0:0
(0:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

22.09.2023 17:00

6.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Planá nevyužila vyloučení brankáře Říhy, body se dělily


Branky


29

Kaplice byla tipéry na fotbalunas.cz postavena do pozice jasného favorita. Výsledkem ale byla remíza.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

 Po třech výhrách v řadě hostili Kapličtí v dalším střetnutí soupeře z Plané. Před vlastními fanoušky chtěli zabodovat naplno. Trenér Ginzel nemohl dodržet nepsané pravidlo, že vítězná sestava se nemění, neboť neměl k dispozici Česáka s Gutheisem. Naopak poprvé v sezóně se do kaplického dresu oblékl Čutka. Hosté udělali oproti minulému střetnutí jednu změnu v sestavě, když exblatenského Šejvara nahradil v základní sestavě zkušený Lengyel. V prvním poločase příliš brankových příležitostí k vidění nebylo. Míč měli častěji na svých kopačkách Spartakovci, kteří se snažili prokombinovat do šancí.

 

Soupeř byl stažený do obranného bloku, který organizovalo zkušené duo Roman Lengyel Tomáš Pintér. Spoléhali se pak na rychlé brejky, při kterých chtěli využít především rychlonohého Šteyera, ale k nim se prakticky nedostávali, a když ano, nevyřešili je zdárného konce. I když šance nepřecházely, nedá se říct, že by to byla nějaká nelíbivá kopaná, bylo to fotbalové, jen hold ty šance diváci neviděli. Komplikace pro Kaplické nastala v osmnácté minutě, kdy musel hřiště opustit kvůli zranění Divoký. Domácí měli největší možnost až v devětatřicáté minutě, kdy se dostali do rychlého protiútoku. Fučík posunul míč Danielovi, který pronikl do šestnáctky, k zakončení se neodhodlal, zpětnou přihrávkou posunul míč nabíhajícímu Vanišovi, který však pálil nad branku Plané. Z hostující strany stojí za zmínku snad až poslední minutu první půle, kdy se ke střele zpoza vápna dostal Lacko, tvrdá rána skončila rovněž nad břevnem kaplické svatyně. Do kabin se tedy odcházelo za nezměněného bezbrankového stavu.

Druhý poločas

 Po změně stran bylo před oběma brankami více vzrušení. Po třech minutách hry zahrávali domácí rohový kop, po centru Vaniše hlavičkoval mimo bránu Gondek. Na druhé straně mohl skóre otevřít Kořínek, když v rozehrávce chybovali Gondek s Říhou, hostující hráč zakončil přes padajícího domácího brankáře, ale míč směřující do brány stihl odvrátit Gondek. Pak měli Kapličtí výhodu standardní situaci z levé strany. K míči se postavil Pulec, pokusil se hostujícího gólmana překvapit, když míč kroutil do brány, ale Jakub Hotový dokázal jeho pokus vyrazit.

 

Krátce po uplynutí první poloviny druhého dějství při kontru Plané vyběhl za šestnáctku domácí gólman Říha, hostující hráč jej při pokusu překonat míčem trefil, dle domácích se rozhodně nejednalo o aktivní hru rukou, ale dle hlavního arbitra se o ruku jednalo a nemohlo následovat nic jiného, než červená karta a předčasný odchod do kabin. Do brány tak musel poprvé v sezóně Filip Schneider, který v sestavě nahradil Fučíka. Hosté měli výhodu přímého kopu z velmi dobré střelecké pozice. Pešek poslal míč pouze nad bránu Spartaku. Skóre se neměnilo.

 

Střídající kaplický gólman svůj tým podržel o pár minut později, kdy se ke střele z hranice velkého vápna dostal Lacko, tvrdou ránu dokázal Schneider vyboxovat. Spartakovci sice hráli oslabeni o jednoho hráče v poli, ale rozhodně nesložili zbraně a byli aktivní. V 84 minutě se ke střele dostal Vaniš, tečovaná rána minula plánskou branku. V nastaveném čase Pulec parádní kolmou přihrávkou nastartoval rozběhnutého Pastiera, který se řítil prakticky sám na branku, na hranici velkého vápna však přišel podařený obranný skluz a z gólovky byl jen roh. Utkání tak skončilo bezbrankovou remízou.

 

K vidění ale bylo zajímavé střetnutí. Domácí podali týmový výkon, i v oslabení se snažili být aktivní. V útočné fázi se jim v tomto zápase nevedlo, možná i díky absencím Gutheise a Česáka. Hosté v prvním poločase v obranném bloku pozorně bránili. Nebezpečnější byli po změně stran, ale ani oni se nedokázali v koncovce prosadit.                   

 

autor: Libor Granec



Ohlasy k zápasu


TJ Spartak Kaplice
František Říha (brankář): Zápas skončil za mě zaslouženě 0:0, Plana zodpovědně bránila a my jsme nedokázali bohužel vymyslet recept, jak se tam dostat, opět se prokázalo ze držení míče 90 % ku 10 % vám nezaručuje 3 body, paradoxně Planá měla největší šanci zápasu, kdy nás zachránil nestárnoucí Pepa Gondek. Pochvala patří za mě Kubovi Vanišů, který od začátku sezóny hraje na novém postu a hraje tam famózně. Tímto bych chtěl všechny pozvat ve čtvrtek od 16:00 do Kaplice na derby, kdy se budeme snažit vyhrát a napravit remízu s Planou.

SK Planá
Jan Pintér (trenér): Bod z Kaplice určitě bude mít v konečném zúčtování svou váhu, myslím, že se odtud moc bodů vozit nebude. Byli jsme připraveni na ofenzivní sílu Kaplice, která je dle mě velmi slušná. Bohužel pro ně byli oslabení o hráče, se kterými jsme počítali, že proti nám nastoupí. Připravovali jsme se i na kaplické standardky, kdy mají secvičený mrak signálů, ze kterých umí vstřelit gól. Naše utkání s Kaplicí byla vždy poměrně líbivá, hrál se otevřený fotbal na obě strany, vždy to končilo těsným výsledkem nebo remízou. Tentokrát žádný gól nepadl a ani pěkné to utkání asi moc nebylo. My měli po chybě stopera jednu šanci, Kaplice prakticky také velkou šanci neměla. Domácí hrozili ze standardek. My vůbec poprvé, co pamatuji, nekopali za zápas jediný roh, což je škoda, protože jsme měli na hřišti výškovou převahu. Kaplice byla silnější na míči, který držela, my jsme dobře bránili, spoléhali jsme na rychlé brejky, ze kterých jsme ale nic nevytěžili, chyběla nám přesná finální přihrávka. Myslím, že remíza je spravedlivá. Posledních dvacet minut jsme hráli proti deseti po možná přísném vyloučení brankáře, ale už jsme se na nic nezmohli. Dohrávalo se prakticky za tmy (úsměv). Domácí ještě mohli jít v úplném závěru sami na bránu, ale Ondra Hotový nebezpečí zažehnal. Bod je dobrý. V Kaplici jsou fajn kluci, od hráčů, přes trenéry a vedení, máme s nimi dobré, přátelské vztahy, zápasy jsou takové na pohodu, čistě fotbalové souboje. Teď se chystáme na Dolní Dvořiště, poprvé v azylu a budeme chtít zabrat za tři body."



Sestavy


TJ Spartak Kaplice
F. Říha ml. [-] - D. Pál [-] (86. N. Popov [-] ) , L. Fučík [-] (69. F. Schneider [-] ) , E. Pastier [-] , M. Pulec [-] , T. Nowak [-] , R. Daniel [-] (63. V. Čutka [-] ) , J. Divoký [-] (18. V. Kuchař [-] ) , J. Gondek [-] (77. J. Smolen [-] ) , J. Vaniš [-] , M. Ješina [-]

SK Planá
J. Hotový [-] - D. Kořínek [-] , L. Pešek [-] , L. Janák [-] (83. T. Plojhar [-] ) , P. Šteyer [-] (57. O. Jánošík [-] ) , T. Pintér [-] (43. M. Cimerhanzl [-] ) , L. Kitzler [-] (74. Z. Lexa [-] ) , R. Lengyel [-] (46. P. Pajerský [-] ) , J. Carda [-] , O. Hotový [-] , J. Lacko [-]

ŽK: 47. L. Janák , 50. L. Kitzler , 64. P. Pajerský . ČK: 68. F. Říha ml. .
Počet diváků: 207. Rozhodčí: NOVOTNÝ Ctibor - VOTAVA Pavel, VALEŠ Radek.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tady se nedá čekat překvapení 4:1

Tip: výhra domácích

Tip experta: remíza

Těžký tip! Kaplice se bude chtít naladit na derby. Body si ale s Planou rozdělí.

Tip: výhra domácích