1:2
(0:2)
14. F. Laki
42. F. Laki
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

29.04.2023 13:30

22.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Lužná v derby padla, Lišany ustály závěrečný tlak


Branky


56. R. Pokorný - 14. F. Laki , 42. F. Laki
12

Okresní derby mezi Lužnou a Lišany nenabídlo moc pěknou fotbalovou podívanou. Hosté si z prvního poločasu nesli krásný dvougólový náskok, na který ale našla Sparta odpověď. I když si domácí vytvořili na konci utkání závěrečný tlak a obrovské gólovky, na kýžené vyrovnání nedosáhli a to je stálo body.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Dvougólový Laki

Lužná v prvním poločase doplatila na špatně bráněné standardky. Hosté šli do vedení po necelé čtvrt hodině, kdy domácí hráči neuhlídali při rohovém kopu Lakiho a ten hlavou otevřel skóre - 0:1. Po fotbalové stránce to nebylo od obou celků ono. K vidění bylo hodně soubojů, pohledné akce se rodily pouze sporadicky.

 

Lišany se krátce před odchodem do kabin dočkaly další branky. A znovu to byla neohlídaná standardní situace, která zasadila Lužné další ránu. Centr nedaleko šestnáctky se stočil opět na Lakiho hlavu a lišanský útočník znovu trestal - 0:2. Netřeba zmiňovat, že bránění standardek bylo v luženské kabině hlavním tématem k zamyšelní. Stále ale nebylo v derby nic ztraceno a Sparta měla celý poločas na změnu.

         

Závěrečný tlak bez výsledku

Pokud chtěla Lužná se zápasem něco udělat, chtělo to rychlý kontaktní gól. Ten přišel v 56. minutě, kdy dlouhý nákop M. Pavlíčka propadl přes střed hřiště na kopačku O. Pavlíčka. Ten si to namířil do vápna, kde naservíroval přesně míč Pokornému a zkušený mazák s kapitánskou páskou utáhl placíru přesně k tyči - 1:2. To užna hřišti nebyl Roušavý, který musel nuceně střídat a na hře Lišan to bylo znát.

 

Hosté hráli zpočátku druhého dějství více defenzivně a po pár minutách přišli o dvougólový náskok. Na hřišti chyběl také soubojový Paseka a závěrečná půl hodina tak měla co nabídnout. Skóre se dlouho neměnilo a čas hrál proti domácím. Sparta si v závěru utkání vytvořila drtivý tlak a z něj také pramenily gólovky. Řepka ve spolupráci s obranou s vypětím všech sil svou branku začaroval a za svá záda žádnou tutovku soupeře nepustil. Lužná se hnala za vyrovnáním, ale kvůli nepřesné koncovce a finální fázi musela přijmout hořkou porážku v rakovnickém okresním derby.

 



Ohlasy k zápasu


TJ Sparta Lužná
Radek Šnajdr, vedoucí týmu: Zápas jsme si prohráli sami svojí pasivitou v první půli a hlavně naším laxním bráněním standardních situací, což rozhodlo. Druhou půli jsme dali docela brzký gól na 1:2 a snažili jsme se výsledek ještě otočit, což se nestalo. Druhá půle byla na jednu bránu, ale bohužel jsme naše šance neproměnili. Hlavně v nastaveném čase tam byly situace, které volaly po gólu.

SK Lišany
Zdeněk Řepka, kapitán: Účel svědčí prostředky. V derby jsme neměli co ztratit, přeci jen Lužná byla výše postavená v tabulce. Zápas nenabídl moc krásy, většinou souboje. První poločas, dokud jsme byli ve všech lidech, jsme ještě nějaký fotbal hráli a povedlo se nám ze dvou standardních situaci vstřelit branky. Po vystřídání Roušavého ve druhém poločase jsme se úplně zatáhli a chtěli jsme zápas dotáhnout do konce, což se nám i přes konečný tlak Lužné povedlo. Bohužel se třemi ztrátami v sestavě, které se asi nedají dohromady do dalších zápasů.



Sestavy


TJ Sparta Lužná
M. Pavlíček [-] - P. Ambrůžek [-] , J. Vejvoda [-] , R. Pokorný [-] , D. Vejvoda [-] , K. Gjorgjiev [-] , J. Špička [-] (83. M. Koloc [-] ) , R. Grill [-] (82. M. Pokorný [-] ) , L. Havlíček [-] (55. J. Stehlík [-] ) , V. Pospíšil [-] , O. Pavlíček [-]

SK Lišany
Z. Řepka [-] - J. Haifler [-] , J. Hildebrand [-] , F. Laki [-] , V. Mutinský [-] , D. Roušavý [-] (50. M. Hájek [-] ) , P. Kindl [-] , M. Medřický [-] , J. Paseka [-] (35. M. Sahaidak [-] ) , L. Hanzl [-] , J. Feher [-] (83. J. Váňa [-] )

ŽK: 41. L. Havlíček - 65. M. Medřický .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: Šefara Milan - BLOKEŠ Ondřej, SVOBODA Dominik.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Redakce Rakovník

Expert: Radek Šnajdr
Tip experta: výhra domácích

Věřím, že potvrdíme tři body z minulého kola a v derby zvítězíme.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích