Můj přestup z Kaplice? V Dolňáku je to od začátku o něčem jiném, hodnotí Václav Aibl

Jednadvacetiletý defenzivní hráč Dolního Dvořiště Václav Aibl se stal hráčem 12. kola a v rozhovoru přišel na přetřes i jeho přesun z Kaplice do dresu rivala.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Se Strunkovicemi máte v anketě sestavy kola nejvíce příznivců. Po Pechovi a Štifterovi jste dalším výhercem Hisense hráče kola. Šlo za to něco do kasy?
Zatím nic co kasy nepadlo, ale myslím si že to bude to první, co mě v přípravě bude vítat (smích).
Jaká byla dokopná?
Dokopná proběhla v klidným režimu. Zpívalo se, tancovalo a něco se i vypilo. Máme skvělou partu a podle toho to i vypadalo.
Už víte, kdy odstartuje příprava na jaro?
Přesný datum nevím. Je taky možné, že jsem zapomněl (smích). Ale na konci února máme opět soustředění, na které se určitě všichni těšíme.
Jaký je váš post a role v sestavě Dolňáku?
Hraju stopera, ale jsem schopný zahrát i na beku nebo defenzivního halva. Většinou zůstávám poslední. Róza vyhrává hlavy a já to když tak "doklízím".
Po podzimu jste na sedmém místě, jak to hodnotíte?
Myslím si, že zisk 19 bodů je slušný, ale samozřejmě to mohlo nebo mělo být víc. Střed tabulky je přeplněnej, ale myslím, že naše pozice je do jara dobrá.
Když se podíváte na tabulku, překvapuje vás postavení nějakého z celků?
Překvapený jsem byl pouze na začátku sezóny, někteří z nováčků se dobře chytili a úřadovala dlouho třeba i Čkyně. Ale teď se to vrací do takového toho normálu.
Do Dvořiště jste zamířil z konkurenční Kaplice. Co vás k přestupu přimělo nebo přesvědčilo?
Už jsem v týmu nebyl spokojený, neměl jsem už ani chuť trénovat a s tím přišly i rozbroje a podobné teď už nedůležité věci. Zlomil jsem si v poslední Kaplické přípravě ruku a po půl roce už jsem se k tomu ani nechtěl vrátit. Pak ale nastoupil na scénu Míca (Micák) a Koubes (Kouba O.) a tihle dva mi domluvili trénink, tak jsem to zkusil. No a teď jsem tady.
Jaké poznámky jste si k přestupu vyslechl?
Poznámky byly všelijaké, jen od vedení Kaplice nebyly úplně příjemné. Byl jsem vlastně docela za blbce, ale to časem taky vyšumělo. Je to klub, ve kterém jsem něco odehrál takže mě vztek ani moc nepřekvapil.
Jak jste prožíval derby těchto celků?
Moje první derby jsme doma prohráli, což Kapličtí dávali dlouho najevo, ale teď na jaře jsme jim to vrátili. Diváků bylo požehnaně a v kaplickém areálu se hraje skvěle. Chtěli jsme tu výhru víc a přes to nepříjemné zranění, po kterém už se skoro nehrálo, si myslím, že derby vypadalo tak, jak mělo.
Jedna „kamarádská“ otázka na závěr – je lepší klub Kaplice, nebo Dolní Dvořiště?
Kaplický klub jsem měl rád, ale od začátku je to v Dolňáku úplně o něčem jiném. Je to obec, která tím fotbalem žije a to se mi už od začátku hrozně líbilo. Musím hlavně poděkovat klukům, trenérům a vedení, že mě tak rychle a vřele přijali. Bez toho by to asi nešlo (smích).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.