V. Mutinský 58. (p.)
J. Haifler 77.
2:0
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

23.04.2023 17:00

21.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Lišany se protrápily k vítězství nad Čistou


Branky


58. V. Mutinský (p.) , 77. J. Haifler
13

Lišany nastoupily do domácího zápasu proti Čisté v roli jasného favorita. Hosté se krčí na dně tabulky s jedním bodem, a tak pro zelenobílé šlo pouze o milou povinnost, aby si připsali vítězství. První poločas ale branku nenabídl a ve vzduchu viselo překvapení. Hosté přes veškerou snahu ale další bod nepřidali a museli se smířit s další porážkou.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Bídná koncovka

První minuty přinesly vzájemné oťukávání a oba brankáři mohli být v klidu. První výraznější vzrušení nastalo po deseti minutách před Kratochvílem, když se do vápna prorval k zakončení Roušavý. Bránící hráči mu ale při střele nedopřáli vůbec žádný klid a šouravá střela z dobré pozice skončila vedle. Čistá následně přežila nepříjemný závar ve své šestnáctce a na branku se stále čekalo.

 

Obrovská příležitost byla k vidění po čtvrt hodině hry před Řepkou. Wittmann posadil rohový kop na nikým nehlídaného kapitána R. Votroubka, jeho hlavička z hranice malého vápna mířila těsně nad! Na druhé straně se musel vytasit s velmi dobrým zákrokem také Kratochvíl. Paseka se dostal k odraženému míči a z otočky pálil z hranice vápna k tyči. Čistecký brankář se ale vyšponoval a zakončení vytěsnil konečky prstů na roh.

 

Ve 27. minutě přistrčil Wittmann u lajny míč na Kašpara, který to zkoušel z úhlu levačkou a jeho povedené střele na zadní tyč nechybělo vůbec mnoho, Řepka se jen ohlížel. Poté bylo na obou stranách k vidění spousty nepřesností a na další větší šanci se čekalo. Byly to Lišany, které držely míč na kopačkách, ale stále nedokázaly najít recept, jak překonat dobře fungující čisteckou defenzivu.

 

Dost možná první pěkná fotbalová akce byla k vidění těsně před odchodem do kabin. Hildebrand posunul ze středu hřiště míč do lajny na Kindla, ten centroval do šestnácky, kde se pro hlavičku musel trochu vracet Laki. Složitou situaci zvládl a jeho zakončení skončilo jen těsně nad. Domácí si vypracovali další gólovku, tentokrát do ní poslal Paseka krásným rohlíčkem za obranu Mutinského. Ten si dobře sklepl míč a z hranice vápna orazítkoval pumelicí břevno. Jeho pokus se k němu odrazil zpátky, ale ideální moment k zakončení prováhal, a tak ani tato situace gól nepřinesla a do kabin se šlo za bezbrankového stavu.

Vysvobození z penalty

Hned na úvod druhé půle Lišany zahrávaly po faulu R. Voutroubka na Mutinského přímý kop kousek za hranicí vápna. Sám faulovaný si vzal míč, ale z dobré pozice mířil pouze do zdi. Po deseti minutách poslal svou typickou šajtlí Medřický za obranu Roušavého. I když praporek sudího laika vylétl nahoru, hlavní sudí nechal akci pokračovat, Roušavý zakončoval přes Kratochvíla a ten ho při pádu pod nohy srazil. Pískala se penalta, tu na sebe vzal Mutinský a nemýlil se - 1:0.

 

Příliš pohledný fotbal k vidění nebyl a na další velkou šanci si museli příchozí diváci počkat. Zajímavě vypadala situace, kdy dostal do náběhu míč za obranu Medřický, vše ale přečetl včasným výběhem Kratochvíl a byl u míče včas. Definitivní klid na domácí kopačky přinesla 77. minuta. Mutinského roh našel na úrovni penalty Hrbka, který mířil hlavičkou přesně k tyči. U té byl ale Průcha, který míč sice zastavil, ale tak nešikovně, že se odrazil k Haiflerovi a ten měl snadnou úlohu - 2:0.

 

V 80. minutě si to z levé strany namířil do šestnáctky Roušavý, ale nadvakrát Kratochvíla nepřekonal. Možná kdyby nemířil v obou případech přesně do brankáře, mohl se i on zapsat na střeleckou listinu. V posledních minutách mohla Čistá dosáhnout alespoň kontaktní branky. Lauber posunul míč na Plincnera, ale ten v dobré pozici trochu tísněný Hrbkem mířil mimo.

 

Utkání nenabídlo vůbec pěknou fotbalovou podívanou, ale historie se neptá. Tři body zůstaly doma, Lišany doslova utrpěly vítězství a Čistá se po bojovném výkonu musela smířit s další prohrou.



Ohlasy k zápasu


SK Lišany
Zdeněk Řepka, kapitán: Jedním slovem bída. Nedá se vůbec mluvit o nějakém výkonu na hřišti. Museli jsme za každou cenu vyhrát, což se nám povedlo. Celým zápasem jsme se protrápili a nebyli jsme schopni se proti dobře organizované obraně dlouho prosadit. Chyběla nám často myšlenka jakékoliv překvapivé nahrávky. Nechci nijak degradovat výkon hostů, ale proti jiným týmům bychom dostali výprask.

TJ Čistá
Roman Votroubek, kapitán: Jsem hrdý na všechny naše kluky, kteří dnes hráli. Odbojovaný zápas vzhledem k problémům se sestavou a brzkého zranění našeho hráče. Škoda našich neproměněných šancí. Domácí nakonec dokázali vstřelit dvě branky a to rozhodlo.



Sestavy


SK Lišany
Z. Řepka [-] - J. Haifler [-] , L. Hanzl [-] (70. J. Váňa [-] ) , J. Hildebrand [-] (46. J. Feher [-] ) , F. Laki [-] (84. M. Sahaidak [-] ) , V. Mutinský [-] (90. R. Žalud [-] ) , D. Roušavý [-] , P. Kindl [-] , M. Medřický [-] , J. Paseka [-] , T. Hrbek [-]

TJ Čistá
V. Kratochvíl [-] - S. Tesař [-] , J. Votroubek [-] (35. M. Plincner [-] ) , J. Votroubek [-] , P. Kašpar [-] (70. P. Richter [-] ) , L. Milan [-] , R. Votroubek [-] , R. Wittmann [-] , M. Průcha [-] , P. Schuh [-] , A. Lauber [-]

ŽK: 34. A. Lauber .
Hráči zápasu: V. Mutinský - A. Lauber .
Počet diváků: 69. Rozhodčí: SVOBODA Dominik - LEDVINKA Milan (N), GEBOUSKÝ František (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Redakce Rakovník

Expert: Julie Ketmanová
Tip experta: výhra domácích

Čistá zatím nedokázala vyhrát a v Lišanech tomu nebude jinak. Z třech bodů se budou radovat domácí.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích