1:0
(0:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

05.08.2023 10:15

1.kolo, Divize A, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Úvodní derby vyšlo vítězně pro domácí Plzeň! Utkání okořenila branka, i opička s činely!


Branky


18

Utkání jako z ohňů pekelných prožili fanoušci dvou klubů, které spolu již tradičně svádí velmi zajímavé souboje, a mnohdy nezůstane jen u emocí na hřišti samotném. Derby, jehož emoce umocnil fakt, že se jednalo o první soutěžní kolo, bylo velmi bojovné, avšak co do počtu branek poměrně skromné. Z celkového výsledku se pak radovali právě domácí fotbalisté.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Start sezóny se vším všudy

Všeobecně se má za to, že derby je vždy vyhrocenou záležitostí, která má mnoho specifik. Fanoušci se na něj o poznání více těší, hráči v sobě mají ještě více bojovnosti, a je ještě více cítit chuť nechat na hřišti naprosto všechno. V letošním případě jsme se ale dočkali okořenění v podobě střetu těchto dvou týmů hned v prvním kole, a tak se utkání po několik úvodních minut neslo v lehce „testovacím režimu.“ Zkrátka a jednoduše- první start je vždy pro každý tým poměrně náročnou situací.


Úvodní poločas tak byl velmi vyrovnaný s podobným množstvím příležitostí na obou stranách. Ke konci první půle ale začínalo být zřetelné, že jsou to právě domácí, kteří budou po zbytek utkání tahat za onen výhodnější delší konec. Za prvních 45 minut jsme se ale branky nedočkali, a tak se týmy musely smířit nejen s vyrovnaným stavem, ale poměrně vyostřenými emocemi.

Rozstřeleno až v závěru

Druhá polovina utkání se poměrně dlouho také nesla ve velmi vyrovnaném duchu, a už to opravdu vypadalo na zcela zaslouženou dělbu bodů. Těsně před koncem utkání ale přišel zvrat, kterému napomohl i fakt, že hosté od 55. minuty hráli pouze v deseti hráčích- po druhé žluté kartě byl vyloučen David Lehký.


V osmdesáté šesté minutě tak utkání definitivně rozhodl Michal Provod, který tak svou nekompromisní střelou zajistil pevní letošní body pro plzeňský Petřín. Ten tak sezónu odstartoval velmi cennou výhrou, která může tým nasměrovat k dalším bodům.



Ohlasy k zápasu


SK Petřín Plzeň
Jan Pleticha: Úvodní zapas s Rokycama byl od začátku vyrovnaný. Postupem času jsme měli lehce navrch a chvilku před koncem se nám po krásné akci podařilo vstřelit vítězný gól velmi dobře hrajícím Michalem Provodem. Rokycany si ze standardních situací v samém závěru vytvořily tlak, ale ten jsme naštěstí ustáli a vyhráli úvodní zápas.

FC Rokycany
Dan Houdek: Byl to klasický první zápas, při kterém byl Petřín o malinko lepší. Bohužel jsme od 55. minuty hráli v deseti, jelikož se zcela hloupě nechal vyloučit David Lehký po druhé žluté. V 86. minutě přišla naše velká chyba, a v samostatném nájezdu Provoda, který mi málem spálil pravé ucho, jsme inkasovali. Je to ale škoda, protože bod by byl zlatý, nicméně je to start, a my jedeme dál. Nakonec bych rád poděkoval jak hráčům Petřína tak trenérovi, který, ač ho mám zafixovaného jako velkého bouřliváka s pravidelným náběhem na infarkt, byl naprosto klidný. Jediný, kdo opět nezklamal, byl pan inženýr Demeter. Fascinují mě hráči, kteří mají opravdu fotbalově dáno do vínku neskutečný talent, ale zároveň mají místo mozku opičku s činely, jako Homer Simpson.



Sestavy


SK Petřín Plzeň
V. Suchý [-] - P. Klich [-] , V. Lisý [-] , J. Mudra [-] , J. Treml [-] (80. M. Vanc [-] ) , J. Vodrážka [-] (80. A. Kohout [-] ) , M. Provod [-] , J. Flachs [-] (80. D. Heller [-] ) , L. Maxa [-] , A. Demeter [-] (89. J. Tětek [-] ) , P. Bednář [-] (84. L. Kotěšovec [-] )

FC Rokycany
D. Houdek [-] - M. Rybař [-] , P. Eger [-] (83. A. Domingues [-] ) , J. Matas [-] , D. Lehký [-] , M. Černý [-] , J. Procházka [-] (65. L. Karlíček [-] ) , T. Zajíček [-] , T. Glazer [-] (19. P. Plzák [-] ) , J. Hereit [-] , M. Nový [-]

ŽK: 63. P. Bednář , 74. J. Flachs , 87. M. Provod , 91. J. Tětek , 92. D. Vodrážka - 3. P. Eger , 31. D. Lehký . ČK: 55. D. Lehký .
Počet diváků: 145. Rozhodčí: PATÁK Michal - LANGMAJER Lukáš, KASTL Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Dominik Síbr

Expert: Matěj Rybař
Tip experta: výhra hostů

Zajímavější úvod nový sezony jsme si nemohli přát. Derby nemá nikdy favorita, ale věřím, že body si odvezeme my.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích