedovice
T. Holý [-] - M. Hromíř [-] , J. Hrach [-] , D. Brož [-] , O. Vaněček [-] , Š. Fábera [-] (81. M. Křiváček [-] ) , D. Petráň [-] , O. Šimek [-] , F. Duba [-] , J. Šourek [-] , D. Doležal [-] (61. D. Marcinko [-] )

TJ Spartak Kaplice
F. Říha ml. [-] - J. Vaniš [-] , D. Pál [-] , M. Ješina [-] , T. Nowak [-] (81. R. Daniel [-] ) , P. Gutheis [-] , M. Pulec [-] , J. Česák [-] , J. Divoký [-] , J. Smolen [-] , V. Kuchař [-]

ŽK: 76. T. Frýda , 76. D. Brož , 92. J. Hrach , 92. F. Duba - 87. V. Kuchař .
Počet diváků: 35. Rozhodčí: Ovčáček Josef - PÍSEK Martin, JURÁŇ Karel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Kaplice má zkušenější mužstvo a tento zápas zvládne 2:1

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Domácí Znakon se snaží, ale zkušení hosté si odvezou bod.

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů