2:3
(0:1)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

10.06.2023 13:00

16.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Záchranářský duel v Lícha aréně zvládla Kněževes


Branky


12

Tak tady šlo o všechno! Řevničov potřeboval vyhrát, aby živil alespoň malou naději záchrany. Stejně tak potřebovala naplno bodovat Kněževes. Sestupový klíč je velkou záhadou a stále se neví, kolik týmů přesně bude padat. Jedno je jisté. Kněževes znovu ukázala, jak se má hrát o důležité body a dotáhla utkání do vítězného konce.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Důležitý první gól

První poločas v důležitém zápase patřil hostujícímu celku, který šel hned v 11. minutě do vedení. Šíma nasadil housle Murčovi a posunul míč na Fišku, který z hranice půl kruhu velkého vápna zamířil přesně k tyči - 0:1. První branka v záchranářském duelu byla velmi důležitá a dost možná proto se hrálo hostujícímu celku daleko lépe než domácím, kteří se v prvním dějství trápili a nemohli se pořádně dostat do hry.

 

Netrvalo dlouho a vedení mohla Kněževes navýšit. Šíma se uvolnil od pravé lajny k zakončení, proti kterému zasáhl reflexivně nohou Tomeš. Míč se ale odrazil do míst, kde stál Fiška, před kterým zívala prázdná branka. Autor první branky ale nečekaně poslal míč ve stoprocentní šanci mimo tři tyče! A málem přišel trest, řevničovská standardka od lajny ale prolétla těsně kolem zadní tyče.

 

Spartě se nedařilo, zbytečně chybovala a nahrávala svému soupeři k dalším šancím. Jednou takovou byla ztráta Čecha, po které posunul míč R. Čihař na Šímu. Ten si připravil střeleckou pozici kousek za vápnem a jeho dělovku zastavilo až břevno. Vedení Kněževsi mohlo být vyšší, nakonec šli hosté do kabiny "jen" s jednogólovým náskokem.

Drama až do konce

Řevničov sice prohrával, stále ale měl před sebou půlku zápasu. Pokud se ale chtěli domácí vrátit do hry a zabojovat o body, museli rychle srovnat a především zlepšit svůj výkon. V 55. minutě se svému cíli výrazně přiblížili. Jan Sedlák dostal míč za obranu, pokryl si míč a střelou na přední tyč zařídil vyrovnání - 1:1. O minutu později ale bylo všechno jinak. Komžik poslal z vlastní poloviny nahrávku na Šímu, který od půlky postupoval sám na Tomeše, podél kterého vrátil svému týmu vedení - 1:2.

 

Ani tato branka ale neposlala domácí do kolen a Sparta znovu dokázala srovnat. A znovu to byl Sedlák, který byl po nahrávce Murča na konci další akce vedoucí za vyrovnávacím gólem, když na jeho střelecký pokus zpoza vápna Procházka nedosáhl - 2:2. Kněževes ale projevila větší chuť urvat vítězství na svou stranu a nadále si vypracovávala dobré šance. Stejný nájezd jako při svém prvním gólu měl na kopačce Šíma, tentokrát ale poslal míč nad.

 

Ve své další gólovce ze 70. minuty se oproti prvnímu poločasu Fiška už nemýlil a zařídil důležitý vedoucí gól - 2:3. Kněževes tlačila čas očima a už se těšila na vítězný pokřik, Sparta se ale nevzdala a v závěru si vytvořila po centru Jana Sedláka obrovskou šanci, kterou ale na zadní tyči Kapr neuklidil. A jelikož ani další tutovku uvnitř vápna Jan Sedlák neuklidil do sítě, tak tři veledůležité body urvala Kněževes, která v posledních kolech ukazuje, jak se hraje o záchranu.

 

Galerie od Štefana Ferencze a Davida Svobody, jehož povedené kousky si můžete prohlédnout také ZDE.



Ohlasy k zápasu


SK Sparta Řevničov
Jan Fujera, útočník: Po minulém víkendu bylo těžké se na zápas správně nastavit a podle toho první poločas vypadal. Byli jsme horší. Ve druhém poločase bych řekl, že jsme byli lepším týmem, ale po vyrovnávací brance jsme ihned inkasovali. Ke konci zápasu jsme měli několik dobrých šancí, ale bohužel jsme žádnou neproměnili a prohráli jsme. Skvělý výkon od všech rozhodčích, díky.

FK Kněževes
Rostislav Hertl, hrající trenér: Situace v naší tabulce se tak zdramatizovala, že každé zaváhání pro nás znamená prakticky sestup. Pod tímto tlakem nastupujeme poslední zápasy a tak jako zápas na Olešné a doma se Zavidovem, tak i dnešní zápas v Řevnicově, jsme zvládli velmi dobře. Kdybychom po prvním poločase vedli 3:0, tak se nemohl nikdo divit. Jenom kvůli naší špatné produktivitě byl zápas dramatický až do konce. Kluky musím pochválit za přístup, kterým zápas zvládli.



Sestavy


SK Sparta Řevničov
P. Tomeš [-] - M. Tóth [-] , D. Jun [-] , M. Beneš [-] , J. Sedlák [-] - J. Sedlák [-] , J. Husák [-] , J. Murčo [-] , J. Čech [-] (45. L. Vait [-] ) - M. Kočí [-] , J. Fujera [-] (68. V. Kapr [-] ) -

FK Kněževes
P. Procházka [-] - T. Růžička [-] , M. Miksa [-] , J. Vrábík [-] , T. Šíma [-] (78. J. Žemlička [-] ) , L. Malafa [-] , L. Fiška [-] , J. Vršecký [-] , R. Čihař [-] (92. M. Johan [-] ) , R. Hertl [-] (39. P. Komžik [-] ) , P. Čihař [-]

ŽK: 75. P. Tomeš - 38. J. Vršecký , 88. J. Vrábík .
Hráči zápasu: D. Jun - T. Růžička , T. Šíma , J. Vrábík .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: Leška Martin - JASANSKÝ Petr, FEJFAR Jakub.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Redakce Rakovník

Expert: Jiří Sabo
Tip experta: výhra domácích

Myslím si, že to bude vyrovnané utkání. Řevničov si bude chtít spravit chuť po minulém kole a doma zvítězí.

Hráč, Zpravodaj, eSport - Sokol Janov | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích