0:2
(0:1)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

14.06.2023 18:00

1.kolo, Plzeňský | Baráž , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Žákava si z Chrástu veze dvoubrankový náskok


Branky


0

Žákava po roce znovu hraje baráž. Minulý rok hrála o krajský přebor, teď se chce v 1.A třídě udržet. V cestě stojí Chrást, kterému by se také účast v příští sezóně 1.A třídy zamlouvala. První krok k záchraně udělala Žákava výhrou 2:0.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

 

Chrást šel do domácího zápasu bez 3 hráčů základní sestavy a na herním projevu to bylo znát. Paradoxně to ale byli právě Chrástečtí, kdo se dostal do prvních šancí zápasu. Ty ale gólem neskončily, a tak se ozvala Žákava. Ta hrála jednoduchý a účelný fotbal, z čehož vyšel první gól. Ve 22. minutě poslal hosty do vedení nikdo jiný než Tomáš Nekola. Ve druhé polovině poločasu měly šance oba týmy, ani jeden z nich ale nedokázal překonat dobře chytající brankáře, a tak se šlo do kabin za stavu 0:1.

 

 

Na začátku druhého poločasu to byla hra kočky s myší. Hosté přikovali Chrást před jejich vápnem a na dobrých 20 minut je nepustili ze zámku. Na počítání rohových kopů pomalu nestačily prsty dvou rukou a po hodině hry to bylo 2:0 pro hosty. Na 2:0 zvýšil Martin Soukup. Domácí neměli ani šance, natož jasné gólovky. Snad jen jednu za celý druhý poločas. Ta gólem neskončila, a tak pojede Chrást do Žákavy stahovat dvoubrankové manko.



Ohlasy k zápasu


FC Spartak Chrást
Miroslav Brýla, trenér: Do zápasu jsme vstoupili s respektem k soupeři. Bohužel na poslední chvíli nám vypadli ze základní sestavy tři klíčoví hráčí, což se postupem času na hřišti samozřejmě projevilo. I přesto jsme měli v úvodních minutách dvě dobré příležitosti ke skórování, které jsme ovšem neproměnili. Žákava hrála jednoduchý a rychlý fotbal a její útočníci nám několikrát nepříjemně zatopili. Ve 22. minutě soupeř potrestal naší chybu a šel do vedení. První poločas byl poměrně vyrovnaný, ale my jsme naše šance nedokázali využít. Po přestávce na nás Žákava vlétla a zhruba na dvacet minut jsme se ocitli pod tlakem, kdy hosté zahrávali snad deset rohových kopů krátce po sobě. Druhému gólu předcházel špatný odkop, po kterém soupeř dostal balón do našeho pokutového území a po následném závaru skončil míč v brance. My jsme měli v druhém poločase pouze jednu vyloženou šancí a tu jsme opět v gól nepřetavili. Musím uznat kvality Žákavy, která ukázala, proč hraje vyšší soutěž a dopředu ji hnali přítomní fanoušci. My jsme sice v prvním zápase prohráli, ale baráž bereme jako obrovskou zkušenost a v odvetě se pokusíme soupeře znovu potrápit.

FK Žákava
Ondřej Soukup, hráč: Dobrý den. Z naší strany byl první poločas zbytečně nervózní, kazili jsme hodně přihrávek a soupeři jsme i doslova nabídli první šanci zápasu. Nicméně, jsme měli mírnou převahu, kterou jsme přetavili pouze v jednobrankové vedení. Druhý poločas už by z naší strany lepší, ale bohužel jsme se trápili v koncovce.. mnoho slibných šancí jsme nedotáhli do konce a asi z 20 rohů jsme neproměnili ani jeden. Soupeřovi 2 největší šance přišly ke konci zápasu, kdy 2x hlavičkoval těsně vedle brány. Když to shrnu, tak pro nás důležité venkovní vítězství 2:0…mohlo být i lépe, ale i hůře.



Sestavy


FC Spartak Chrást
V. Klik [-] - J. Vitouš [-] , A. Brýla [-] , J. Šuster [-] , T. Rada [-] , Š. Fabián [-] , J. Kostifál [-] (84. V. Černý [-] ) , J. Špánek [-] (74. V. Brůj [-] ) , M. Bórik [-] (46. P. Švajcr [-] ) , D. Tupý [-] , R. Pour [-]

FK Žákava
M. Vykoupil [-] - M. Soukup [-] (87. V. Bouda [-] ) , V. Mencl [-] , J. Smazal [-] , M. Soukup [-] , M. Skala [-] , T. Nekola [-] (89. I. Kašpar [-] ) , O. Soukup [-] , M. Boukal [-] (68. R. Škala [-] ) , S. Nekola [-] , L. Drugda [-]

ŽK: 77. O. Soukup .
Počet diváků: 250. Rozhodčí: SLADKÝ Stanislav - MOLEK Eduard, CIMICKÝ Filip.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.