Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

03.05.2023 18:00

20.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Dohrávku zvládly lépe Senomaty, Kněževes držela jen první poločas


Branky


15

Dohrávka v rámci 20. kola se uskutečnila ve středu v Senomatech, kam zavítala Kněževes. Domácí vstupovali do utkání v roli jasného favorita, první poločas ale hosté makali a výsledek byl nerozhodný. Druhá polovina ale přinesla úplně jiné Berany, kteří byli aktivní, začali hrát svůj fotbal a zaslouženě se dostavil i výsledek.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Kněževes držela

Hrající trenér hostujícího celku Rostislav Hertl nešetřil na výkon svých svěřenců v prvním poločase chválou. Kněževes nehrála proti papírovému favoritovi vůbec špatně a do puntíku plnila pokyny svého kouče. I přesto ale ve 14. minutě inkasovala. Po dlouhém nákopu Kučaby se prosadili domácí i za přispění chybičky pravého beka na svojí levé straně, Vávra dostal do šestnáctky míč na zlatém podnose a branku neodmítl - 1:0.

 

Kněževes ale tato branka nepoložila a zanedlouho přišlo vyrovnání. I za přispění brankáře Lennera, který dlouhým výkopem našel hlavu Plačka, který prodloužil míč za sebe. Na hranici šestnáctky si ho našel Miksa, přiťukl si ho hlavou a skákavou střelou překonal Kučabu - 1:1. Senomaty nehrály to, co by si jejich kouč Jiří Kučera představoval a právě z toho hosté těžili. I přes jejich dobrý výkon ale žádná další branka nepadla a do kabin se šlo za nerozhodného stavu.

Senomaty zařadily dvojku

Druhý poločas byl o něčem jiném. Hosté postupně odpadávali a naopak Berani se vrátili ke své hře, která je zdobí a která je pro soupeře velmi nepříjemnou, což Kněževes pocítila. A hned po pár minutách druhé půle si domácí vzali vedení zpátky. Centr Vávry ze strany hřiště propadl až na zadní tyč, kde si dle sudího ofsajdové postavení pohlídal Žebrakovský, dostal se před svého strážce a nedal Lennerovi šanci - 2:1. Tato branka se hostujícímu celku nelíbila, ale rozhodnutí arbitrů to nezměnilo.

 

Netrvalo dlouho a Kněževes mohla srovnat z přímého kopu za domácí šestnáctkou, z kopačky Vrábíka ale kýžená branka nepřišla. Rozdíl jedné branky nebyl ničím, co by se nedalo dohnat, což si jistě kněževeští hráči uvědomovali. Po hodině hry ale přišel od Beranů další direkt. Rohový kop neodhadl Lenner, na míč nedosáhl a na zadní tyči učebnicově zavíral velmi dobře hrající Sailer, který uklidil míč do sítě - 3:1. S Kněževsí to nevypadalo vůbec dobře a zdálo se, že je hotovo.

 

Utkání pokračovalo a přehouplo se do poslední desetiminutovky. Tu skvěle odšpuntoval čerstvý mladíček Polcar, ke kterému se dostal míč po rohovém kopu a který krásným obloučkem na zadní tyč rozjásal domácí fanoušky počtvrté a zároveň si připsal svou první branku v dospělém fotbale - 4:1. Utkání už se pouze dohrávalo, hosté už se viděli v kabině a koncentrování na nadcházející utkání, ale přišla ještě jedna rána. Vávra pláchl obraně, našel v náběhu Komína a ten ve skluzu dovezl míč do sítě - 5:1.

 

Galerie od Štefana Ferencze.



Ohlasy k zápasu


SK Senomaty
Jiří Kučera, trenér: První poločas to od nás nebyla žádná sláva. Šli jsme do vedení, ale Kněževes dokázala vyrovnat. S takovým výkonem, který připomíná zápas staré gardy, bez pohybu, s tím to nepůjde, takhle vyhrát nemůžeme. Přesně to jsme si v kabině řekli a druhý poločas byl z naší strany úplně jiný. Hráli jsme to, co chceme, dali jsme rychlý gól a přidali ještě tři další. Kněževes tam už toho tolik neměla, my jsme si ještě nějaké šance vypracovali. Druhý poločas jsme hráli to, co bych si představoval a dokázali jsme vyhrát.

FK Kněževes
Rostislav Hertl, hrající trenér: Přes nelichotivý výsledek 5:1 v náš neprospěch musím své kluky pochválit. První poločas odehráli nejlepší poločas v jarní části sezóny. Pro mě jako pro trenéra je balzám na duši, když si najdeš ve hře svého týmu to, co po klukách chceš a co piluješ v tréninku. První poločas splňoval všechno, co bych si ve hře představoval. Nebýt individuální chyby jedince, tak se Senomaty do nás nedostaly. Ve druhé půli klukům došla síla a Senomaty trestaly. Jedinou kaňkou zápasu, která mě mrzí, je druhý inkasovany gól, který zápas rozhodl. Snad jen pan pomezní rozhodčí neviděl dvoumetrový ofsajd. Jirka Kučera odvádí v Senomatech dobrou práci a chce hrát fotbal bez zbytečného nakopávání dlouhých balónů, a tak v zápase byly vidět hezké kombinace.



Sestavy


SK Senomaty
O. Kučaba [-] - J. Šnídl [-] , J. Vávra [-] , D. Hůla [-] (78. A. Polcar [-] ) , M. Sailer [-] , M. Hudák [-] , T. Pichner [-] (71. R. Trešl [-] ) , L. Žebrakovský [-] (78. A. Tvrz [-] ) , M. Kokšál [-] , M. Komín [-] , R. Hůla [-]

FK Kněževes
L. Lenner [-] - M. Miksa [-] (74. M. Šefara [-] ) , J. Vrábík [-] , T. Kejla [-] , P. Komžik [-] (68. J. Žemlička [-] ) , L. Fiška [-] , J. Plaček [-] , J. Vršecký [-] , R. Čihař [-] , J. Kříž [-] (68. M. Johan [-] ) , P. Čihař [-]

ŽK: 86. J. Vávra - 51. J. Kříž .
Hráči zápasu: M. Sailer - L. Fiška .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: Brožek Tomáš - KOZÁK Lubomír, STROUHAL Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Redakce Rakovník

Expert: Jan Fujera
Tip experta: výhra domácích

Senomaty už další překvapení nedovolí a po blamáži z minulého kola jasně zvítězí.

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích