FOTO: Šlágr kola pro Strunkovice, Čkyně poprvé padla


Branky


37

Jak se odehrál očekávaný hit pátého kola, který svedl dohromady dvojici dosud stoprocentních celků?

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

Domácí Blaník hostil ve šlágru kola I.A třídy kraje v okresním derby nedalekou Čkyni. Pikantní na souboji bylo to, že hrál první a druhý tým tabulky a čekal se tuhý boj. Rozhodcovskou trojku Karel Barva, Aneta Hanzlíková, Nikolaj Dimitrov i delegáta Jana Hanzala čekala těžká šichta. Od úvodních minut bylo vidět, že oba celky se na sebe dobře připravily. Obrany byly zajištěné, boj o každý míč a zejména první čtvrthodinka se odehrála uprostřed hřiště. Šancí bylo málo a střely z dálky oba gólmany neprověřily.

 

Domácí měli první velkou šanci až po této době a gólman Drnek bravurně Žurka vychytal a začal jejich minisouboj v zápase. Hrálo se dál a Čkynští získávali převahu. Byli odvážnější a začali se dost tlačit před domácího gólmana Vojtíška. Hosté měli šance, ale Pešla a zejména Bujoka vychytal i domácí gólman suprově a tak se hrálo dál v tempu a bez branek. V polovině poločase přišla pauza na osvěžení a domácím přišla vhod. Hosté i po ní získávali herní převahu, ale domácí jim nic nedarovali, když to nešlo přes Žurka, tak velký zápas hrál Pícha, ale ani on na Drnka nevyzrál.

 

Po půlhodině se dostává za obranu hostí Žurek je faulován a sudí Barva neváhá a ukazuje na pokutový kop. Míč si připravil Adam Kadlec, střelu z puntíku penalty neproměnil a dal vyniknout Drnka, který ho vychytal. Pro domácí zlom, kterého hosté nevyužili. Ti se dostávali na míč, ale domácí přitvrdili, a poněvadž ani Čkynští se nenechali, tak závěr byl jiskřivý.

 

Během tohoto času sáhl několikrát hlavní arbitr Barva pro kartonek žluté barvy na obě strany a jeho rázná domluva pro Žurka i Bujoka byla platná. Poločas se chýlil ke konci. Hlavní rozhodčí nastavuje o dvě minuty a v tomto čase se domácí dostali na dostřel branky Drnka a Pícha táhlou střelou přes celou branku hosty zaskočil a posílá Strunkovické do vedení.

 

Druhý poločas

To bylo rozhodující i pro druhý poločas. Ten začal opět opatrně a zejména ztratil efekt výborné hry. Domácí vědomi si byť malého náskoku začali hrát úsporně, ale žádný autobus. Krátké nahrávky a být u každého míče a vysunuli presink, který dělal hostům problémy. Boj to byl zajímavý, místy jiskřivý, ale zejména na hráčích od Volyňky bylo vidět, že branka do šatny jim vzala hodně větru z plachet. Hodně soubojů a také minizápas Žurek proti Drnkovi, nabýval na intenzitě. Domácí útočník ani z jedné ze čtyř vynikajících pozic gólmana hostí neprostřelil. Vojtíšek dál čaroval a poradil si i se střelou Bujoka a utaženou střelu Děda z 25 metrů vytáhl nad břevno. Závěr se již dohrával, domácí měli míč pod kontrolou a své vedení udrželi.

 

 

Utkání splnilo jistě očekávání dvou stovek diváků. Sympatické bylo, že hráči obou týmů po ukončení zápasu poděkovali svým divákům. Musím vyzdvihnout hostující bubeníky, kteří opět hnali své chlapce vpřed. Hostující celek tentokrát narazili na kompaktně a velmi dobře připraveného soupeře, který bude opět bojovat o postup. Na druhou stranu hosté potvrdili, že tak vysoko letos nejsou náhodou a domácí dokonale prověřili.

 

 

AUTOR: Ladislav Beran



Ohlasy k zápasu


TJ Blaník Strunkovice
Václav Beneš (trenér): Utkání se Čkyní jsme chtěli odehrát aktivně a pokusit se vstřelit co nejdříve branku.V prvním poločase jsme si vypracovali několik vyložených šancí, ale vždy jsme ztroskotali na výborné chytajicim brankáři Drnkovi. Nakonec se nám těsně před pauzou povedlo branku vsitit Karlem Píchů a jak se ukázalo, byla to branka rozhodující.Druhý poločas byl více boj než fotbal. Ale i zde jsme si nějakou šanci vytvořili, ale bez úspěchu. Soupeř spíše hrozil centrovanymi míči. Ale naše obrana v čele s brankářem pracovala spolehlivě. Zápas sledovalo něco přes 200 spokojenych diváků, kterým se obě mužstva odvděčila pohledným fotbalem.

SK Čkyně
Jan Děd (trenér): Dnešní zapas rozhodl gól v samém závěru prvního poločasu, kdy se ocitl sám Pýcha a střelou na zadní tyč poslal Strunkovice do vedení. Domácí měli ještě k dispozici pokutový kop, ale Drnek prokázal proč má takovou formu a Kadlece vychytal. Za chvíli se ocitl sám nehlídaný Páník před malým vápnem, ale Drnek měl opět zavřeno. My měli šanci Mírou Miklasem, který si šikovně zaběhl za obránce, ale bohužel netrefil. Po přestávce jsme byli aktivnější o něco my,měli jsme standardky, ze hry lítaly centry do vápna, ale domácí byli v obraně pozorní. Po faul na Bujoka, kopal Turek standardku a vypálil tvrdě. Vojtíšek střelu vyrazil před sebe, ale Miklas dorážkou minul odkrytou bránu. Nebylo nám dnes holt přáno. Střelu Děda z dálky zase Vojtíšek vytáhl na roh . Domácí měli silné brejky, ale také již góla nepřidali. Já musím ale kluky pochválit, především za druhý poločas, kdy makali, ale góla prostě nedáš. Takový je fotbal. Škoda našich nepřesností nebo zbrklostí v prvním poločase. Utkání se hrálo nahoru dolu a musím říci, že to byl boj, ale férový od všech na hřišti. Domácím gratuluji k výhře. Děkuji našim fanouškům za skvělou atmosféru, také předvedli parádní vykon.



Sestavy


TJ Blaník Strunkovice
Z. Vojtíšek [-] - V. Páník [-] , P. Beneš [-] , P. Hovorka [-] , R. Žurek [-] , K. Pícha [-] (92. M. Honomichl [-] ) , S. Pravda [-] , J. Žurek [-] , F. Funda [-] , A. Kadlec [-] , M. Dvořák [-]

SK Čkyně
P. Drnek [-] - M. Miklas [-] (74. D. Chvál [-] ) , I. Pinke [-] (39. L. Chalupa [-] ) , J. Král [-] , T. Děd [-] (85. S. Schettini [-] ) , G. Bujok [-] , J. Pešl [-] , M. Mikeš [-] , M. Chalupa [-] , O. Červený [-] , V. Turek [-]

ŽK: 31. M. Dvořák , 34. P. Hovorka , 75. F. Funda - 17. V. Turek , 27. M. Mikeš , 29. I. Pinke , 64. M. Miklas , 85. L. Chalupa .
Počet diváků: 200. Rozhodčí: BARVA Karel - DIMITROV Nikolaj, HANZLÍKOVÁ Aneta.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
18. 9. 2023 10:22
Láďo pěkný koment,ale máš tam nepřesnost-peneltu nekopal Žurek nýbrž Adam Kadlec ....
18. 9. 2023 11:53
redakce fotbalunas.cz
Díky, opraveno

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Čekám, že šlágr kola nabídne vynikající fotbal. Týmy z čela tabulky jej nabídnou a čekám, že domácí Blanící vydřou tři body.

Tip: výhra domácích

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Vzhledem k dosavadním výsledkům je určitě Čkyně favorit. Strunkovicím se střelecky moc nedaří a Žurek spíše nehraje. Tip 2.3

Tip: výhra hostů

Tip experta: výhra domácích

Že mají Strunkovice 12 bodů bych bral, ale Čkyně...No jednička, Čkyně už musí někdy ztratit. 3:1

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: remíza